У Литві зменшилася кількість російської продукції на телебаченні

У Литві зменшилася кількість російської продукції на телебаченні

2 Липня 2019
1464

У Литві зменшилася кількість російської продукції на телебаченні

1464
Комісія литовського радіо і телебачення (КЛРТ) повідомила, що в Литві зменшилася кількість російської продукції на телебаченні.
У Литві зменшилася кількість російської продукції на телебаченні
У Литві зменшилася кількість російської продукції на телебаченні

Про це повідомляє Delfi.

У Комісії оцінили дані спостережень за 2018-2019 роки. Згідно з ними, серед іноземних виробників телевізійної продукції лідирують США.

«Російська продукція була на другому місці в телевізійних програмах, однак видно, що в 2019 році частина російської продукції в порівнюваних телевізійних програмах зменшилася більш, ніж на 20 годин: в 2018 році протягом спостережуваного тижні всього транслювалося 95 годин 33 хвилини, а в 2019 році – 75 годин 6 хвилин», – йдеться в повідомленні.

За даними КЛРТ, найбільше ефірного часу російська продукція зайняла на каналах Lietuvos rytas і BTV, де російські програми протягом тижня транслювалися 40 годин 31 хвилину і 17 годин 35 хвилин відповідно. Водночас зазначається, що час трансляції російських програм в ефірі цих телевізійних каналів зменшився – у минулому році телеканал Lietuvos rytas транслював російські передачі і фільми 46 годин 36 хвилин, BTV – 38 годин 9 хвилин.

Крім того, результати дослідження свідчать, що з п’яти комерційних телевізійних програм, які досліджувалися, лише телеканал Lietuvos rytas приділив більшу частину ефірного часу виробникам телепрограм з європейських країн, у BTV, LNK, TV-6 і TV8 цей показник зменшився.

Комісія наголосила, що законодавство Литви не передбачає вимог дотримуватися ці квоти.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо, що Литва заборонила в’їзд шеф-редактору новинного агентства «Sputnik Литва» Марату Касему.

Фото: UkrMedia

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1464
Читайте також
25.05.2019 14:00
Роман Головенко
для «Детектора медіа»
3 700
21.02.2019 16:39
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 770
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду