Концерн РРТ 18 березня не відключатиме цифрове мовлення – голова Нацради

Концерн РРТ 18 березня не відключатиме цифрове мовлення – голова Нацради

15 Березня 2019
3631
15 Березня 2019
11:15

Концерн РРТ 18 березня не відключатиме цифрове мовлення – голова Нацради

3631
Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (Концерн РРТ) і провайдер цифрового ефірного телебачення ТОВ «Зеонбуд» домовилися проводити щотижневі наради за участі індустрії, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (Нацради) та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язку).
Концерн РРТ 18 березня не відключатиме цифрове мовлення – голова Нацради
Концерн РРТ 18 березня не відключатиме цифрове мовлення – голова Нацради

18 березня Концерн РРТ не вимикатиме цифрове мовлення через борги компанії «Зеонбуду». Про це «Детектору медіа» повідомив голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко.

Таке рішення було прийнято на зустрічі 14 березня за участю членів Нацради та представників Концерну РРТ, «Зеонбуду», Держспецзв’язку.

«Зустріч була  важка. Ми намагалися поєднати інтереси Концерну РРТ та "Зеонбуду" у формуванні тарифів для галузі. Швидких результатів зустрічі немає. Єдине – домовилися, що 18 березня не буде відключення цифрового ефіру. Хоча це створює великі проблеми для Концерну РРТ», – розказав Юрій Артеменко.

Також учасники наради домовилися про те, що щотижня збиратиметься робоча група, де шукатимуть компромісне рішення. Головуючим на нарадах буде Леонід Євдоченко, голова Держспецзв’язку. Нацрада виступатиме в цій робочій групі як посередник між Концерном РРТ і «Зеонбудом». У цих зустрічах братимуть участь і медіагрупи.

За словами Юрія Артеменка, планується знайти компромісне рішення до травня 2019 року: «Після президентських виборів ми маємо вийти на той варіант, який влаштовуватиме всіх».

Як вже повідомляв «Детектор медіа», 13 березня Григорій Шверк, народний депутат, член Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав про те, що Концерн РРТ погрожує вимкнути цифрове мовлення, якщо «Зеонбуд» не сплатить до 18 березня свій борг. Після цього 14 березня сторони зібрались на зустріч, щоб домовитись по тарифи та підписання угоди на 2019 рік

Нагадаємо, «Зеонбуд» заявив, що у 2019 році піднімає тарифи для мовників на 37 %. Компанія пояснила це рішення подорожчанням послуг Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення, який обслуговує передавачі «Зеонбуду».

При цьому медіагрупи поки що продовжують платити провайдеру за старими розцінками. Наприклад, «1+1 медіа» платить «Зеонбуду» за тарифами 2018 року та очікує на зустріч представників медіагруп із провайдером і Концерном РРТ, де буде сформована та офіційно озвучена остаточна ціна. Директор зі стратегії та цифрового бізнесу групи StarLightMedia Федір Гречанінов зазначив, що медіагрупи просять концерн обгрунтувати інфляцію.

А НСТУ на початку уклала із «Зеонбудом» угоду на 2019 рік за новими підвищеними на 37% тарифами.

«Зеонбуд» є фактичним монополістом з надання послуг цифрового ефірного телебачення. Компанія вказує своїми кінцевими бенефіціарними власниками трьох громадян Кіпру та одного громадянина Великобританії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3631
Читайте також
15.03.2019 16:06
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 310
21.12.2018 16:16
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 442
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду