«Медіа Група Україна» виступила проти мораторію на кодування телеканалів на супутнику

«Медіа Група Україна» виступила проти мораторію на кодування телеканалів на супутнику

25 Лютого 2020
7589
25 Лютого 2020
17:01

«Медіа Група Україна» виступила проти мораторію на кодування телеканалів на супутнику

7589
У медіагрупі нагадали, що супутникове мовлення – це право, а не обов'язок комерційних мовників.
«Медіа Група Україна» виступила проти мораторію на кодування телеканалів на супутнику
«Медіа Група Україна» виступила проти мораторію на кодування телеканалів на супутнику

Про це йдеться в заяві медіагрупи.

«Медіа Група Україна» вважає, що такі категоричні заходи, як мораторій, не можуть запроваджуватися в демократичній країні без уваги до аргументів усіх сторін.

«Медіа Група Україна» нагадала, що в глядачів залишається можливість продовжувати дивитися безкоштовно 32 телеканали в цифровому ефірному телебаченні Т2.

Для глядачів, які опинились на тимчасово окупованих територіях, держава створює спеціальний телеканал, для якого «Медіа Група Україна» готова на безоплатній основі віддавати свій контент: праймові серіали, шоу, футбольні трансляції за участю українських команд.

Крім того, «Медіа Група Україна» запустила і залишає незакодованим супутниковий сигнал інформаційного телеканалу «Україна 24», який буде доступним на всій території країни, у тому числі й на тимчасово окупованих територіях. Група називає це своїм внеском в інформаційну безпеку країни.

Нагадаємо, що 21 лютого Верховна Рада підтримала запит народного депутата Миколи Задорожнього до президента України щодо запровадження мораторію кодування супутникового телевізійного сигналу українських телеканалів. Проти мораторію виступила група «1+1 медіа».

Наводимо повний текст заяви «Медіа Групи Україна» з цього приводу:

Заява «Медіа Групи Україна»

щодо звернення депутатів Верховної Ради до Президента про введення мораторію на кодування супутникового телевізійного сигналу українських телеканалів, яке відбулося 28 січня 2020 року

Кодування супутникового сигналу українських телеканалів – логічний, цивілізований крок у розвитку медійного ринку. В усьому світі у телегруп відбувається перерозподіл доходів: доходи від продажу реклами заміщуються надходженнями від підписок користувачів.

Наші телеканали – незалежні комерційні мовники, які ведуть таку ж господарську діяльність, як і всі інші бізнеси, не отримуючи дотацій від держави, і самостійно інвестують у створення програм, шоу, серіалів, розвиток технічної бази, оплату праці більш ніж тисячі співробітників.

У той же час ми розуміємо, наскільки важливо, щоб наші співвітчизники мали доступ до перевіреної інформації. «Медіа Група Україна» запустила і залишає незакодованим супутниковий сигнал інформаційного телеканалу «Україна 24», який буде доступним на всій території країни, у тому числі й на тимчасово окупованих територіях. Це наш внесок в інформаційну безпеку країни.

Для глядачів, які опинились на тимчасово окупованих територіях, держава створює спеціальний телеканал, і, розуміючи значимість такої комунікації, ми готові на безоплатній основі віддавати для цього мовника свій кращий контент: наші праймові серіали, шоу, футбольні трансляції за участю українських команд.

Кодуючи телевізійний сигнал на супутнику, а точніше – змінюючи кодування на більш захищений варіант, ми, по суті, виконуємо вимогу ліцензії, яку нам видає держава, а також вимоги правовласників, які продають нам права на використання певного контенту. Це стала, законодавчо оформлена модель взаємодії держави і мовників на медіаринку, а також стандартна практика світового ринку дистрибуції контенту, спрямована на боротьбу з піратством.

Супутникове мовлення – це право, а не обов'язок комерційних мовників. Національні українські телеканали, отримавши ліцензії на цифрове ефірне мовлення, вже взяли на себе зобов'язання поширювати контент безкоштовно. І це зобов'язання виконується – глядачі за допомогою передавачів Т2 можуть дивитися безкоштовно 32 телеканали як розважальні, так й інформаційні.

Закликаючи «ввести мораторій», народні обранці пропонують зробити необґрунтоване втручання в господарську діяльність комерційних суб'єктів. Приблизно так само можна було б вчинити, запропонувавши мобільним операторам надавати свої послуги безкоштовно, причому тільки частині користувачів.

Ми ще раз хочемо підкреслити, що глядачі не втратили можливість дивитися українські телеканали. У них зникла можливість безкоштовно дивитися певні канали за допомогою певної технології. У глядача залишається можливість, завдяки технології Т2 – цифрове ефірне ТБ, продовжувати користуватися послугою безкоштовно. Або ж отримувати доступ до контенту будь-яких телеканалів, ставши абонентом одного з провайдерів програмної послуги на базі зручної технології (кабель, ОТТ, DTH).

Ми, «Медіа Група Україна», завжди відкриті до конструктивного діалогу і сподіваємось, що такі категоричні заходи як мораторій не можуть запроваджуватися у демократичній країні без уваги до аргументів усіх сторін.

Ми вдячні Президенту за можливість представити позицію телегруп. Розвиток медіаіндустрії можливий лише на підставі зважених, цивілізованих рішень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7589
Читайте також
06.03.2020 13:08
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
9 346
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Viki
1483 дн. тому
Добре що про кішені свої думають.А бабця із села на мінімальну пенсію може собі позволити все придбати і жити в досталь.Байки будем дивитися то що є окупантів.За що боролися на то і на поролися
Саша
1483 дн. тому
да кому надо эти укрговноканалы-сосопродюсеры орали что после кодировни 4ляма зрителей перейдут на платку-итог 150 000 на платном-250тыс на т2-остальные на русских каналах-и х"й вам в жопу
Володимир
1483 дн. тому
Разочарован в медиа.Не время этими кодировками заниматься,не время.Смотрю российское тв,на зло
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду