Нацрада розгляне заявку «Зеонбуду» на одному з найближчих засідань. Компанія сплатить 8 млн гривень ліцензійного збору

1 Грудня 2010
17795
1 Грудня 2010
15:40

Нацрада розгляне заявку «Зеонбуду» на одному з найближчих засідань. Компанія сплатить 8 млн гривень ліцензійного збору

17795
Нацрада розгляне заявку «Зеонбуду» на одному з найближчих засідань. Компанія сплатить 8 млн гривень ліцензійного збору

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розгляне на одному з найближчих засідань заявку ТОВ «Зеонбуд» на отримання ліцензії провайдера загальнонаціональної цифрової мережі у складі мультиплексів МХ-1, -2, -3, -5. Про це сказав на брифінгу 1 грудня голова Нацради Володимир Манжосов, зазначивши, що це єдина вчасно подана і належно оформлена заявка.

 

Факсове повідомлення Одеського ОРТПЦ про намір взяти участь у конкурсі на провайдера так і не було підтверджене заявою.

 

Однак члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення не знають, хто стоїть за компанією «Зеонбуд» і чи має вона досвід роботи в галузі. «Заявні документи перебувають на розгляді у відповідних управліннях Національної ради», - сказав пан Манжосов. При цьому член Нацради Оксана Єлманова припускає, що «Зеонбуд» належить одному з телевізійний холдингів, який «означить і покаже все, чим він займався у сфері».

 

«Поступила заявка однієї компанії, ми будемо її розглядати на засіданні Національної ради публічно, представники компанії повинні будуть презентувати себе і свій проект. Якщо в нас не буде ніяких заперечень до документів, які вивчаються управліннями Національної ради, і до презентації компанії, то ми приймемо позитивне рішення. Нехай компанія платить ліцензійний збір і потім ми будемо допомагати їй реалізовувати цю програму. Якщо вона не зможе цього зробити, тоді ми приймемо рішення про анулювання ліцензії і про те, щоб оголосити пошук нових претендентів. У нас немає часу затягувати це питання, дискутувати. Нам треба діяти, бо ми залишимося взагалі без цифрового мовлення», - сказав Володимир Манжосов.

 

За словами першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко, сума ліцензійного збору для провайдера одного мультиплексу становить 2 млн гривень (відповідно до чинної редакції статті 31 закону «Про телебачення і радіомовлення»). Таким чином, провайдер чотирьох мультиплексів сплатить за свою ліцензію 8 млн гривень.

 

Як повідомляла ТК, станом на 27 листопада (останній день офіційного прийому заявок на отримання ліцензії провайдера цифрової телемережі) заявку подала одна компанія - «Зеонбуд». Засновником товариства, зареєстрованого у Києві, є кіпрська компанія «Планбрідж лімітед», директором - Костянтин Петренко, банківську гарантію надав державний «Укрексімбанк».

 

29 листопада про свій намір подати таку заявку Нацраду повідомив Одеський ОРТПЦ.

 

Нагадаємо, 27 жовтня Нацрада скасувала затверджену раніше модель впровадження цифрового телерадіомовлення за затвердила нову. Окрім MX-2 та MX-3 національними мультиплексами з відкритим доступом стали MX-1 (раніше кодований) та MX-5 (раніше регіональний). Разом у цих мультиплексах буде 32 програми, з яких 3-4 відійдуть місцевим мовникам, інші - загальнонаціональним.

 

Також Нацрада вирішила звернутися до суб'єктів господарювання у сфері телебачення і радіомовлення щодо надання протягом місяця пропозицій стосовно участі у розбудові національної мережі цифрового телемовлення в стандарті DVB-T (MPEG-4) та документів згідно з додатком до цього рішення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17795
Читайте також
16.11.2010 17:22
Евгения Продаева
, Марьяна Закусило
26 207
27.10.2010 17:23
Ольга Большакова, для «Детектор медіа»
48 794
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Правдоруб
4895 дн. тому
Как обычно - конкурс без конкурса! :-)) Welcome to Ukraine, дорогі інвестори! :-)))))))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду