Нацрада визначила «Зеонбуд» провайдером чотирьох мультиплексів

8 Грудня 2010
23978
8 Грудня 2010
12:24

Нацрада визначила «Зеонбуд» провайдером чотирьох мультиплексів

23978
Нацрада визначила «Зеонбуд» провайдером  чотирьох мультиплексів

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення визначила ТОВ «Зеонбуд» провайдером мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5. Відповідне рішення ухвалене на засіданні 8 грудня.

 

Компанія отримала 4 ліцензії (на кожен із мультиплексів) на 10 років. У кожному з мультиплексів ресурс становить 8 програм, які будуть згодом визначені Національною радою. Територія поширення сигналу - Україна, оператор телекомунікацій - ТОВ «Зеонбуд», головна станція буде розташовуватися на вулиці Дорогожицькій, 10, строк дії ліцензії - 10 років.

 

Нацрада також зовбов'язала «Зеонбуд» придбати і встановити систему попередження населення про надзвичайні ситуації. Ліцензійний збір становитиме по 1 млн. 905 тисяч гривень за кожен мультиплекс, тобто загальна сума ліцензійного збору, як уже писала ТК, близько 8 млн. гривень.

 

Представник «Зеонбуду» Андрій Шумілов на засіданні розповів, що компанія будуватиме мережу на базі веж Концерну РРТ, але обравши спосіб роздачі сигналу - супутник. За його словами, супутник обрали як найбільш економічний і такий, що не потребує будівництва додаткової інфраструктури.

 

Мережу «Зеонбуд» будуватиме за адміністративно-територіальним принципом. На головній станції (Дорогожицька, 10) провайдер збиратиме 28 програм, пакетуватиме їх (решта 4 програми будуть доповнюватися  вже в регіонах, оскільки це передбачено для регіональних та місцевих мовників), далі сигнал оптико-волоконною лінією подаватиметься в селище Калинівка під Києвом. Там буде встановлений власний телепорт «Зеонбуду», звідки сигнал підніматиметься на супутник.

 

Супутник компанія ще не обрала. За словами Андрія Шумілова, будуть проведені консультації з телекомпаніями, щоб визначити, який супутник буде роздавати сигнал. На вежах концерну РРТ буде встановлено приймальне обладнання, яке братиме сигнал із супутника і передаватиме його на цифрові передавачі. Компанія «Зеонбуд» обіцяє цілодобовий моніторинг всіх передавачів.

 

У вересні 2011-го «Зеонбуд» планує завершити встановлення обладнання і розгортання мережі та почати цифрове мовлення. Також Андрій Шуміов сказав, що тарифи для телемовників «Зеонбуду» не будуть вищими за чинні тарифи концерну РРТ за розповсюдження сигналу. Передбачені знижки 50% на перший рік мовлення і 25% - на другий рік мовлення.

 

Інвестиції компанії в розвиток мережі становитимуть орієнтовано 1 млрд. гривень, строк окупності проекту - 8 років.

 

Водночас Нацрада відмовила іншому претенденту на провайдерство - ТОВ «ТРК "Мобільний канал"», оскільки компанія не надала банківську гарантію. Представники «Мобільного каналу» на засідання не прийшли.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23978
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
калькулятор
4889 дн. тому
По ориентировочным прикидкам, стоимость услуг по трансляции сигнала 1 телеканала в цифровом мультиплексе (500 передатчиков) составит не менее 1,2-1,5 млн. грн. в месяц. и это при условии, что весь мультиплекс будет заполнен.
222
4889 дн. тому
им нужно работать со скоростью 6 передатчиков в день и 3 системы АФУ за 2 дня. может на Зеоне так и строят, но любой кто имеет хоть какое-то представление о том как строят вещательные сети понимает, что в наших условиях это нереально. но еще более нереально - найти около 2000 свободных частот, согласовать их в приграничных районах...
//
4889 дн. тому
А можно попросить фото этого кремлевского мечтателя? За 8 месяцев они планируют купить и установить 2000 передатчиков, 500 АФУ, чтобы потом все это стояло 2 года бестолку?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду