У Києві розпочав роботу фестиваль Docudays UA

24 Березня 2012
5681
24 Березня 2012
09:45

У Києві розпочав роботу фестиваль Docudays UA

5681
У Києві розпочав роботу фестиваль Docudays UA
У Києві розпочав роботу 9 Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
 
Відкрився форум напередодні, 23 березня, брифінгом за участі членів журі конкурсної програми і трагікомедією про химерний світ африканських відносин «Дипломат» данського режисера Мадса Брюггера.
 
Нині покази фільмів проходять у Синій залі Будинку кіно та у кінотеатрі «Панорама». Представлені на форумі стрічки поєднані провідною темою «Чи має шанс авторитаризм в Україні?». Зокрема, відбудеться національна прем’єра фільму «Тихе місце» української режисерки Олесі Бортняк, презентація останніх двох фільмів одного з найяскравіших представників сучасної американської кінодокументалістики Маршала Каррі за участі режисера, прем`єрні кінопокази кінопокази відомого австрійського режисера Міхаеля Главоггера («Cлава блудниці» і «Cмерть робітника», один із епізодів якого автор знімав у нелегальних шахтах на Донбасі). Також в перше а великому екрані в Україні буде показано картину «Ходорковський» німецького режисера Сиріла Туші.


24 березня відбудеться презентація та відкриття Живої бібліотеки, де всі бажаючі зможуть поспілкуватися  з «живимя книжками» – людьми, щодо яких існує упереджене ставлення у суспільстві. Це біженець, феміністка, мусульманин, лесбійка, гей, рома, буддист, іноземний студент, колишній в'язень, правозахисник та інші.

З 24 по 27 березня у «Кінопанорамі» проходитимуть майстер-класи відомих кінодокументалістів: Марини Разбєжкіної (Россія), Маршала Каррі (США), Гіві Одішари (Грузія) та Емілі Джеймс (Великобританія).

26 та 27 березня відбудуться ретроспективні покази стрічок відомої російської кінодокументалістики Марини  Разбєжкіної.

Детально з програмою фестивалю можна ознайомитися тут.
 
Як повідомляла «Детектор медіа», цьогоріч на фестивалі передбачено три конкурсні програми: Docu/ЖиттяDocu/Право, Docu/Коротко. Вперше запроваджено конкурс короткометражних фільмів, в якому змагатимуться документальні стрічки тривалістю до 45 хвилин.
 
До складу журі цього року увійшли дипломований спеціаліст з естетики Ніколя Феодорофф, російська режисер, сценарист та продюсер Марина Разбєжкіна, видавець Іван Малкович (Docu/Життя); керівник громадської організації «Центр правових та політичних досліджень «СІМ» (Львів) Лідія Тополевська, шеф-редактор порталу «Детектор медіа» і голова правління громадської організації «Детектор медіа» Наталія Лигачова та чеський фотограф Богдан Голомічек (Docu/Право). Суддями категорії Docu/Коротко виступлять польський кіноексперт Кшиштоф Гієрат, засновниця та директорка молодіжної організації «Авантіс» Ілона Бічевска (Латвія) та режисер, спеціальний кореспондент Радіо Свобода в Криму Валерій Балаян.
 
Кожен конкурс Docudays UA має призовий фонд. А починаючи з 2009-го року у визначенні найкращого фільму також беруть участь студенти київських вищих шкіл. Свого переможця шляхом анонімного анкетування традиційно обирають і глядачі. Традиційна відзнака конкурсу - премія Андрія Матросова, друга і продюсера фестивалю. Її команда фестивалю вручає фільму, в якому «бачить найбільше любові».
 
Завершить свою роботу Docudays UA 29 березня кінофільмом «Моя перебудова» Робін Хессман (США, Великобританія).
 
«Детектор медіа» 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5681
Читайте також
10.04.2012 17:58
Андрій Кокотюха
для «Детектор медіа»
21 002
02.04.2012 08:02
«Коммерсантъ. Украина»
24 022
24.03.2012 11:24
Ольга Клінгенберг, «Дзеркало тижня. Україна»
22 289
23.03.2012 09:12
Дмитро Десятерик, «День»
20 660
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду