detector.media
Єлизавета Мосійчук
«Детектор медіа»
06.08.2019 19:48
Роман Андрейко спростував інформацію про продаж медіахолдингу «Люкс» Медведчуку
Роман Андрейко спростував інформацію про продаж медіахолдингу «Люкс» Медведчуку
Співвласник і генеральний директор медіахолдингу «Люкс» («Люкс ФМ», канал «24», «Максимум ФМ») Роман Андрейко прокоментував інформацію про продаж, яка з'явилась на одному з сайтів.

У розмові з «Детектором медіа» пан Роман здивувався, що його просять прокоментувати інформацію з маловідомого сайту «За правду!». На цьому ресурсі 6 серпня з'явилась новина, що міський голова Львова Андрій Садовий нібито продає куму Путіна - Віктору Медведчуку - медіахолдинг.

«Ви часто цей сайт відвідували раніше? Давайте я вам зараз кину кілька лінків, що Земля насправді плоска, там наводяться наукові докази. Ви будете в такому випадку дзвонити до фізиків, до астрономів і просити прокоментувати? Мене реально дивує, чому ви з таким питанням до мене дзвоните, посилаючись на таке джерело. Хто цей сайт? Хто ці люди? Ви ж ніколи туди не ходили», - сказав Роман Андрейко.

На уточнююче питання, чи може він прямо спростувати інформацію про продаж медіахолдингу, гендиректор відповів: «Давайте ви мені скажіть прямо: ви спростовуєте, що Земля плоска?». Після ствердної відповіді він додав: «Тоді і я спростовую».

Зазначимо, що на сайті «За правду!» є лише кілька новинних матеріалів від 25 липня, 5 та 6 серпня. Сайт не містить контактів редакції та будь-якої інформації про авторів та керівництво ресурсу.

До складу медіахолдингу «Люкс» входять мережеві радіостанції «Люкс ФМ» і «Максимум», телеканал новин «24», інтернет-видання Zaxid.net, 24tv.ua, Football 24 і рекламне агентство «Люкс». Співвласниками холдингу є мер Львова Андрій Садовий і гендиректор холдингу Роман Андрейко.

Перед президентськими виборами 2019 року Андрій Садовий в інтерв'ю «Детектору медіа» повідомив, що  готовий з дружиною продати 24 канал та радіо «Люкс ФМ», якщо стане президентом. Серед ймовірних кандидатів на покупку медіахолдингу Садовий назвав Томаша Фіалу - генерального директора української інвестиційної компанії «Дрегон кепітал».

Нагадаємо, близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа - За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука - Тарас Козак - 5 жовтня 2018 року став власником телеканалу NewsOne. 14 грудня 2018 року він став кінцевим бенефіціаром ще й каналу «112 Україна». Згідно з поданою ним декларацією, він заплатив за «112 Україна» і NewsOne близько $ 4 млн.

14 червня 2019-го стало відомо, що Тарас Козак став новим власником каналу ZIK. Він об’єднав три свої інформаційні телеканали – «112 Україна», NewsOne і ZIK – у медіахолдинг «Новини», який очолив Олексій Семенов (колишній керівник телеканалів «112 Україна», NewsOne і Прямого каналу). Через зміну власника низка топменеджерів медіахолдингу ZIK заявили про звільнення.

Повідомлялось, що 24 канал і Прямий канал ведуть перемовини з експрацівниками каналу ZIK, які звільнилися після зміни власника каналу.

Також ходили чутки, що Віктор Медведчук нібито купив у Дмитра Фірташа 80% акцій телеканалу «Інтер». Цю інформацію спростувала і Group DF, і прес-служба Віктора Медведчука.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY