У групі «Інтер» заперечили інформацію про можливе розкодування їхніх каналів на супутнику

У групі «Інтер» заперечили інформацію про можливе розкодування їхніх каналів на супутнику

3 Липня 2020
5313
3 Липня 2020
16:11

У групі «Інтер» заперечили інформацію про можливе розкодування їхніх каналів на супутнику

5313
Джерело в Inter Media Group каже, що група не відмовляється від кодування супутникового сигналу.
У групі «Інтер» заперечили інформацію про можливе розкодування їхніх каналів на супутнику
У групі «Інтер» заперечили інформацію про можливе розкодування їхніх каналів на супутнику

Джерело «Детектора медіа» в Inter Media Group заперечило інформацію телеграм-каналу TV post, що група нібито має намір розкодувати вісім своїх каналів: «Інтер», НТН, К1, К2, «Мега», «Піксель», Zoom та «Enter-фільм».

За повідомленням TV post, Inter Media Group у червні звернувся до свого супутникового оператора - компанії SES - за консультаціями щодо відмови від кодування супутникового сигналу всіх восьми телеканалів групи. Оскільки нібито доходи від дистрибуції не відповідають очікуванням медіагрупи.

Онно Зонневельд, голова представництва SES в Україні, у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що до компанії SES не було звернень щодо можливого розкодування восьми телеканалів групи телехолдингу Inter Media Group. «Компанія SES з Inter Media Group з цього приводу перемовин не веде», - сказав він.

«Детектор медіа» звернувся також за офіційним коментарем до пресслужби Inter Media Group і чекає на відповідь.

Нагадаємо, ринок отримав значно менше, ніж сподівався від кодування каналів медіагруп на супутнику. Зокрема, після кодування 70% супутникових абонентів залишилися з безкоштовним супутником і не перейшли на платний супутник або на інші типи прийому сигналу.

Чотири найбільші медіагрупи – StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» – закодували сигнал своїх 22 каналів на супутнику в ніч із 28 на 29 січня. Що робити, щоб і надалі дивитись канали українських медіагруп, читайте в матеріалі «Все пропало! Українські канали кодуються на супутнику, що робити?». «Детектор медіа» також зібрав думки експертів, як подолати негативні наслідки кодування телеканалів на супутнику.

21 лютого Верховна Рада підтримала запит народного депутата Миколи Задорожнього до президента України щодо запровадження мораторію на кодування українських каналів на супутнику. Холдинги «1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» публічно виступили проти мораторію та пояснили, чому вважають його недоцільним.

28 лютого президент Володимир Зеленський із представниками медіагруп домовилися, що до 16 березня кожна з медіагруп запускає некодовану міжнародну версію одного свого каналу. А супутникові платформи Xtra TV та Viasat (належать «Медіа Групі Україна» та «1+1 медіа», відповідно) мають розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для соціально незахищених верств населення.

Група «1+1 медіа» вже має некодовану міжнародну версію – канал «1+1 international», а також тимчасово залишила некодованим канал УНІАН ТБ. Група «Інтер» має міжнародну версію – канал «Інтер+». «Медіа Група Україна» вважає такою некодованою міжнародною версією свій інформаційний канал «Україна 24». Група StarLightMedia 16 березня запустила некодований супутниковий міжнародний канал ICTV Ukraine.

Шляхом кодування пішли деякі інші канали, які мовили у відкритому доступі. 2 березня свій сигнал закодував музичний канал Music BoxГрупа компаній Film.ua поступово закодувала сигнал усіх своїх шести мовників: FilmUADrama, Bolt, 36,6 TV, «Кус-кус», Epoque і «Дача». Останні два – з 10 березня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5313
Читайте також
28.02.2020 13:11
Власта Лазур, Сергій Горбатенко, Михайло Штекель, Євгенія Назарова, «Радіо Свобода»
1 564
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду