«Медіа Група Україна» запропонувала рекламодавцям спонсорство слотів

«Медіа Група Україна» запропонувала рекламодавцям спонсорство слотів

27 Вересня 2019
3306
27 Вересня 2019
18:00

«Медіа Група Україна» запропонувала рекламодавцям спонсорство слотів

3306
26 вересня «Медіа Група Україна» зібрала рекламодавців на зустріч під назвою «Час найкращих», аби презентувати їм нові проєкти каналів групи і нові рекламні інструменти. «Детектор медіа» побував на презентації та поспілкувався з директоркою каналу «Україна» Вікторією Корогод.
«Медіа Група Україна» запропонувала рекламодавцям спонсорство слотів
«Медіа Група Україна» запропонувала рекламодавцям спонсорство слотів

На початку осені «Медіа Група Україна» традиційно презентувала рекламодавцям можливості для інтеграції у свої медійні продукти. На зустрічі представники групи представили успішні кейси та нові проєкти, до яких закликали долучатися спонсорів.

Зокрема, група запропонувала знижки на пряму рекламу за підтвердження умов на наступний рік (до 1 жовтня діє знижка -6%, до 1 листопада – знижка -5%, а до 2 грудня – знижка -3%) і новий рекламний інструмент під назвою «врізка». «Ми розробили цікавий інструмент, який називається "врізка", – реклама тривалістю 20 секунд, яка розміщується безпосередньо в тілі програми. Це означає, що глядач не встигає зробити собі чайок, але встигає побачити рекламу», – розповів Антон Зінченко, директор агентства Evident Media, яке здійснює продажі прямої реклами на каналах холдингу «Медіа Група Україна».

Антон Зінченко позитивно оцінив зміни в системі продажів, які діяли в агентстві цього року. Наприклад, об’ємна знижка (знижка за обсяг придбаної реклами) надається з першого місяця розміщення, а не в кінці року, як це було раніше. «Для великих мультибрендових рекламодавців це можливість отримати більш рівномірну вартість на рік», – додав пан Зінченко.

Також «Медіа Група Україна» запропонувала рекламодавцям спонсорство проєктів на каналах «Україна», НЛО TV та «Футбол 1»/«Футбол 2». Мова йшла про інтеграцію в новинний контент (інформаційні випуски «Сьогодні» та однойменний портал, який продовжує розвиток після закриття газети «Сегодня»), у прем’єрні телепокази українського кіно («Захар Беркут» і «Ціна правди» виробництва Film.ua Group – їх «Україна» покаже у 2020 році після кінотеатрального прокату, який стартує цієї осені), а також, звісно, у серіали, які є основою сітки каналу «Україна».

Директорка каналу «Україна» Вікторія Корогод повідомила, що канал продукує 1500 годин прем’єрного контенту на рік. З нових прикметних проєктів – 8-серійна драма «Маркус», знята в копродукції з латвійцями. Прем’єра серіалу відбудеться в ефірі «України» 7 жовтня.

Та крім спонсорства в конкретних проєктах, «Україна» цього року запропонувала рекламодавцям стати спонсорами окремих серіальних слотів (проміжків ефірного часу), які спрямовані на різну аудиторію й мають своє позиціонування. У будні дні такими слотами є денний офпрайм (щоденні лінійки з 10:45 до 18:00), передпрайм слот 18:00-19:00, у якому виходять прем’єрні серіали, та основний праймовий вечірній слот 21.00-23:00, у якому транслюються найпопулярніші серіали. У серіальних слотах вікенду виходить тематичне кіно про жіночу долю.

«Україна» не полишає своєї цікавості й до реалізації масштабного шоу. Нагадаємо, торік канал адаптував формат The Brain – українська версія називалася «Дивовижні люди». Поки що продовжувати його канал не планує. Але обирає нові формати.

Виходитимуть на каналі й концерти. «Це дійсно бімба», – охарактеризувала їх Вікторія Корогод. А до 31 грудня «Україна» знову готує власне новорічне шоу. «Хочете стати головним спонсором? Ви встигаєте», – підкреслила очільниця каналу. Зйомки проекту розпочнуться за місяць.

Яскравою була презентація каналів «Футбол». Їх директор Олександр Денисов зазначив, що відтепер усі проекти, які виходитимуть на каналах, матимуть спонсорів. Приміром, бренд «Фаворит спорт» представлений у програмах «Фаворит дня», «Великий футбол», а також самостійно зняв і дав каналу для показу проєкт «Бомбардир». Представники «Футболів» закликали рекламодавців долучатись і до інтеграції в телепроєкти і трансляції матчів «Євро 2020», офіційним телетранслятором якого є «Медіа Група Україна».

Канал НЛО TV, за словами директора Івана Букрєєва, у 2020 році планує продовжувати свої проєкти й запускати нові. Так, це серіали «Громада», «Паніка Вова», «Швидка», «Дефективи», «Куратори» та «Заряджені». Нарешті на каналі мають вийти анімаційні стрічки «Небезпечна зона», «Чортовийки» та «Комахи». Також НЛО TV продовжує співпродюсувати прокатне кіно. І крім фільму «Інфоголік – 2» долучився до проекту «Бурштинові копи», який став одним з переможців 11-го пітчингу Держкіно (щоправда, результати пітчингу ще можуть переглянути).

Також на зустрічі свої кейси представив мультимедійний глянець Vogue UA. Проєкт робить ставку на зйомку якісного відео, яке чіпляє елітну аудиторію, а також івент-маркетинг.

Серед успішних кейсів роботи з рекламодавцями холдингу представники групи назвали продовження співпраці з банком ПУМБ – «Депозит вільний» (торік презентувалась кампанія «Чорна кредитка на білий день») та з «Київстаром» – «Смартфон для батьків» (торік реалізовувалася кампанія «Дзвінок, що змінив життя»).

Під час заходу «Детектор медіа» поспілкувався з Вікторією Корогод і розпитав, який формат шоу шукає «Україна», чому українські поштові компанії не долучилися до спонсорства в серіалі «Пошта», про розширення аудиторії та про конкуренцію з боку ICTV. 

– Вікторіє, ви оголосили, що на наступний рік плануєте запуск форматного шоу. Які формати ви розглядаєте?

– Ми розглядаємо багато форматів. Більшість із них – це талант-шоу. Але ми ще не відмовилися від ідеї знайти щось унікальне, а не просто пісенне чи танцювальне шоу. Ми ще в пошуку, але шорт-лист сформований, і я сподіваюся, що найближчим часом ми ухвалимо рішення.

– Чому ви вирішили не продовжувати проект «Дивовижні люди»?

– Це достатньо складний формат. І ми б хотіли розбавити його більш легким, традиційним. Але це не означає, що ми не повернемося до нього в наступних сезонах.

– Можливо, саме невисокі показники вплинули на це?

– Я не зважала б на його показники. Вони не відображають глядацький потенціал проєкту. Тому що його ефір припав на березень-квітень – пік президентської кампанії. У цей час проходили значні зміни, які привертали увагу більшості населення.

– Також ви анонсували новорічний проект. Чим він відрізнятиметься від торішнього?

– Хочу залишити інтригу до 31 грудня. Але в нас будуть і нові обличчя, і нові колаборації між зірками, які ми із задоволенням покажемо глядачам. Це буде концерт з елементами шоу. Назву ще назвати не можу.

– На медіафорумі Kyiv Media Week ішла мова про те, що телеканал «Україна» планує шукати нешаблонні серіали. Про які проєкти йдеться, крім «Маркуса»? Можливо, вони вже в розробці?

– Ми зараз багато працюємо в жанрі детективів. І саме цим продуктом хочемо збалансувати серіальну лінійку. Також ми, як і весь світ, дивимося на процедурал (процедурна драма – різновид детективно-кримінальних серіалів. – ДМ). Уже багато серіалів у розробці. Також розпочались зйомки проектів, які готуємо на весну та осінь 2020 року.

– Можете виокремити ті проекти, які можуть стати подіями у вашому ефірі?

– На мою думку, кожен наш проєкт має бути подією. Ми розробляємо цікавий проєкт «На твоєму боці» (серіал за турецьким форматом. – ДМ). Його прем’єра вийде наприкінці жовтня 2019 року. І ми сподіваємося, що цей проєкт стане настільки успішним, що ми знімемо і другий сезон, який глядачі побачать у 2020 році.

– «Україна» вже не перший рік майже щомісяця тримається на позиції лідера. Але впритул до неї підходять конкуренти. Так, у серпні за комерційною аудиторію лідирував ICTV.

– Так, конкуренція є, і ми її визнаємо. Лідерство втримувати непросто, і зараз ми за нього боремось.

ICTV – канал, який завжди орієнтувався на чоловічу аудиторію. Чи не плануєте ви збільшувати частку глядачів-чоловіків?

– Плануємо. Наприклад, детективи та процедурали ми розвиватимемо для залучення чоловічої аудиторії. А наші шоу, до речі, розраховані на більш молоду жіночу аудиторію. Відтак, ми точно плануємо розширювати охоплення як за віком, так і за статтю.

– Сьогодні на презентації багато йшлося про кейси та взаємодію зі спонсорами. Цього року в передпраймі каналу вийшов серіал «Пошта». Торік ви пропонували рекламодавцям можливу інтеграцію в проєкт. В Україні є дві великі компанії, які займаються доставкою («Нова пошта» та «Укрпошта»). Їхня інтеграція була б найбільш логічною. Чому вони не погодились увійти в проект?

– Це швидше питання до них. Ми пропонували цей серіал і державним, і недержавним компаніям, і ми дуже гнучкі до умов співпраці. Але, на жаль, вони не прийняли остаточного рішення.

– Зараз ви пропонуєте рекламодавцям спонсорство не так окремих проектів, як слотів. Чому вам цікава ця ідея і на які результати ви розраховуєте?

– Ми шукаємо гнучкі та привабливі форми. І ми віримо, що брендований слот – це пропозиція зі значним потенціалом. А наскільки вони будуть успішними, подивимось. Принаймні, ми робимо все для цього.

– Чи були у вас уже приклади такого спонсорства?

– Так. У нас у минулі роки були такі брендовані слоти для серіалів вихідних. Сітку вихідних ми поки що змінювати не будемо. Серіали є й будуть нашою основою. Весь світ зараз іде в серіальне виробництво. До речі, ICTV, про який ви сьогодні згадували, також почав активніше розвивати серіали.

– Чи багато серіального контенту вам вдається продати за кордон? І в які країни?

– Ми дуже багато продаємо за кордон. До речі, країни Західної Європи нами активно цікавляться. Звісно, наразі це не ті обсяги, які б нам хотілося. Але в будь-якому випадку в нас багато угод. До речі, зараз польський телеканал купив наш серіал «Реальна містика». Формат цього серіалу також багато мовників розглядають, і я думаю, що до кінця цього року ми матимемо конкретні угоди.

– Після копродукції серіалу «Маркус» з Латвією ви продовжите цю практику?

– Ми відкриті до цього. І ведемо перемовини з Польщею та країнами Балтії, щоб віднайти такі проекти.

– Наскільки окупним є серіальний продукт у вашій сітці?

– Кожен наш продукт має окуповуватися. Це мета для всіх проектів. Інакше немає сенсу їх виробляти.

– Який з ваших серіалів у цьому плані найбільш успішний?

– Наші денні прем’єрні проєкти – найкращий зразок такого успішного розміщення в ефірі та продажу. Кожен сезон «Реальної містики» має 5-6 угод щодо її продажу в інші країни.

Фото: Галина Петренко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3306
Читайте також
25.10.2019 13:37
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 076
02.09.2019 16:11
«Детектор медіа»
4 683
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду