detector.media
14.12.2018 11:10
Соратник Медведчука Козак став власником каналу «112 Україна»
Соратник Медведчука Козак став власником каналу «112 Україна»
Народний депутат від «Опозиційного блоку» і соратник Віктора Медведчука Тарас Козак, який у жовтні цього року став власником каналу NewsOne, тепер є кінцевим бенефіціаром і каналу «112 Україна».

Про це повідомляє 112.ua. 

За даними Єдиного державного реєстру України, Тарас Козак став кінцевим беніфіціаром усіх компаній групи «112 Україна»:  ТОВ «ІА "112.ЮЕЙ"» (інформаційне агентство та сайт 112.ua), ТОВ «ТРК "112-ТВ"» (компанія, яка володіє супутниковою ліцензією каналу), ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Новий формат ТВ» і ТОВ «Партнер ТВ» (п'ять компаній, що володіють цифровими ліцензіями каналу).

*Натисніть, щоб збільшити

У коментарі нового власника на сайті 112.ua йдеться про те, що він не втручатиметься в редакційну політику каналу.

«Безсумнівно, це велика відповідальність. Я впевнений, що ми зможемо закріпити лідерські позиції каналу в інформаційному сегменті та зробити його одним із найкращих телеканалів України. Обіцяю забезпечити безперебійну роботу каналу незважаючи на тиск з боку влади. І, звісно, гарантую відсутність будь-якого втручання в редакційну політику», - зазначив Тарас Козак.

За даними видання «Новое время страны», Тарас Козак – близький соратник українського політика, лідера руху «Український вибір» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери. 5 жовтня 2018 року Тарас Козак став власником телеканалу NewsOne.

Нагадаємо, що у квітні 2018 року «112 Україна» назвав кінцевим бенефіціаром громадянина Німеччини Едуарда Катца: 99% власності компанії перейшло до його швейцарської фірми АТ «Плірофоріес АГ». А в червні замість Сергія Логунова був призначений новий генеральний продюсер каналу Артем Марчевський.

Низка видань повідомляли, що справжнім власником «112 Україна» з квітня став лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук. Сам політик заперечував цю інформацію.

Як свідчить дослідження «Детектора медіа», з травня по червень 2018 року Віктор Медведчук згадувався у різних програмах каналу частіше, ніж за весь 2017 рік.

22 червня в інтерв’ю «Детектору медіа» Віктор Зубрицький, колишній креативний продюсер каналу «112 Україна» підтвердив, що ініціював перемови з Едуардом Катцем щодо продажу каналу. Але не зміг пояснити, у якості кого він вів ці перемовини. На запитання, чому інформація про причетність Віктора Медведчука до каналу з’являється в українських медіа, Зубрицький не відповів.

У серпні програма журналістських розслідувань «Схеми» дослідила, що новий генпродюсер «112 Україна» Артем Марчевський пов’язаний з Віктором Медведчуком, і припустила, що новий власник з Німеччини може бути підставною фігурою. «Детектору медіа» пан Марчевський тоді повідомив, що «вони (матеріали програми «Схеми». - ДМ) взагалі не відповідають дійсності та грубо порушують журналістські стандарти».

У вересні 2018 року народний депутат від «Опозиційного блоку», член партії «За життя» і соратник Віктора Медведчука Нестор Шуфрич розповів, що мав наміри у 2015 році взяти участь у купівлі телеканалу «112 Україна», але угода зірвалася. Станом на вересень 2018 року в розпорядженні «За життя» та «Опозиційного блоку» він нарахував чотири телеканали: «112 Україна», NewsOne, «Україна» та «Інтер». Зауважимо, що згодом в «Опозиційному блоці» відбувся розкол, частина депутатів вирішили об'єднуватися з партією «За життя» в «Опозиційну платформу - За життя».

Фото: aif.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY