Нацрада приймає заявки від претендентів на провайдерство цифрових мультиплексів

24 Грудня 2008
17514
24 Грудня 2008
09:24

Нацрада приймає заявки від претендентів на провайдерство цифрових мультиплексів

17514
Нацрада приймає заявки від претендентів на провайдерство цифрових мультиплексів
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 23 грудня прийняла рішення оголосити повторний прийом документів на провайдерство мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5. Пропозиції щодо технічної розробки цифрових загальнонаціональних каналів мовлення у стандарті DVB-T (MPEG-4) суб’єктам ринку пропонується подати протягом місяця з дати прийняття рішення.
 
Нацрада також висунула низку вимог до компаній-претендентів.
 
Зокрема організаційно-технічні зобов’язання включають:
 
наявність досвіду відповідної діяльності;
 
наявність в компанії відповідних фахівців для розробки мережі та її експлуатації;
 
оператора телекомунікацій багатоканальної мережі;
 
гарантії щодо забезпечення трансляції програм;
 
строки готовності мережі до експлуатації, отримання дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу мовлення та початку сплати за користування радіочастотним ресурсом;
 
терміни освоєння території розповсюдження програм.
 
Також Нацрада висунула і фінансово-економічні вимоги:
 
наявність фінансово-економічних можливостей забезпечувати розповсюдження програм;
 
наявність інвестування для придбання та реалізації декодерів не менше 6 млн. грн.;
 
джерела виконання інвестиційного проекту;
 
основні етапи виконання інвестичційного проекту та терміни його окупності;
 
розрахунок стосовно передбачуваного рівню рентабельності підприємства;
 
тарифи на розповсюдження сигналу для ТРО.
 
Нагадаємо, що це вже друга спроба Нацради визначити провайдерів цифрових мультиплексів.  На засіданні 26 листопада Нацрада розглянула заяви претендентів на провайдерство МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 та МХ-6, проте тоді переможця було визначено лише для МХ-6 (мобільне мовлення). Щодо решти мультиплексів, у яких мовлення здійснюватиметься в стандарті DVB-T (наземне цифрове мовлення), результативного голосування не відбулося. Тоді основним аргументом регуляторного органу був такий: ті технічні проблеми, з якими стикнулася компанія УЦТМ при розгортанні мультиплексу МХ-4, досі не вирішено. Нині, за словами Ігоря Куруса, першого заступника голови Нацради, проблеми, які гальмували розвиток мережі – зокрема, відсутність дозвільних документів УДЦР – вже подолано.
 
Як відомо, на надання послуг провайдера для мовлення в стандарті DVB-T претендували «ММЦ-СТБ», «Гамма-Консалтинг», «УЦТМ», «Ера-продакшн», ТОВ «Пантонія», ТОВ ТРК «Етер», ТОВ ТРК «Мобільний канал» (усі – Київ); а також регіональні компанії - ТОВ «Телемережі України», Луцьк, і ТОВ ТРК «Академ TV», Суми.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17514
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду