Зупинка інвестицій Dragon Capital в Україну не вплине на роботу НВ – Сич

Зупинка інвестицій Dragon Capital в Україну не вплине на роботу НВ – Сич

2 Липня 2020
2862
2 Липня 2020
14:31

Зупинка інвестицій Dragon Capital в Україну не вплине на роботу НВ – Сич

2862
Призупинити інвестиції компанія вирішила після заяви голови НБУ про відставку.
Зупинка інвестицій Dragon Capital в Україну не вплине на роботу НВ – Сич
Зупинка інвестицій Dragon Capital в Україну не вплине на роботу НВ – Сич

Головний редактор НВ Віталій Сич сказав «Детектору медіа», що рішення генерального директора Dragon Capital Томаша Фіала призупинити інвестиції в Україну не вплине на роботу медіа, адже йдеться лише про нові інвестиції.

«Dragon призупиняє нові інвестиції, а не старі», – пояснив він.

Голова Національного банку Яків Смолій 1 липня повідомив, що подав президенту Володимиру Зеленському заяву про звільнення за власним бажанням. Це рішення він поясним «систематичним політичним тиском» на НБУ.

Томаш Фіала вважає, що це «червона лінія для всіх інвесторів». «Ми відкладемо нові інвестиції, адже влада робить останні п’ять місяців абсолютно протилежно тому, що інвестори, як внутрішні, так і міжнародні, очікують від них і радять їм. Це остання крапля. Можна тільки здогадуватися, які мотиви, повна некомпетентність або мотивований Росією саботаж», – сказав він, передає НВ.

Інвестиційній компанії Dragon Capital належать журнал, сайт і радіо НВ.

Нагадаємо, 10 жовтня 2019 року під час пресмарафону, який проходить на Kyiv Food Marke, Володимир Зеленський запитав журналіста «Нового времени» Івана Верстюка чи не вважає він, що кінцевими бенефіціарами українських медіа повинні бути громадяни України. Пан Зеленський  поцікавився, на які гроші існує видання «НВ» і з акцентував на тому, що кінцевий беніфіціар видання Томаш Фіала є громадянином Чехії.

Власник «Нового времени» Томаш Фіала сказав, що не збирається змінювати громадянство. Пан Фіала зазначив, що Володимир Зеленський вже третій президент, якому не подобається його публічна позиція і позиція НВ, яке належить Dragon Capital. Він наголосив на тому, що вже 23 роки живе в Україні з паспортом громадянина Чехії і не планує змінювати громадянства. Пан Фіала також нагадав, що ні в Україні, ні в Євросоюзі обмежень на володіння медіа немає.

Фото: НВ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2862
Читайте також
18.06.2020 18:10
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 910
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду