Нацрада оголосила провайдера програмної послуги та оператора телекомунікацій загальнонаціонального цифрового мультиплексу

16 Січня 2008
29167
16 Січня 2008
17:11

Нацрада оголосила провайдера програмної послуги та оператора телекомунікацій загальнонаціонального цифрового мультиплексу

29167
Нацрада оголосила провайдера програмної послуги та оператора телекомунікацій загальнонаціонального цифрового мультиплексу

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення на засіданні 16 січня 2008 року оголосила провайдера програмної послуги та оператора телекомунікацій загальнонаціонального цифрового мультиплексу. Провайдером цифрового каналу М4 (стандарт MPEG 4) стало ТОВ «Українська цифрова телемережа» («УЦТМ»), яке провадить мовлення на 51 ТВК у м. Києві (УЦТМ отримала канал мовлення в рамках цифрового експерименту Нацрада). За словами Ігоря Куруса, першого заступника голови Нацради України, це була єдина (!) компанія, яка реально подала заяву на  участь у конкурсі, решта – потенційних учасників «обмежилася заявами у пресі». Із запитанням, чому компанія вирішила не брати участь в конкурсі Нацради, «ТК» звернулася до потенційних конкурентів «УЦТМ» - компанії «ГАММА» (64 ТВК, також учасники «цифрового експерименту»). Як пояснив Олександр Довгань, заступник виконавчого директора з телемовлення,  що в плани розвитку компанії «ГАММА» входило подавати заявки і на провайдера програмної послуги, і на оператора телемережі, але вони не мали конкретизованої  інформації щодо проведення конкурсу.

Згідно з розподілом каналів у багатоканальній цифровій мережі, на каналі М4 мовитимуть телекомпанії «Ера» та НБМ, на решту 8 каналів мовлення оголошено форматний конкурс.

Принагідно «УЦТМ» внесла зміни в ліцензію у зв’язку із зміною власників.

Були: ТОВ «Сідіан», м. Київ – 80%; ТОВ «Капіталінвест» -, м. Київ – 20%

Стали: ТОВ «Сідіан», м. Київ – 50%; ТОВ «Капіталінвест», м. Київ – 15%; ТОВ «Центральноєвропейські медіа ініціативи», м. Київ - 35%.

Як відомо, ТОВ «Капіталінвест» - колишній власник телеканалу НТН, який пов’язували із головою Держтелерадіо Едуардом Прутніком.

 

Також, за словами пана Куруса, Нацрада уже визначила оператора телекомунікацій загальнонаціонального мультиплексу. Ним стане Концерн РРТ (підпорядкування – Держкомтелерадіо). Таку заяву пан Курус зробив сьогодні на брифінгу для преси, що відбувся одразу по засіданні. Це оголошення ставить крапку в довгій суперечці відомств з приводу того, на чий саме технічній базі буде розгорнуто цифрове телерадіомовлення в Україні. Зазначимо, що Ігор Курус розглядається як один із найімовірніших претендентів на посаду голови Держкомтелерадіо України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29167
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Эгус Кабулус
5936 дн. тому
Отлично) Ай да молодцы..выдали лицензию без объявления и без проведения конкурса, что само по себе является нарушением законодательства. Хотя..чему удивляться..страна у нас такая. А "Квант-Эфир"....ака "УЦТМ", знатная отмывочная машина...вот загрузяццо туда государственные денежки на развитие цифрового тв...и отмоются как нужно) Вива Нацрада!))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду