Газету «Сегодня» закривають

Газету «Сегодня» закривають

2 Вересня 2019
4654
2 Вересня 2019
16:11

Газету «Сегодня» закривають

4654
«Медіа Група Україна» прийняла рішення призупинити видання щоденної газети «Сегодня». Останній випуск газети вийде 27 вересня 2019 року.
Газету «Сегодня» закривають
Газету «Сегодня» закривають

Про це повідомляє пресслужба медіагрупи.

Зазначається, що інформацію надалі будуть надавати на сайті і в теленовинах в режимі 24/7. Натомість інформаційний бренд «Сьогодні» сконцентрується на розвитку діджитал і ТБ-форматів.

«Головне завдання новинного бренду "Сьогодні" – створювати найкращі новини у країні і доносити їх до нашої аудиторії якнайшвидше. Медіаринок у всьому світі розвивається і глобально рухається у бік цифрових мас-медіа. В Україні ці процеси супроводжують наші локальні особливості: система збуту друкованої преси практично зруйнована, друк дорожчає у валютному вираженні, і тенденція до подорожчання збережеться. До читачів у регіонах часто доходять позавчорашні (а то і тижневої давності) новини. Останнім часом ситуація тільки погіршується, і саме тому ми призупиняємо випуск щоденної газети і концентруємо  зусилля на розвитку сайту та теленовин під брендом "Сьогодні". Газета "Сьогодні", від якої бере початок наш новинний бренд, – це, безумовно, епоха в українській журналістиці. Ми пишаємося тим, що було зроблено за більш, ніж 21 рік самовідданої роботи. Бренд "Сьогодні" продовжує жити і розвиватися в новому діджитал світі», – сказав Євген Бондаренко, директор «Медіа Групи Україна».

Генеральний директор «Сьогодні Мультимедіа» Андрій Романенко уточнив, що всім працівникам будуть запропоновані існуючі в «Медіа Групі Україна» можливості для працевлаштування або забезпечені справедливі умови звільнення.

«За останні дев'ять років середньотижневе охоплення газет (щоденних + щотижневих) знизилося на 52%. У той же час охоплення інтернетом зросло на 60%. В Україні закрилося чимало газет і журналів, гравці, що залишилися на ринку, вже не в змозі підтримувати інфраструктуру, яка необхідна для його існування. Цілі сегменти ринку перестали існувати - збанкрутували підписні агентства, закрилися мережі продажів періодичних ЗМІ. Особливо ці проблеми актуальні для віддалених регіонів, міст з населенням 50 тисяч мінус, де газети традиційно читали. Немає сенсу друкувати газету і не мати можливості її поширити. Тому ми вирішили призупинити випуск щоденної газети і зосередити зусилля на розвитку сайту та ТБ-новин», – пояснив Андрій Романенко.

Головна редакторка «Сегодня» Ольга Гук подякувала колективу і читачам газети.

Газета «Сегодня» виходила з 1997 року. Засновником і першим головним редактором був Олег Нипадимка. З 2003 по 2011 роки головним редактором був Ігор Гужва. З 2011 року головним редактором газети була Ольга Гук.

Нагадаємо, 30 липня стало відомо, що сайт «Сегодня.ua» повністю змінив дизайн, зробивши акцент на відеоконтенті. Також на головній сторінці сайту тепер майже немає реклами.

Рейтинг топ-100 новинних сайтів суспільно-політичної тематики за червень 2019 року оприлюднили на сайті Інтернет Асоціації України (ІнАУ). Серед найпопулярніших видань: «Обозреватель» (19 %), «Сегодня» (16 %), ТСН (16 %), 24 (15 %), УНІАН (13 %).

Фото: Медіа Група Україна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4654
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду