Карантин прискорив переформатування «Радіо НВ» — Валерій Калниш

Карантин прискорив переформатування «Радіо НВ» — Валерій Калниш

28 Квітня 2020
2825
28 Квітня 2020
15:34

Карантин прискорив переформатування «Радіо НВ» — Валерій Калниш

2825
«Інформації та розмов стане менше, музики стане більше», — так колишній головний редактор характеризує нову концепцію радіостанції.
Карантин прискорив переформатування «Радіо НВ» — Валерій Калниш
Карантин прискорив переформатування «Радіо НВ» — Валерій Калниш

Колишній головний редактор «Радіо НВ» Валерій Калниш вважає, що запровадження карантину прискорило переформатування «Радіо НВ». Про це він сказав під час експертної онлайн-дискусії «Медіа в час глобальних загроз: нові виклики і рішення».

«Мені здається, що інвестор використав ситуацію з оголошенням карантину для того, щоб провести переформатування радіостанції. Воно планувалося ще до карантину, але карантин підштовхнув розвиток нової концепції», - сказав він.

Деталі нової концепції пан Калнишу невідомі, оскільки він не займався її розробкою. Однак він переконаний, що в тому форматі, що раніше, а саме 17 годин щоденного розмовного ефіру, радіостанція не залишиться: «З’явиться музика. Але я не знаю, у якому відсотковому співвідношенні. Точно знаю, що не будуть збережені великі інформаційні випуски, які у нас були о 12-й годині та о 19-й годині. Інформації та розмов стане менше, музики стане більше».

Також на його думку, не збережеться частота випусків новин, які зараз виходять кожні 20 хвилин.

Валерій Калниш також додав, що планує провести ще п’ять ефірів на «Радіо НВ». А після цього він,видше за все, буде поза межами проєкту.

Як уже писав «Детектор медіа», через карантин «Радіо НВ» призупинило виробництво майже всіх авторських проєктів, замість них в ефірі транслюють повтори раніше записаних програм.

Нагадаємо, наприкінці березня 2020 року стало відомо, що «Радіо НВ» переформатується і відмовиться від формату суто розмовного радіо. Головний редактор журналу НВ і керівник усіх медіапроєктів НВ Віталій Сич повідомив, що з 1 липня радіостанція має вийти з новим форматом. Крім того, він додав, що з 15 квітня головного редактора радіостанції Валерія Калниша на посаді замінить Олексій Тарасов. 

«Радіо НВ» - розмовна радіостанція інформаційно-просвітницького формату. Вона транслює новини, прямоефірні та записані авторські та дискусійні програми. Розпочала мовлення в березні 2018 року на базі переформатованого «Радіо Ера». Перед тим у вересні 2017 року інвестиційна компанія Dragon Capital, якій належали журнал і сайт «Новое время», завершила угоду з придбання ТРК «Радіо Ера».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2825
Читайте також
27.05.2020 19:27
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
7 635
27.04.2020 12:30
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
4 635
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду