Канали медіагруп закодувалися на супутнику (ДОПОВНЕНО)

Канали медіагруп закодувалися на супутнику (ДОПОВНЕНО)

29 Січня 2020
9887
29 Січня 2020
10:06

Канали медіагруп закодувалися на супутнику (ДОПОВНЕНО)

9887
У ніч на 29 січня чотири медіагрупи StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» закодували сигнал своїх 22 телеканалів на супутнику.
Канали медіагруп закодувалися на супутнику (ДОПОВНЕНО)
Канали медіагруп закодувалися на супутнику (ДОПОВНЕНО)

Момент кодування після опівночі зафіксував та виклав на YouTube медіаексперт Олександр Глущенко.

Замість відео телеканалів на екрані зявилися плашки, що повідомляють про кодування, або ж просто повідомлення тюнера «Ошибка канала».

Олександр Глущенко зауважив «Детектору медіа», що у відкритому доступі на супутнику залишився телеканал УНІАН ТБ групи «1+1 медіа», який попередньо мав закодуватися разом з іншими каналами групи. Також у телеканалу «Україна» крім закодованої основної супутникової частоти залишився дублюючий сигнал у кодуванні BISS (умовно закодований). Станом на 12:00 цей сигнал «України» вже теж закодовано.

Пресслужба групи «1+1 медіа» пояснила, що УНІАН ТБ продовжить мовити у відкритому доступі на короткочасний період після кодування для забезпечення перехідного періоду для тих абонентів, які не встигли завчасно подбати про доступ до телеканалів. Під час цього перехідного періоду на каналі буде розміщене нагадування для глядачів: «Супутниковий сигнал більшості українських телеканалів закодовано. Якщо ти не маєш можливості їх дивитися, звернися до офіційного телевізійного оператора». Про точну дату кодування УНІАН ТБ група повідомить додатково.

Що робити, щоб і надалі дивитись канали українських медіагруп, читайте в матеріалі «Все пропало! Українські канали кодуються на супутнику, що робити?».

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи погодили дорожню карту щодо кодування сигналу на супутнику у 2019 році. Дату остаточного кодування супутникового сигналу було призначено на початок 2020 року, а саме на 20 січня. Але вже в січні медіагрупи перенесли дату кодування своїх каналів на супутнику на 28 січня 2020 року через те, що офіційні супутникові оператори не встигають підключити до своїх послуг усіх бажаючих. 28 січня стало відомо, що кодування відбудеться в ніч із 28 на 29 січня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9887
Читайте також
06.03.2020 13:08
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
9 411
17.02.2020 19:46
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
31 267
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
TVP1
860 дн. тому
Українські медіагрупи, що закодували сигнал - це дебіли, що не розуміють, що тепер вони не конкурують між собою, а з глобальною мережею інтернат та усіма її сервісами (Youtube, Netflix, ітд)... Загнали собі ще кілька цьв'яхів в кришку своєї домовини... Я в дома ящик для ідіотів не дивлюся вже 10 років... а використовую його як монітор для компа... Хоча радіо слухаю щодня...
Vova
1542 дн. тому
Дебіли, будемо дивитися рассею і сепаратюг, на західні покриття т2 покриття мало, всі на тарілках
Абрамчик
1542 дн. тому
Вот пусть медиагруппы и смотрят свою рекламу за деньги.:)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду