Депутати хотіли зупинити дію мовних квот через коронавірус, але передумали

Депутати хотіли зупинити дію мовних квот через коронавірус, але передумали

23 Березня 2020
7935
23 Березня 2020
17:08

Депутати хотіли зупинити дію мовних квот через коронавірус, але передумали

7935
Задля «запобігання економічних наслідків» епідемії коронавірусу депутати напрацювали зміни до законодавства, які можуть зупинити дію мовних квот на телебаченні.
Депутати хотіли зупинити дію мовних квот через коронавірус, але передумали
Депутати хотіли зупинити дію мовних квот через коронавірус, але передумали

Про це повідомили 23 березня у Facebook народні депутати від опозиційної партії «Європейська солідарність» Микола Княжицький і Володимир В’ятрович.

У частині порівняльної таблиці до законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання економічних наслідків поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)», яку оприлюднив Володимир В’ятрович, пропонується:

  • зупинити до 31 грудня 2020 року дію чинних квот національного продукту на телебаченні та радіо;
  • зупинити до 31 грудня 2020 року дію чинних мовних квот і вимог на телебаченні;
  • дозволити мовникам до 31 грудня 2020 року не дотримуватись умов ліцензій і скасувати за це санкції Нацради;
  • відкласти до 17 липня 2024 року вимоги мовного закону щодо поширення і демонстрування фільмів в Україні;
  • відкласти до 17 липня 2026 року збільшення мовних квот на телебаченні та радіо.

Микола Княжицький повідомив «Детектору медіа», що ці пропозиції були надані робочій групі, яка пише законопроект про запобігання економічних наслідків епідемії коронавірусу, нібито від Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, хоча комітет таких пропозицій не розглядав і не ухвалював. За словами пана Княжицького, пропозиції виходили від представників партії влади, але він не уточнив, від кого саме.

Микола Княжицький додав, що після того, як вони з колегами забили на сполох, вони домовилися з головою комітету Олександром Ткаченком, що такі пропозиції не увійдуть до законопроєкту. «Отже, зміни до мовних законів завдяки колегам і громадськості прийматися не будуть. Щойно спілкувався з головою комітету Олександром Ткаченком. Домовилися підтримувати лише ті пропозиції, які об'єднують українців і сприяють подоланню загроз пандемії», - написав пан Княжицький у Facebook.

Зазначимо, що законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання економічних наслідків поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» поки що не зареєстрований у Верховній Раді.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7935
Читайте також
20.05.2020 13:41
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 594
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Яготинець
1487 дн. тому
Таке як Бухамський має давно сидіти. Весна вже прийшла. До речі, чи є в раші хоч одна україномовна школа?? За що любити руцкій мір...
Буба
1488 дн. тому
Правильно писать так: "Депутаты хотели узаконить очередную никому ненужную херню, но передумали".
саньок с титана
1488 дн. тому
Бужанський? почерк єтого идиота.
boris
1488 дн. тому
русский язык это не значит российский.из потураева спец.по мове как из -ера болерун
Петро
1488 дн. тому
Не розумію як відмова від державної мови може допомогти у подолані коронавірусу?
Виктор
1488 дн. тому
Интересно и какое взаимоотношение имеет язык с короно-вирусом??? Они там в парламенте совсем уже крышами поехали. Хотя самых больших успехов в борьбе с этой болезнью добились Китайцы, так может Мы по быстренькому начнём учить их язык????? Ну России это делать сам бог велел. А Мы, наверное можем немножко повременить...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду