Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії УЦТМ

27 Квітня 2011
20891
27 Квітня 2011
13:18

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії УЦТМ

20891
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії УЦТМ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії ТОВ «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ) - провайдера мультиплексу МХ-4. Таке рішення регулятор прийняв за результатами позапланової перевірки УЦТМ.

 

Результати перевірки розглядалися за відсутності представників УЦТМ, хоча вони зверталися з листом до Нацради з проханням перенести питання.

 

Перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко повідомила, що компанія систематично порушувала організаційно-технічні, фінансові та інвестиційні зобов'язання. За її словами, територія прийому сигналу не відповідає зазначеній в ліцензії, задіяно лише вісім синхронних зон із 79 можливих. Також докладні характеристики мережі мовлення суперечать рішенню Нацради, фактично операторами телекомунікацій є Концерн РРТ і Одеський ОРТПЦ. По деяких телечастотах відсутні висновки УДЦР, окрім цього деякі з них уже включені до ліцензії провайдера мультиплексів МХ-1, -2, -3, -5 «Зеонбуд», який має відповідні висновки УДЦР.

 

«Моніторинг зафіксував, що УЦТМ фактично надає послуги шести ТРК, але додаток до ліцензії містить перелік з 10 компаній. Восьми із них були анульовані ліцензії, але компанія УЦТМ не звернулася до Нацради з проханням ухвалити остаточний перелік програм», - додала пані Головатенко.

 

Нагадаємо, що раніше Нацрада оголосила попередження УЦТМ за те, що провайдер розбудував лише 6% із своєї мережі.

 

Як писала ТК, Нацрада визначила УЦТМ провайдером мультиплексу МХ-4 16 січня 2008 року. Це була єдина компанія, яка подала заявку на провайдерство. УЦТМ почала надавати послуги 1 квітня 2009 року, після того, як тричі відкладала термін запуску цифрової мережіЗасновниками УЦТМ, зокрема, є компанії, пов'язані з Едуардом Прутніком і Віктором Балогою. У квітні 2008 року у конкурсі на місця в мультиплексі МХ-4 перемогли 10 компаній, вісім з яких були невідомими на ринку. Улітку 2010 року Нацрада анулювала ліцензії цих восьми компаній, які так і не почали мовлення. Ліцензіатами залишилися телеканали «М2-Естрада» (холдинг StarLightMedia) та УНІАН-ТБ (група «1+1»).

 

Новий склад Нацради у 2010 році затвердив новий План розвитку національного телерадіоінформаційного простору, за яким розвиток четвертого мультиплексу посунули на 2013-2015 роки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20891
Читайте також
15.07.2021 11:34
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 111
13.10.2020 16:40
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 874
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду