detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
23.03.2020 17:08
Депутати хотіли зупинити дію мовних квот через коронавірус, але передумали
Депутати хотіли зупинити дію мовних квот через коронавірус, але передумали
Задля «запобігання економічних наслідків» епідемії коронавірусу депутати напрацювали зміни до законодавства, які можуть зупинити дію мовних квот на телебаченні.

Про це повідомили 23 березня у Facebook народні депутати від опозиційної партії «Європейська солідарність» Микола Княжицький і Володимир В’ятрович.

У частині порівняльної таблиці до законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання економічних наслідків поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)», яку оприлюднив Володимир В’ятрович, пропонується:

Микола Княжицький повідомив «Детектору медіа», що ці пропозиції були надані робочій групі, яка пише законопроект про запобігання економічних наслідків епідемії коронавірусу, нібито від Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, хоча комітет таких пропозицій не розглядав і не ухвалював. За словами пана Княжицького, пропозиції виходили від представників партії влади, але він не уточнив, від кого саме.

Микола Княжицький додав, що після того, як вони з колегами забили на сполох, вони домовилися з головою комітету Олександром Ткаченком, що такі пропозиції не увійдуть до законопроєкту. «Отже, зміни до мовних законів завдяки колегам і громадськості прийматися не будуть. Щойно спілкувався з головою комітету Олександром Ткаченком. Домовилися підтримувати лише ті пропозиції, які об'єднують українців і сприяють подоланню загроз пандемії», - написав пан Княжицький у Facebook.

Зазначимо, що законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання економічних наслідків поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» поки що не зареєстрований у Верховній Раді.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY