Російська мова стала регіональною ще й у Луганській, Дніпропетровській та Херсонській областях

17 Серпня 2012
5622
17 Серпня 2012
12:51

Російська мова стала регіональною ще й у Луганській, Дніпропетровській та Херсонській областях

5622
Російська мова стала регіональною ще й у Луганській, Дніпропетровській та Херсонській областях

Луганська, Дніпропетровська та Херсонська обласні ради 17 серпня ухвалили рішення щодо реалізації на території області положень закону «Про засади державної мовної політики», що передбачає надання російській мові статусу регіональної. Про це повідомляють «Українські новини».

 

У Луганську за це рішення проголосувало 96 депутатів з 98 зареєстрованих (усього в раді 124 депутати), у Дніпропетровську 109 депутатів із 117 зареєстрованих (усього в раді 120 депутатів), а у Херсоні 50 депутатів з 55 зареєстрованих (усього в раді 85 депутатів).

 

У рішеннях облради рекомендують сільським, селищним, міським радам розглянути це питання і прийняти рішення про використання регіональної мови у своїй роботі, діловодстві, документації. Крім того, облради рекомендують органам місцевого самоврядування забезпечити виконання найменувань і написів на печатках, штампах, штемпелях, офіційних бланках і табличках поряд з державною мовою.

 

Нагадаємо, 13 серпня Одеська міська, а 15 серпня - Одеська обласна рада поради надали російській мові статус регіональної.

 

14 серпня Краснолуцька міська рада Луганської області вирішила дублювати тексти в офіційних документах російською мовою поряд з українською.

 

15 серпня Верховна Рада Криму доручила Раді міністрів до 10 жовтня підготувати і внести на розгляд кримського парламенту пропозиції щодо реалізації в регіоні закону «Про основи державної мовної політики».

 

16 серпня рішення про надання російській статусу регіональної прийняли Донецька та Запорізька обласні ради, а також Севастопольська міська рада.

 

Нагадаємо, закон «Про засади державної мовної політики» було ухвалено 3 липня в редакції першого читання. Голосування за закон відбувалося з порушенням норм регламенту, про що заявили представники опозиції.

 

Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон 31 липня, а Віктор Янукович - 8 серпня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5622
Читайте також
14.08.2012 08:55
Максим Стріха, «Радіо свобода»
18 436
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду