«Зеонбуд» будуватиме 167 передавальних станцій замість 199?

21 Квітня 2011
14998
21 Квітня 2011
15:33

«Зеонбуд» будуватиме 167 передавальних станцій замість 199?

14998
Угода з Rohde & Schwarz передбачає постачання 668 передавачів для 167 станцій
«Зеонбуд» будуватиме 167 передавальних станцій замість 199?

Угода між провайдером чотирьох цифрових мультиплексів «Зеонбуд» та німецьким виробником передавального обладнання Rohde & Schwarz передбачає постачання 668 передавачів, які будуть змонтовані на 167 передавальних станціях по всій Україні. Вона була підписана 30 березня. Про це ТК повідомив менеджер проектів представництва Rohde & Schwarz в Україні Сергій Педоренко.

 

«На даний час перша партія обладнання вже запущена у виробництво», - зазначив він. Наразі в контракті йдеться лише про передавачі. «Щодо вимірювальних приладів та інших рішень компанії Rohde & Schwarz, переговори продовжуються», - уточнив пан Педоренко.

 

За словами представника Rohde & Schwarz, контракт передбачає поставку передавачів у стислі строки: «Поставка першої партії обладнання до Києва запланована на першу половину червня 2011 року, поставку основного обладнання планується завершити у вересні 2011-го. Виробничі потужності Rohde & Schwarz на профільному заводі в Тайснаху (Баварія, ФРН) дозволяють забезпечити дотримання строків».

 

Сума контракту є конфіденційною інформацією. «Можу лише сказати, що узгоджена сторонами ціна обладнання набагато нижча від сум, які називалися інтернет-виданнями (близько $150 млн. - ТК). Наша компанія розглядає даний проект як наш стратегічний і знайшла можливості запропонувати дуже і дуже конкурентну ціну», - підкреслив Сергій Педоренко.

 

Що ж до технічних параметрів обладнання, яке замовив «Зеонбуд», то в його мережі будуть використані передавачі середньої та малої потужності. Це лінійки передавачів R&S NV8300, SCX8000, SLX8000 потужністю від 50 Вт до 1,8 кВт, що зараховуються до четвертого покоління цифрових телевізійних передавачів Rohde & Schwarz.

 

Як уже писала ТК, «Зеонбуд» вирішив будувати мережу цифрового телебачення в стандарті DVB-T2. Сергій Педоренко позитивно оцінює це рішення провайдера: «Наш замовник обрав найновіший стандарт мовлення DVB-T2. Хочу відмітити, що це - загальноєвропейська тенденція. Мовники пострадянських та східноєвропейських країн, які тільки розпочали побудову загальнонаціональних мереж цифрового мовлення, інвестують у даний стандарт. Тут є дві причини. Перша - терміни експлуатації передавального обладнання складають не менше 10 років. Це автоматично означає фіксацію технології мовлення на цей період. По-друге, новітні технології, такі як DVB-T2, забезпечують більш ефективне використання обмежених природних ресурсів: радіочастотного спектру, електроенергії, тощо».

 

Нагадаємо, що загалом в чотирьох ліцензіях «Зеонбуду» на кожен мультиплекс розписано по 199 частотних виділень (по 175 плюс по 24 додані 16 березня), тобто провайдер повинен збудувати передавальні станції в 199 населених пунктах. Однак контракт із Rohde & Schwarz, а також оголошений Нацрадою конкурс для місцевих мовників на місця в мультиплексі МХ-5 свідчать про те, що «Зеонбуд» наразі планує будівництво лише 167 передавальних станцій. ТК протягом двох днів намагається зв'язатися із заступником директора «Зеонбуду» Андрієм Шуміловим для отримання коментаря, однак це поки що не вдалося.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14998
Читайте також
15.04.2011 17:00
Мар'яна Закусило
49 120
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду