Уряд планує повернути Концерн РРТ Держкомтелерадіо

27 Квітня 2010
16491
27 Квітня 2010
13:28

Уряд планує повернути Концерн РРТ Держкомтелерадіо

16491
Уряд планує повернути Концерн РРТ Держкомтелерадіо

Кабінет Міністрів України планує передати Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення зі сфери управління Міністерства транспорту і зв'язку в підпорядкування Державного комітету телебачення та радіомовлення. Відповідний проект постанови розроблено в уряді.

 

27 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні розглянула та погодила цей документ, повідомляє прес-служба Нацради. Рішення Національної ради буде направлене до Держкомтелерадіо.

 

Генеральний директор Концерну РРТ Анатолій Антоненко сказав «Детектор медіа», що проекту постанови про перепідпорядкування КРРТ не бачив. «Коментувати дії уряду мені не доречно: я їхній підлеглий. Куди нас віддадуть - там і будемо працювати», - зазначив він. За його словами, найбільша користь Концерну не від зміни юрисдикції, а від того, щоб телерадіоорганізації вчасно розраховувалися з боргами.

 

Як повідомляла ТК, 26 листопада 2008 року Кабмін передав Концерн РРТ у підпорядкування Міністерству транспорту і зв'язку зі сфери управління Держкомтелерадіо. Але 24 грудня президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив це урядове рішення. Згодом, 22 квітня 2009 року президент розблокував свою заборону, і Концерн РРТ перейшов до сфери Мінтрансзв'язку.

 

Довідка ТК. Історія Концерну:

1972 -  утворено Республіканську виробничу технічну дирекцію радіозв'язку, радіомовлення і телебачення Міністерства зв'язку України, яку в 1992 році було перейменовано на Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ).

 

1995 - КРРТ було передано до сфери управління Міністерства інформації (надалі перетворено у Держкомінформ, а потім у Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення).

 

2001 -  Концерн РРТ було повернено до сфери управління Державного комітету зв'язку та інформатизації.

 

26 червня 2007 -  Концерн РРТ вилучено із сфери управління Мінтрансзв'язку (без його згоди), та передано до сфери управління Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення.

 

26 листопада 2008 року - КРРТ перепідпорядкований Міністерству транспорту і зв'язку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16491
Читайте також
07.05.2010 14:42
Отар Довженко
32 823
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Otar Dovzhenko
5115 дн. тому
Не може не тішити те, що є вічні речі і стійкі традиції в цьому світі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду