Французька корпорація TDF спростовує чутки про купівлю «Зеонбуда»

22 Квітня 2011
13321
22 Квітня 2011
11:44

Французька корпорація TDF спростовує чутки про купівлю «Зеонбуда»

13321
Але підтверджує зацікавленість цифровим телебаченням в Україні
Французька корпорація TDF спростовує чутки про купівлю «Зеонбуда»

Французька корпорація TDF, яка має досвід розгортання мереж цифрового наземного телебачення у Франції та Європі, спростовує чутки про можливу купівлю українського провайдера чотирьох цифрових мультиплексів - компанії «Зеонбуд». «Ні, це абсолютно неправдиві чутки», - відповіли в компанії на запит «Детектор медіа».

 

Водночас у TDF зазначили, що цікавляться впровадженням DVB-T в Україні та вивчають можливості для співпраці з Концерном РРТ, на вежах і зусиллями фахівців якого «Зеонбуд» планує розбудовувати мережу.

 

«Група TDF протягом кількох років із цікавість спостерігає за перспективами розвитку наземного цифрового телебачення в Україні. Враховуючи нову нормативно-правову базу, сприятливу для розвитку цифрового телебачення, на початку цього року ми висловили бажання зустрітися з міністром інфраструктури, представниками Національної ради, Концерну РРТ та "Зеонбуду", щоб запропонувати їм свій внесок у цей розвиток, - повідомили в компанії на запитання про імовірний вихід на український ринок.

 

На запитання, з ким компанія веде переговори, у TDF відповіли, що найближчим часом знову зустрінуться з керівництвом КРРТ, щоб представити їм свій досвід розгортання мережі, а також, щоб вивчити можливості для співпраці.

 

TDF схвально оцінює надання чотирьох мультиплексів одному провайдеру/оператору - компанії «Зеонбуд». На думку експертів французької корпорації це забезпечить «сприятливе підґрунтя для розвитку реальної комерційної пропозиції цифрових послуг на наземній платформі, при цьому поєднуючи як платні, так і безкоштовні послуги, як національні, так і регіональні та міжнародні»

 

В Україні, як і у Франції, телебачення в основному передається наземними каналами, відзначили в TDF. Однак наголосили, що умовою успіху наземної цифри залишається швидке розгортанням мережі, щоб випередити інші платформи (супутникові, кабельні, IPTV тощо). «Однак, враховуючи територіальні розміри України, це розгортання може мати технічні складнощі», - зауважили в TDF.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13321
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду