Герман: Янукович вважає, що «мовний закон» розколюватиме суспільство (ОНОВЛЕНО)

7 Серпня 2012
5983
7 Серпня 2012
17:28

Герман: Янукович вважає, що «мовний закон» розколюватиме суспільство (ОНОВЛЕНО)

5983
За її словами президент хоче створити наглядову раду для розвитку української мови як державної
Герман: Янукович вважає, що «мовний закон» розколюватиме суспільство (ОНОВЛЕНО)

Радник президента Ганна Герман вважає, що Віктор Янукович поділяє думку про те, що закон «Про засади державної мовної політики», прийнятий у нинішній редакції, буде розколювати суспільство. Про це вона сказала «Українській правді» після зустрічі президента з представниками інтелігенції.

 

«Президент запропонував у закон дуже суттєві зміни. Крім того Янукович запропонував державну цільову програму розвитку української мови, як державної. Він висунув пропозицію, щоб всі учасники зустрічі увійшли до робочої групи, яка буде працювати над цією програмою і вдосконалювати її», - сказала пані Герман.

 

За її словами, Янукович також запропонував створення наглядової ради, яка буде «пильнувати питання розвитку української мови як державної». «Ми запропонували також, щоб в цю робочу групу, яка буде працювати над внесенням змін, увійшли Ківалов та Колесніченко, як автори законопроекту», - додала Ганна Герман.

 

Нагадаємо, раніше Ганна Герман заявляла, що Віктор Янукович може накласти вето на закон «Про засади державної мовної політики», проголосований 3 липня. 

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон і 31 липня він був скерований на підпис президенту.

 

Однак депутат Вадим Колесніченко (фракція Партії регіонів), один з авторів «мовного закону», вважає, що Віктор Янукович його підпише, повідомляє «Інтерфакс-Україна». За його словами, президент доручив групі експертів розглянути цей закон щодо відповідності Конституції, правам людини та європейським зобов'язанням України.

 

Також він повідомив, що мав з президентом розмова про поправки до закону: «В нас є 49 поправок, які я зі своїм колегою Ківаловим підготував, тому що за півтора року обговорення законопроекту ми отримали пропозиції і Венеціанської комісії, і ОБСЄ, і науково-експертних установ». За його словами, ці поправки не стосуються суті закону, «це питання юридичної техніки й термінів уведення певних статей у дію».

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5983
Читайте також
08.08.2012 12:30
Євген Солонина, «Радіо свобода»
17 577
08.08.2012 09:20
Сергій Таран, «Українська правда»
17 739
29.07.2012 12:41
Володимир Бродзінський, Ольга Штрек-Гусар, «Дзеркало тижня. Україна»
10 448
09.07.2012 13:57
Валерий Зайцев
для «Детектор медіа»
9 929
04.07.2012 15:06
Володимир Погребенник, «День»
10 009
04.07.2012 14:59
Олександр Палій, «День»
10 756
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду