Нацрада продовжила на рік заборону ретрансляції RTVI в Україні

Нацрада продовжила на рік заборону ретрансляції RTVI в Україні

6 Березня 2019
1684
6 Березня 2019
15:18

Нацрада продовжила на рік заборону ретрансляції RTVI в Україні

1684
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжила на ще один рік заборону ретрансляції на території України британського російськомовного телеканалу RTVI, що належить колишньому гендиректору російського державного телеканалу «Звезда» Руслану Соколову.
Нацрада продовжила на рік заборону ретрансляції RTVI в Україні
Нацрада продовжила на рік заборону ретрансляції RTVI в Україні

Відповідне рішення Нацрада ухвалила 6 березня за результатами моніторингу телеканалу.

Півроку тому Нацрада обмежила ретрансляцію RTVI на шість місяців. Причиною такого кроку регулятора стали систематичні порушення українського законодавства в ефірі каналу, а саме – трансляція фільмів з російськими акторами з Переліку осіб, які загрожують національній безпеці, а також передач, у яких Нацрада вбачає розпалювання ворожнечі та виправдання агресії проти України та окупації території України.

Протягом останніх тижнів Нацрада проводила моніторинг ефіру RTVI, щоб з’ясувати, чи привів канал свою діяльність у відповідність до українського законодавства. «Ми зясували, що не привів, – повідомив член Нацради Сергій Костинський. – Порушення українського законодавства тривають. В ефірі й далі виходять фільми з акторами з Переліку осіб. Крім того була передача з Наталею Поклонською, яка незаконно була обрана до Державної думи РФ на виборах в окупованому Криму, яких Україна не визнає. І в тексті її висловлювань ми зафіксували виправдання агресії та окупації».

Члени Нацради одноголосно вирішили продовжити на один рік строк тимчасового припинення ретрансляції RTVI на території України.

Нагадаємо, 6 вересня 2018 року Нацрада тимчасово, на шість місяців, припинила ретрансляцію британського російськомовного телеканалу RTVI в Україні через порушення українського законодавства. За словами членів Нацради, український регулятор неодноразово попереджав правовласника каналу RTVI і його українського дистрибутора – ТОВ «Сонар» - про виявлені порушення та можливе припинення ретрансляції в Україні. Отримував відповіді, що все буде виправлено, але після цього все одно фіксував порушення.

Телеканал RTVI входив до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. Засновником і першим власником каналу був опозиційний російський олігарх Володимир Гусинський. У 2012 році канал придбав колишній генеральний директор телеканалу «Звезда» Руслан Соколов. RTVI має ліцензію британського регулятора Ofcom.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1684
Читайте також
11.04.2019 12:26
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 825
21.02.2019 16:39
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 777
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду