detector.media
08.12.2010 12:24
Нацрада визначила «Зеонбуд» провайдером чотирьох мультиплексів

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення визначила ТОВ «Зеонбуд» провайдером мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5. Відповідне рішення ухвалене на засіданні 8 грудня.

 

Компанія отримала 4 ліцензії (на кожен із мультиплексів) на 10 років. У кожному з мультиплексів ресурс становить 8 програм, які будуть згодом визначені Національною радою. Територія поширення сигналу - Україна, оператор телекомунікацій - ТОВ «Зеонбуд», головна станція буде розташовуватися на вулиці Дорогожицькій, 10, строк дії ліцензії - 10 років.

 

Нацрада також зовбов'язала «Зеонбуд» придбати і встановити систему попередження населення про надзвичайні ситуації. Ліцензійний збір становитиме по 1 млн. 905 тисяч гривень за кожен мультиплекс, тобто загальна сума ліцензійного збору, як уже писала ТК, близько 8 млн. гривень.

 

Представник «Зеонбуду» Андрій Шумілов на засіданні розповів, що компанія будуватиме мережу на базі веж Концерну РРТ, але обравши спосіб роздачі сигналу - супутник. За його словами, супутник обрали як найбільш економічний і такий, що не потребує будівництва додаткової інфраструктури.

 

Мережу «Зеонбуд» будуватиме за адміністративно-територіальним принципом. На головній станції (Дорогожицька, 10) провайдер збиратиме 28 програм, пакетуватиме їх (решта 4 програми будуть доповнюватися  вже в регіонах, оскільки це передбачено для регіональних та місцевих мовників), далі сигнал оптико-волоконною лінією подаватиметься в селище Калинівка під Києвом. Там буде встановлений власний телепорт «Зеонбуду», звідки сигнал підніматиметься на супутник.

 

Супутник компанія ще не обрала. За словами Андрія Шумілова, будуть проведені консультації з телекомпаніями, щоб визначити, який супутник буде роздавати сигнал. На вежах концерну РРТ буде встановлено приймальне обладнання, яке братиме сигнал із супутника і передаватиме його на цифрові передавачі. Компанія «Зеонбуд» обіцяє цілодобовий моніторинг всіх передавачів.

 

У вересні 2011-го «Зеонбуд» планує завершити встановлення обладнання і розгортання мережі та почати цифрове мовлення. Також Андрій Шуміов сказав, що тарифи для телемовників «Зеонбуду» не будуть вищими за чинні тарифи концерну РРТ за розповсюдження сигналу. Передбачені знижки 50% на перший рік мовлення і 25% - на другий рік мовлення.

 

Інвестиції компанії в розвиток мережі становитимуть орієнтовано 1 млрд. гривень, строк окупності проекту - 8 років.

 

Водночас Нацрада відмовила іншому претенденту на провайдерство - ТОВ «ТРК "Мобільний канал"», оскільки компанія не надала банківську гарантію. Представники «Мобільного каналу» на засідання не прийшли.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY