Ще одна компанія хоче стати цифровим провайдером

Ще одна компанія хоче стати цифровим провайдером

13 Жовтня 2020
2878
13 Жовтня 2020
16:40

Ще одна компанія хоче стати цифровим провайдером

2878
ТОВ «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ) подала заявку на видачу ліцензії провайдера програмної послуги.
Ще одна компанія хоче стати цифровим провайдером
Ще одна компанія хоче стати цифровим провайдером

Це питання Національна рада з питань телебачення та радіомовлення планує розглянути на засіданні 15 жовтня.

Як повідомив «Детектору медіа» член регулятора Олександр Ільяшенко, йдеться про заявку на ліцензію провайдера за технологією DVB-Т2 (цифрове ефірне телебачення). Деталі будуть відомі під час засідання Нацради.

Нагадаємо, «Українська цифрова телемережа» вже мала ліцензію цифрового ефірного провайдера. Вона мала розбудовувати мультиплекс МХ-4, який де-юре існував у 2008-2011 роках, однак він так і не був уведений в роботу і компанія втратила ліцензію у 2013 році за рішенням суду, який задовольнив позов Нацради про анулювання ліцензії.

Також регулятор на засіданні 15 жовтня планує розглянути ще одне питання щодо видачі ліцензії провайдера цифрового ефірного ТБ. У порядку денному є питання «Про виконання постанови Львівського апеляційного адміністративного суду від 01.02.2016 у справі  № 803/1399/15-а про повторний розгляд заяви ТОВ «Телемережі України», м. Луцьк Волинської обл., щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги (МХ-4)».

ТОВ «Телемережі України» хотіли отримали ліцензію провайдера мультиплексу МХ-4 у 2015 році. Однак регулятор залишив їхню заяву без розгляду. Оскільки після анулювання ліцензії УЦТМ мовлення в мультиплексі не здійснюється через відсутність частот, які були перерозподілені для інших мультиплексів, провайдером яких є компанія «Зеонбуд». Після цього «Телемережі України» звернулись до суду, який зобовязав регулятора розглянути їхню заявку повторно.

Нагадаємо, Нацрада визначила УЦТМ провайдером мультиплексу МХ-4 16 січня 2008 року. Це була єдина компанія, яка подала заявку на провайдерство. На той момент директором із розвитку УЦТМ був Олег Черниш, який зараз є заступником голови Нацради.

УЦТМ почала надавати послуги 1 квітня 2009 року, після того, як тричі відкладала термін запуску цифрової мережіЗасновниками УЦТМ, зокрема, були компанії, пов'язані з Едуардом Прутніком і Віктором Балогою. У квітні 2008 року у конкурсі на місця в мультиплексі МХ-4 перемогли 10 компаній, вісім з яких були невідомими на ринку. Улітку 2010 року Нацрада анулювала ліцензії цих восьми компаній, які так і не почали мовлення. У квітні 2011 року Нацрада вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії УЦТМ. Суд анулював ліцензію УЦТМ у жовтні 2013 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2878
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду