Лідер гурту «Ленінград» Шнуров став генпродюсером RTVI

Лідер гурту «Ленінград» Шнуров став генпродюсером RTVI

30 Червня 2020
1744
30 Червня 2020
11:05

Лідер гурту «Ленінград» Шнуров став генпродюсером RTVI

1744
Він отримав пропозиція від власника RTVI Мікаеля Ісраеляна.
Лідер гурту «Ленінград» Шнуров став генпродюсером RTVI
Лідер гурту «Ленінград» Шнуров став генпродюсером RTVI

Лідер гурту «Ленінград» Сергій Шнуров став генеральним продюсером російськомовного телеканалу RTVI. Він займатиметься створенням і просуванням неновинного продукту, формуванням загальної креативної стратегії розвитку та сітки мовлення, оновленням і просуванням бренду каналу. Про це канал повідомив 29 червня.

«Разом з командою каналу він буде працювати над головним завданням холдингу – об'єднанням мільйонів російськомовних людей в усьому світі через загальний культурний концепт», – йдеться в повідомленні.

Мікаель Ісраелян сказав, що Сергій Шнуров зайняв новостворену посаду.

«Сергій часто відвідує країни з високою концентрацією російськомовного населення і чудово розуміє менталітет тих, хто живе за кордоном. Ми впевнені, з приходом Сергія RTVI зможе знайти свою нову унікальну інтонацію і оригінальний контентний вигляд», – говорить він.

RTVI хочуть розвивати на Західному узбережжі США, а також посилити присутність каналу в Грузії, Вірменії та Європі. RTVI мовить у 53 країнах світу.

«Приєднавшись до команди RTVI я планую розвивати майданчик для обговорення всіх найгостріших і найактуальніших питань міжнародного порядку, що безпосередньо впливають на життя співвітчизників по всьому світу », – розповів Сергій Шнуров.

Сергій Шнуров – російський продюсер, музикант, актор, телеведучий і художник. Лідер гуртів «Ленінград» і «Рубль». З 2019 року він входить до Громадської ради при Комітеті Держдуми з культури і до Ради з культури російсько-китайського комітету дружби.

RTVI завершує реформування команди топ-менеджерів. За інформаційний та суспільно-політичний напрямок відповідає Станіслав Кучер. Раніше він відповідав за редакцію RTVI у Нью-Йорку, а нещодавно став керівником Дирекції інформаційних і суспільно-політичних програм, створивши об'єднану редакцію. Головний редактор RTVI Олексій Пивоваров 25 червня залишив свою посаду, щоб «розвивати власні проєкти». 

Як писав ДМ29 лютого 2020 року головний редактор російськомовного телеканалу RTVI і автор YouTube-каналу «Редакція» Олексій Півоваров заявив, що його не пустили в Україну в аеропорту «Київ» («Жуляни»).

Нагадаємо, 6 березня 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вилучила російськомовний телеканал RTVI, який має іспанську юрисдикцію, з Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає Європейській конвенції про транскордонне телебачення та законодавству України. Це означає, що українські провайдери більше не мають права ретранслювати RTVI. Причиною такого рішення стали систематичні порушення українського законодавства в ефірі каналу, а саме – трансляція фільмів з російськими акторами з Переліку осіб, які загрожують національній безпеці (Володимиром Меньшовим, Миколою Цискарідзе, Михайлом Порєченковим), показ карти світу, на якій Крим позначено як частину Російської Федерації. 

Раніше Нацрада двічі (на півроку, а потім ще на рік) тимчасово забороняла ретрансляцію RTVI в Україні. Остання така заборона діяла з 6 березня 2019 року по 7 березня 2020 року. Раніше канал мав юрисдикцію Великої Британії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1744
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду