Тема 9-го кінофестивалю Docudays UA: «Чи має шанс авторитаризм в Україні?»

17 Березня 2012
4724
17 Березня 2012
12:53

Тема 9-го кінофестивалю Docudays UA: «Чи має шанс авторитаризм в Україні?»

4724
Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини стартує 23 березня
Тема 9-го кінофестивалю Docudays UA: «Чи має шанс авторитаризм в Україні?»
Основною темою 9-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини стане питанння «Чи має шанс авторитаризм в Україні?», повідомили організатори форуму. Тон у програмі фестивалю задаватимуть фільми та дискусії, присвячені захисту свободи слова, мирних зібрань, аналізу тоталітарних режимів та методів боротьби з ними в різних країнах світу.
 
 
 

Docudays UA розпочне роботу 23 березня у Києві. Фільмом відкриття стане трагічна комедія про химерний світ африканської дипломатії «Дипломат» датського режисера Мадса Брюггера. Ведучі урочистої церемонії – подружжя журналістів Єгор Соболєв та Марічка Падалко. 

 
Цьогоріч на фестивалі передбачено три конкурсні програми: Docu/Життя, Docu/ПравоDocu/Коротко. Вперше запроваджено конкурс короткометражних фільмів, в якому змагатимуться документальні стрічки тривалістю до 45 хвилин.
 
До складу журі цього року увійшли дипломований спеціаліст з естетики Ніколя Феодорофф, російська режисер, сценарист та продюсер Марина Разбєжкіна, видавець Іван Малкович (Docu/Життя); керівник громадської організації «Центр правових та політичних досліджень «СІМ» (Львів) Лідія Тополевська, шеф-редактор порталу «Детектор медіа» і голова правління громадської організації «Детектор медіа» Наталія Лигачова та чеський фотограф Богдан Голомічек (Docu/Право). Суддями категорії Docu/Коротко виступлять польський кіноексперт Кшиштоф Гієрат, засновниця та директорка молодіжної організації «Авантіс» Ілона Бічевска (Латвія) та режисер, спеціальний кореспондент Радіо Свобода в Криму Валерій Балаян.
 
Нагадаємо, кожен конкурс Docudays UA має призовий фонд. А починаючи з 2009-го року у визначенні найкращого фільму також беруть участь студенти київських вищих шкіл. Свого переможця шляхом анонімного анкетування традиційно обирають і глядачі. Традиційна відзнака конкурсу - премія Андрія Матросова, друга і продюсера фестивалю. Її команда фестивалю вручає фільму, в якому «бачить найбільше любові».

 
 
  
 
Спеціальною подією фестивалю стане показ кінострічки «Смерть робітника» Міхаеля Ґлавоґґера (Австрія, Німеччина). Документальна поема оповідає п`ять історій робітників - від видобутку вугілля у нелегальних шахтах Донбасу до забою скоту в Нігерії. 
  
  
 
 
 
 
 
Також у рамках Docudays UA пройде ретроспектива фільмів відомої російської режисерки, кіносценаристки та викладачки Марини Разбєжкіної, яка виховала нову хвилю сучасних російських кінематографістів. До уваги глядачів пропонують стрічки «Чужа країна», «Канікули», «Кінець шляху», «Просто життя» та «Час жниви».
 
 
 
  
 
Завершить роботу фестиваль 29 березня фільмом-закриття «Моя перебудова» Робін Хессман (США, Великобританія). Стрічка оповідає про долі п’ятьох пересічних росіян, що стали свідками надзвичайних часів — від захищеного радянського дитинства та юності до розпаду Радянського Союзу та пострадянської Росії. 
 
 
Проходитиме Docudays UA у київському Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) та кінотеатрі «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі 19).

 
«Детектор медіа»  
 



 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4724
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду