У видання «Апостроф» змінився головред (ОНОВЛЕНО)

У видання «Апостроф» змінився головред (ОНОВЛЕНО)

3 Липня 2020
5054
3 Липня 2020
13:17

У видання «Апостроф» змінився головред (ОНОВЛЕНО)

5054
Також із видання звільнили двох заступників головного редактора.
У видання «Апостроф» змінився головред (ОНОВЛЕНО)
У видання «Апостроф» змінився головред (ОНОВЛЕНО)

Очільником інтернет-видання «Апостроф» замість Дениса Поповича став В’ячеслав Жайворонок – він виконуватиме обов’язки головного редактора. Про це «Детектору медіа» повідомила директорка ТОВ «Європейська медіагрупа» Катерина Москаленко.

Пресслужба «Апострофа» також підтвердила, що з видання звільнили двох заступників головного редактора. За даними «Детектора медіа», йдеться про Віктора Мосієвича та Дмитра Качуру.

«Через запуск нового проєкту "Апостроф TV" перед нашим виданням ставляться нові завдання. На посаду головного редакторка ми запросили людину, яка буде займатися синергією двох творчих колективів – інтернет-видання "Апостроф" та "Апостроф TV". Наразі ці функції виконує В’ячеслав Жайворонок. Він є виконувачем обов’язків головного редактора. Денис Попович, колишній головний редактор, залишається в команді і буде займатися іншими важливими напрямками», –  сказала пані Москаленко.

Денис Попович з 1 липня став експертом Міжнародного центру перспективних досліджень з військово-політичних питань.

Денис Попович, В’ячеслав Жайворонок та Віктор Мосієвич відмовилися говорити з «Детектором медіа» про кадрові ротації. Голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук теж відмовився від коментарів, бо, за його словами, він не вповноважений це коментувати.

Джерело в МЦПД пояснило кадрову ротацію невиконанням попереднім керівництвом сайту запланованих показників охоплення, відвідуваності та цитованості, а також намірами створити конвергентний ньюзрум сайту і телеканалу.

В’ячеслав Жайворонок раніше працював у «Апострофі» першим заступником головного редактора, потім перейшов до видання «Обозреватель», а нині знову повернувся в «Апостроф».

Інтернет-видання «Апостроф» працює із серпня 2014 року, його фінансує Міжнародний центр перспективних досліджень. Видання запускала команда закритої газети «Коммерсантъ-Украина», але за деякий час відбулися ротації в колективі. Протягом перших двох з половиною років у виданні змінилося кілька головних редакторів. Концепція видання теж зазнала змін.

Інформаційний телеканал «Апостроф TV», який у 2019 році отримав ліцензію на супутникове мовлення строком на 10 років, 1 червня 2020 року запустив мовлення на супутнику Astra 4aЛіцензіатом Нацради стало ТОВ «Апостроф ТВ». Власники цієї компанії – голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук (90%) і шефредакторка інтернет-видання «Апостроф» Світлана Шереметьєва-Турчин (10%). Компанію очолює Євгенія Малиновська. Генеральною продюсеркою каналу є Ірина Король.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5054
Читайте також
23.04.2019 18:47
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
8 870
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду