RTVi був придбаний екс-гендиректором медіахолдингу «Звезда»

23 Березня 2012
7160
23 Березня 2012
12:45

RTVi був придбаний екс-гендиректором медіахолдингу «Звезда»

7160
RTVi був придбаний екс-гендиректором медіахолдингу «Звезда»

Телеканал RTVi, який належав Володимиру Гусинському, купив колишній генеральний директор телеканалу «Звезда» Руслан Соколов. Колишній керівник «Звезды» розповів про цю угоду в інтерв'ю газеті «Коммерсантъ».

 

Як писала ТК, на початку березня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що телеканал RTVi був проданий медіахолдингу «Звезда», проте у команії це спростували.

 

Соколов повідомив, що операція була закрита зовсім недавно, і відмовився називати її суму. За інформацією «Коммерсанта», пан Гусинський продав свій телеканал приблизно за 10 мільйонів доларів. Як говорить пан Соколов, він купив телеканал RTVi виключно у своїх інтересах. Він також зазначив, що був зацікавлений у купівлі каналу вже давно і протягом року проводив «детальний фінансовий і юридичний аналіз» цього медіаактиву.

 

Пакетом акцій у телеканалі RTVi володів і бізнесмен Борис Березовський, який передав свою частку в довірче управління Володимиру Гусинському. Пан Соколов повідомив, що юридично він повністю викупив RTVi у пана Гусинського, а про частку Березовського в активі нічого не знає.

 

RTVi («Російське міжнародне телебачення») - міжнародний російськомовний канал, заснований у 1997. Першочергово він був міжнародною версією каналу НТВ. Головним акціонером каналу був Володимир Гусинський. RTVi мовить в основному на російськомовну аудиторію за кордоном. Аудиторія каналу становить близько 25 млн осіб.

 

Руслан Соколов очолював телеканал «Звезда», який курирує Міністерство оборони РФ, з 2006 по 2010 рік. В інтерв'ю виданню Соколов відмовився коментувати, чому він залишив «Звезду».

 

Нагадаємо, пан Гусинський був одним зі співзасновників українського каналу ТВі, однак згодом канал перейшов під повний контроль Костянтина Кагаловського.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7160
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду