detector.media
08.08.2012 17:06
Янукович підписав мовний закон
Президент доручив уряду утворити робочу групу для удосконалення закону

Президент Віктор Янукович підписав закон про «Про засади державної мовної політики» №5029-VI. Про це повідомляє прес-служба.

 

Також Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів утворити робочу групу із залученням громадськості, відомих діячів освіти, науки та мистецтв, провідних фахівців із мовних питань для розробки та внесення системних пропозицій з удосконалення законодавства щодо порядку застосування мов в Україні.

 

Як йдеться в дорученні, «метою діяльності створюваної робочої групи є забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території держави, гарантування вільного розвитку, використання і захисту всіх рідних мов громадян України, виконання зобов'язань, взятих за міжнародними договорами з цих питань, та подальше впровадження європейських стандартів у цій сфері».

 

У дорученні він також наголошує на необхідності забезпечити невідкладне розроблення із залученням зазначеної робочої групи та затвердження Державної програми всебічного розвитку і функціонування української мови.

 

Нагадаємо, закон «Про засади державної мовної політики» було ухвалено 3 липня в редакції першого читання, незважаючи на те, що до нього було подано понад 1000 поправок і тривав його розгляд у комітеті, про що після погоджувальної ради заявляв журналістам Володимир Литвин. Крім того голосування за закон відбувалося з порушенням норм регламенту, про що заявили представники опозиції. При цьому фракція Литвина повним складом проголосувала за мовний законопроект.

 

Раніше Ганна Герман заявляла, що Віктор Янукович може накласти вето на закон «Про засади державної мовної політики», а також про те що, Янукович поділяє думку про те, що «мовний закон», прийнятий у нинішній редакції, буде розколювати суспільство.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон і 31 липня він був скерований на підпис президенту.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY