Нацрада без конкурсу пустила канал М2 у мультиплекс «Зеонбуду». Канал змінив логотип на «Аргумент ТВ»

Нацрада без конкурсу пустила канал М2 у мультиплекс «Зеонбуду». Канал змінив логотип на «Аргумент ТВ»

6 Листопада 2021
6984
6 Листопада 2021
16:59

Нацрада без конкурсу пустила канал М2 у мультиплекс «Зеонбуду». Канал змінив логотип на «Аргумент ТВ»

6984
Формат каналу змінився на інформаційно-просвітницький.
Нацрада без конкурсу пустила канал М2 у мультиплекс «Зеонбуду». Канал змінив логотип на «Аргумент ТВ»
Нацрада без конкурсу пустила канал М2 у мультиплекс «Зеонбуду». Канал змінив логотип на «Аргумент ТВ»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензію каналу М2 (юридична особа ТОВ «Діджіван») і дозволила йому змінити мультиплекс з МХ-4 на МХ-3. Таке рішення регулятор прийняв ще на засіданні 28 жовтня, а нещодавно оприлюднив його на своєму сайті.

М2 мав ліцензію на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-4, який де-факто не існує, а ліцензія його провайдера – ТОВ «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ) – була анульована кілька років тому. Через те, що в мультиплексу МХ-4 немає провайдера, канал не міг вести ефірне цифрове мовлення.

Член Нацради Олександр Ільяшенко під час засідання звернув увагу на те, що регулятор отримав лист від «Зеонбуду» щодо можливості провести модернізацію мультиплексу МХ-3 для виділення одного додаткового місця для ТОВ «Діджіван»: «Ми закриваємо питання по МХ-4, бо це був останній мовник у того оператора, що не існує».

А заступник голови Олег Черниш зазначив, що у ліцензії М2 не був прописаний оператор.

Також М2 змінив концепцію мовлення та логотип на «Аргумент ТВ». Керівником та бенефіціарним власником компанії замість Миколи Баграєва став Сергій Рабенко. За словами представника на каналі виходитимуть проєкти про законодавчі ініціативи.

Нагадаємо, у 2019 році Нацрада дозволила телеканалу групи «1+1 медіа» УНІАН (ТОВ «УНІАН-ТБ») мовити в загальнонаціональній цифровій ефірній мережі компанії «Зеонбуд». Нацрада задовольнила заяву каналу про переоформлення його ліцензії та зміну мультиплексу МХ-4 на МХ-3.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6984
Читайте також
08.12.2021 11:47
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
6 326
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Anticor
892 дн. тому
ГЕРАСИМ’ЮК ЗБИРАЄ ГРОШІ ЗА КОНКУРС НА FM ЧАСТОТИ 18 листопада 2021 має відбутися засідання Нацради з питань ТБ і радіо, де члени Нацради своїм голосуванням мають підвести підсумки конкурсу на отримання FM частот. На конкурс зазвичай подається багато претендентів і кожен сподівається виграти – але у нас для вас сумні новини. Все претенденти вже визначені заздалегідь і 18 листопада 2021 року Нацрада під головуванням ОЛЬГИ ГЕРАСИМ’ЮК проведе для вас чергове шахрайське шоу з підтасованими результатами, а простіше кажучи формально затвердити «договорняки», які вже відбулися. Так, у нас є інформація, що практично всі переможці вже визначені і до перемоги у конкурсі готуються наступні учасники: У м. Дніпро та Запоріжжя, а можливо навіть і у Києві, має перемогти компанія «Новий обрій», яку всі сьогодні знають в етері як «Радіо п’ятниця». Формальними власниками компанії є пару юристів з орбіти Медведчука та ОПЗЖ, таки собі КОЗЛІТІН та ВАРЛАМОВ. За ці перемоги їм доведеться занести ГЕРАСИМ’ЮК більше ніж 200 тисяч доларів. Також «Радіо Шансон» має великі шанси на перемогу в багатьох містах. Вартість контракту між ними та ГЕРАСИМ’ЮК поки не визначена, але ця сума теж складе не один десяток тисяч доларів США. Дорого, але коли гроші бере ГЕРАСИМ’ЮК, воно того варто, бо перемога гарантована. Станція «DJ FM» отримає частоти у містах Полтава, Кривий ріг, Павлоград, Луцьк, можливо десь ще. Вартість контракту з ГЕРАСИМ’ЮК за «все одразу» складає 100 тисяч доларів. «Перець FM» має отримати частоти у Дніпрі та можливо у інших містах. Тут ГЕРАСИМ’ЮК візьме і не так багато, у порівнянні з тим, що вона бере з інших - всього100 тисяч доларів. Про інші міста на конкурсі у нас немає інформації, але судячи зі всього там теж вже визначені переможці і випадковостей там не буде…. Отже загалом за цей конкурс ГЕРАСИМ’ЮК має отримати приблизно 500 тисяч доларів. Ну може і більше, це як повезе, може ще когось дотисне… Ми абсолютно впевнені, що всі члени Нацради будуть слухняно виконувати злочинні вказівки ГЕРАСИМ’ЮК та підтримувати потрібні їй рішення. Хай нікого з глядачів не вводить в оману видимість дискусії на цьому засіданні – це заздалегідь відрежисоване шоу, де вже всі учасники домовилися хто, кому і коли задає питання. Навіть якщо немає одностайності у їхньому голосуванні, це все теж домовлено між ними заздалегідь, оскільки створює атмосферу начебто вільного волевиявлення. Насправді потрібний результат досягається, ГЕРАСИМ’ЮК продовжує збагачуватися, значить все іде як треба…
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду