Нацрада на півроку заборонила ретрансляцію RTVI в Україні

Нацрада на півроку заборонила ретрансляцію RTVI в Україні

6 Вересня 2018
2627
6 Вересня 2018
16:21

Нацрада на півроку заборонила ретрансляцію RTVI в Україні

2627
6 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення тимчасово, на шість місяців, припинила ретрансляцію британського російськомовного телеканалу RTVI в Україні.
Нацрада на півроку заборонила ретрансляцію RTVI в Україні
Нацрада на півроку заборонила ретрансляцію RTVI в Україні

Підставами для такого рішення стали неодноразові порушення українського законодавства, яке Нацрада фіксувала в ефірі RTVI з лютого 2017 року: трансляція фільмів, у яких позитивно висвітлюється діяльність органів держави агресора, трансляція заборонених в Україні фільмів і серіалів, трансляція контенту за участі фігурантів Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці. Крім того, в програмі «Особое мнение» Нацрада вбачає ознаки порушення статті 28 Закону України «Про інформацію».

За словами членів Нацради, український регулятор неодноразово попереджав правовласника каналу RTVI і його українського дистрибутора – ТОВ «Сонар» - про виявлені порушення та можливе припинення ретрансляції в Україні. Отримував відповіді, що все буде виправлено, але після цього все одно фіксував порушення.

Члени Нацради одноголосно підтримали рішення тимчасово припинити ретрансляцію RTVi в Україні. Про своє рішення вони повідомлять британського регулятора «Офком».

Нагадаємо, що телеканал RTVI входить до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. Засновником і першим власником каналу був опозиційний російський олігарх Володимир Гусинський. У 2012 році канал придбав колишній генеральний директор телеканалу «Звезда» Руслан Соколов. Має ліцензію британського регулятора «Офком».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2627
Читайте також
21.02.2019 16:39
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду