Мовний проект Колесніченка-Ківалова ухвалили у першому читанні

5 Червня 2012
6293
5 Червня 2012
12:38

Мовний проект Колесніченка-Ківалова ухвалили у першому читанні

6293
«За» проголосували 234 депутати
Мовний проект Колесніченка-Ківалова ухвалили у першому читанні

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про засади державної мовної політики, ініціаторами якого є народні депутати від Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов. Про це повідомляє УНІАН.

 

За таке рішення проголосували 234 із 248 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

 

«За» проголосували 187 народних депутатів від Партії регіонів, двоє членів фракції НУ-НС, 25 членів фракції КПУ, двоє - від Народної парті, шестеро членів групи «Реформи заради майбутнього» і 12 позафракційних депутатів.

 

Із фракції НУ-НС за цей законопроект проголосували депутати Сергій Василенко та Сергій Харовський, з фракції Народної партії Сергій Гриневецький та Вадим Гривковський, із групи «Реформи заради майбутнього» проголосували Володимир Каплієнко, Олег Гейман, Юрій Крук, Микола Трайдук, Валерій Гацько, Євген Константинов.

 

Не голосувала в повному складі фракція «БЮТ-Батьківщина». Але проголосувала у повному складі фракція КПУ.

 

Двоє депутатів з фракції Партії регіонів Василь Чуднов та Орест Муц проголосували проти, двоє депутатів відсутні - Сергій Головатий та Петро Писарчук, а не голосував Валерій Келестин.

 

Із позафракційних за даний законопроект проголосували Леонід Грач, Анжеліка Лабунська, Олег Маліч, Олександр Шепелев, Олександр Буряк,Ігор Воротнюк, Богдан Губський, Адам Мартинюк, Сергій Осика, Валерій Писаренко, Олег Черпіцький, Валерій Шаманов.

 

Решта 4 мовних законопроекти були зняті з розгляду шляхом голосування.

 

26 серпня 2011 року народні депутати від Партії регіонів Сергій Ківалов і Вадим Колесніченко зареєстрували у Верховній Раді законопроект № 9073, який передбачає використання регіональних мов або мов меншин нарівні з державною. Згідно з цим документом, телерадіоорганізації України можуть на власний розсуд вести мовлення державною мовою, регіональними мовами або мовами меншин, а обсяги мовлення мають визначатися самими мовниками.

 

Венеціанська комісія вважає, що в законопроекті «Про засади державної мовної політики» народних депутатів Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка недостатньо гарантій використання та захисту української мови.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6293
Читайте також
04.07.2012 15:06
Володимир Погребенник, «День»
10 008
04.07.2012 14:59
Олександр Палій, «День»
10 755
08.06.2012 12:42
Валерий Зайцев
для «Детектор медіа»
9 572
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ukraine
4343 дн. тому
Дещо про мовну проблему - http://newsline.pl.ua/?go=2012/06/04/1/
Олександр
4343 дн. тому
Паша // 05.06.2012 18:38:20 Наконец. Давно пора ------------------------------------------- Це називається- хай живе анархія! Прочитав я цей закон. Тепер у нас ВР як європарламент буде, хто якою мовою хоче такою і виступає. Наберемо перекладачів і гайда!Ви десь таке бачили окрім України??? Щось я не бачив, щоб в держдумі виступали на інших мовах. Наші депутати державної мови не знають, а ви хочете, щоб вони розбиралися в інших. Також чомусь постійно виділяють російську мову поміж інших регіональних. Закон так написаний, що складається враження,що знання української мови тепер необов'язкове. Документи тепер можна оформляти на якій хочеш мові,якщо ти не знаєш державної, а органи влади мають перекладати. До сих пір у нас була неймовірна бюрократія, а тепер ми зовсім заплутаємося у цих перекладах і бюрократичних документах.
Паша
4343 дн. тому
Наконец. Давно пора
гой
4343 дн. тому
УКРАЇНЦЯМ НА РОСІЙСЬКОМОВНИХ НЕ ЗВАЖАТИ (НЕ ЧУТИ) як у Прибалтиці. НЕДОЛУГИМ ОКУПАНТАМ-> ЧЕМОДАН-ВОКЗАЛ-РОСІЯ !!! ВЛАДІ - ЛЮСТРАЦІЯ !!! УКРАЇНЦЯМ - повернути графу «НАЦІОНАЛЬНІСТЬ» у паспорті та ЗАМОЖНІ УМОВИ У СВОЇЙ ХАТІ !!! Україна - батьківщина українців. ОПОЗИЦІЯ – ЗДАЛА УКРАЇНУ ! ГЕТЬ МІЛІЦЕЙСЬКИХ ПРОВОКАТОРІВ НА ЧОЛІ З ЗАХАРЧЕНКО !!! МІЛІЦІЯ НЕ ЗАХИЩАЛА, А НАПАДАЛА (БИЛА, РЕБРА ЛАМАЛА,ТРУЇЛА ГАЗОМ) НА ПРОТЕСТУЮЧИХ 5 червня 2012 р.!!! КОНСТИТУЦІЯ В ДІЇ ?! ДЛЯ ЧОГО ТІ ДЕПУТАТИ ВзР ?
Знавець
4343 дн. тому
Не смішіть. Приймуть і в другому, і в третьому. А укротолерасти пару днів поверещать, витруть писки і заспокояться.
Ну і що?
4343 дн. тому
В другому - хрін приймуть. Зате український народ знає, навіщо потрібні 234 каменюки, і на чию тупу голову їх опустити. Дякуємо Колесніченку!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду