Рада підтримала запит до президента про мораторій кодування каналів на супутнику

Рада підтримала запит до президента про мораторій кодування каналів на супутнику

21 Лютого 2020
146765
21 Лютого 2020
15:28

Рада підтримала запит до президента про мораторій кодування каналів на супутнику

146765
21 лютого Верховна Рада підтримала запит народного депутата Миколи Задорожнього до президента України щодо запровадження мораторію кодування супутникового телевізійного сигналу українських телеканалів.
Рада підтримала запит до президента про мораторій кодування каналів на супутнику
Рада підтримала запит до президента про мораторій кодування каналів на супутнику

Ініціатор запиту Микола Задорожний – обраний від партії «Слуга народу» по округу № 162 у Сумській області.

За регламентом, запит народного депутата до президента Рада спершу має підтримати мінімум 150 голосами, а потім проголосувати за направлення запиту до президента мінімум 226 голосами.

За підтримку запиту Миколи Задорожнього щодо запровадження мораторію кодування каналів на супутнику проголосували 210 народних депутатів. За направлення запиту до президента України – 255 народних депутатів: «Слуга народу» – 184, «Опозиційна платформа – За житя» – 7, «Європейська солідарність» – 16, «Батьківщина» – 13, «За майбутнє» – 7, позафракційні – 12, «Голос» – 14, «Довіра» – 2.

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, президент «1+1 медіа» Олександр Ткаченко не голосував за направлення запиту. Натомість віцеспікерка Верховної Ради, дружина одного з топ менеджерів холдингу StarLightMedia Олена Кондратюк голосувала «за».

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи – StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» – закодували сигнал своїх 22 каналів на супутнику в ніч із 28 на 29 січня. Що робити, щоб і надалі дивитись канали українських медіагруп, читайте в матеріалі «Все пропало! Українські канали кодуються на супутнику, що робити?».

П’ятий президент, а нині народний депутат Петро Порошенко закликав медіагрупи скасувати кодування телеканалів на супутнику. Хоча під час його президентства Нацрада з питань телебачення і радіомовлення дозволила каналам закодуватися.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
146765
Читайте також
06.03.2020 13:08
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
9 415
17.02.2020 19:46
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
31 275
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Iren
1521 дн. тому
Зрадники звільнили місце для кисільових і скабєєвих
Игорь
1522 дн. тому
Кому нужны эти брехливые каналы...все укротв надо закодировать, меньше будет майдаунов.
Стас
1522 дн. тому
Ну до за пніка , нічого не трапилося , просто захист прав власників контенту, отт телебачення і ніякого геморою, чому так кпідгоріло...
Олена
1522 дн. тому
Коли ж уже будуть думати про віддалені села,де ні інтернет на даху сарая ловить, а дорога та звичайна вода взагалі відсутні.Займіться дорогі міністри цими проблемами,а не набиванням своїх карманів.Приїжайте до нас,якщо доїдете по грунтовій дорозі,а про спрагу взагалі не згадуйте.Займіться хоч трішки покращенням життя в селах,хто ж вас буде кормити
до Тараса
1522 дн. тому
І кому потрібне те "дешеве" iptv, якщо для цього потрібно підключити дорогий інтернет, а є місця де інтернет буде ще не швидко проведено. І без цих 22 закодованих каналів є ще близько 60, тому потреби нема великої
Тарас
1522 дн. тому
Іван прям міліони. Едине що маю і на що хватає то це на безкоштовний перегляд.
Іван
1522 дн. тому
https://www.ipstream.one Тарас з Вас має відсотки))
Тарас
1523 дн. тому
Шукав дешеве IPTV.  Підключатись до  Viasat і X-traTV дороге задоволення.  І все таки  знайшов за 15 грн на місяць. Всі укр канали плюс футболи. Можна і на три дні попробувати за 1,5 грн. Реєструєтеся, проплачуєте на любу суму , купуєте любу кількість днів (мінімум три за 1,50грн).При покупці на 90 днів скидка - 9 %.тобто виходить по 13 грн/місяць. Скачуєте плейлист і все працює. Одна оплата на два телевізори. Плейлист в кінці списка пакетів іптв. Появиться після покупки вибраного  пакету IPTV .Вот ссилка https://www.ipstream.one/reg/58404
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду