Звільнився ведучий «Первого канала», котрий оголосив про «насильницьку українізацію»

11 Липня 2012
10273
11 Липня 2012
12:49

Звільнився ведучий «Первого канала», котрий оголосив про «насильницьку українізацію»

10273
Звільнився не через свої заяви
Звільнився ведучий «Первого канала», котрий оголосив про «насильницьку українізацію»

Телеведучий і керівник недільної інформаційно-аналітичної програми «Воскресное время» на «Первом канале» Петро Толстой звільнився, повідомляє «Коммерсантъ (Украина)».  У випуску «Воскресного времени» від 8 липня Петро Толстой заявив про «насильницьку українізацію», «прищеплення брехні про геноцид українців» та «викривленні російської історії» в Україні, чим провокував міжнародний скандал.

 

Що саме стало причиною звільнення - наразі невідомо: про свій ухід Петро Толстой повідомив у тому ж випуску «Воскресного времени» від 8 липня. Він сказав, що програму буде перезапущено у новому форматі, і уточнив, що наступного сезону програму робитиме нова команда.

 

У вівторок, 10 липня Міністерство зовнішніх справ України закликало іноземних журналістів зважено підходити до підготовки сюжетів про події довкола мовного питання, «з приводу трактування історії, мовної і гуманітарної політики держави». На думку МЗС, ці питання є предметом внутрішньої дискусії і не повинні обговорюватися закордонними партнерами.

 

«Детектор медіа»

Фото Дмитра Духаніна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10273
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Г.Б.
4316 дн. тому
Пока ЧУЖИХ не вышвырнут из Украины, а оставштмся прищимят яйця и языки, до тех пор все что происходит в раше-параше будет вызывать интерес.
Вик
4317 дн. тому
Видел этот выпуск. Толстой был абсолютно прав. Впервые на Первом прозвучала не политкорректная подводка, а правдивая. Украинские СМИ считают своим долгом поливать Россию в каждом выпуске (причем так злобно, низко, по-колхозному), Российский же канал НЭ МАЕ права.ь А вы не смотрите! Давитесмь своим ТВ и своей мовой. На фиг вам то, о чем говорят "чуживе" вам страны?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду