Янукович підписав мовний закон

8 Серпня 2012
7145
8 Серпня 2012
17:06

Янукович підписав мовний закон

7145
Президент доручив уряду утворити робочу групу для удосконалення закону
Янукович підписав мовний закон

Президент Віктор Янукович підписав закон про «Про засади державної мовної політики» №5029-VI. Про це повідомляє прес-служба.

 

Також Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів утворити робочу групу із залученням громадськості, відомих діячів освіти, науки та мистецтв, провідних фахівців із мовних питань для розробки та внесення системних пропозицій з удосконалення законодавства щодо порядку застосування мов в Україні.

 

Як йдеться в дорученні, «метою діяльності створюваної робочої групи є забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території держави, гарантування вільного розвитку, використання і захисту всіх рідних мов громадян України, виконання зобов'язань, взятих за міжнародними договорами з цих питань, та подальше впровадження європейських стандартів у цій сфері».

 

У дорученні він також наголошує на необхідності забезпечити невідкладне розроблення із залученням зазначеної робочої групи та затвердження Державної програми всебічного розвитку і функціонування української мови.

 

Нагадаємо, закон «Про засади державної мовної політики» було ухвалено 3 липня в редакції першого читання, незважаючи на те, що до нього було подано понад 1000 поправок і тривав його розгляд у комітеті, про що після погоджувальної ради заявляв журналістам Володимир Литвин. Крім того голосування за закон відбувалося з порушенням норм регламенту, про що заявили представники опозиції. При цьому фракція Литвина повним складом проголосувала за мовний законопроект.

 

Раніше Ганна Герман заявляла, що Віктор Янукович може накласти вето на закон «Про засади державної мовної політики», а також про те що, Янукович поділяє думку про те, що «мовний закон», прийнятий у нинішній редакції, буде розколювати суспільство.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон і 31 липня він був скерований на підпис президенту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7145
Читайте також
07.09.2012 08:57
Тетяна Палладіна, «День»
9 233
14.08.2012 08:55
Максим Стріха, «Радіо свобода»
18 436
08.08.2012 12:30
Євген Солонина, «Радіо свобода»
17 576
08.08.2012 09:20
Сергій Таран, «Українська правда»
17 739
29.07.2012 12:41
Володимир Бродзінський, Ольга Штрек-Гусар, «Дзеркало тижня. Україна»
10 448
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
поліглот
4277 дн. тому
Російська мова в Україні - це не мова російської культури, це мова шансону, блатняка, попси, босячні, повій і донецьких бандитів. Історично склалося, що в Україну з Росії їхали в основному маргінали, ті, що не мали нічого і хотіли поживитися за рахунок виморених голодом українців. Бо коли в людини є хазяйство, вона не кине його і не подасться світ за очі. Недаром у російськомовних районах значно вищі алкоголізм, злочинність, наркоманія, ВІЛ, туберкульоз. Російська в Україні звучить як соціальний діагноз. Я б свою дитину НІКОЛИ не віддав до російської школи.
Зеленый кружок
4277 дн. тому
Из трех комментариев от ''Рускогоговорящих'' только один написан без ошибок , да и тот из одного слова. Пишущими по - русски вас еще рано называть , троечники.
kassa
4278 дн. тому
нужно что то делать біло давно.А то документация на Украинском а говорят на Русском.А думает еще на каком то.Єто не правильно.Все должно быть систематихировано
Кинг
4278 дн. тому
наконец-то! так долго подписывали.Это правильно.В стране где 70 % Рускогоговорящих,нужно было давно подписать закон.Все же в основном говрят на Русском?
ingvar
4278 дн. тому
Наконец-то!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду