Президент зупинив дію постанови уряду про передання Концерну РРТ Мінтрансу

24 Грудня 2008
18581
24 Грудня 2008
13:43

Президент зупинив дію постанови уряду про передання Концерну РРТ Мінтрансу

18581
Президент зупинив дію постанови уряду про передання Концерну РРТ Мінтрансу
Президент України Віктор Ющенко зупинив постанову Кабінету Міністрів № 1039 «Про передачу Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення до сфери управління Міністерства транспорту та зв'язку». Відповідний Указ опублікований на сайті глави держави.
 
«Передача Концерну до сфери управління Міністерства транспорту та зв'язку України порушує цілісність єдиної системи управління державною складовою інформаційного простору України, унеможливить виконання завдань щодо реалізації єдиної збалансованої державної політики в інформаційній сфері, призведе до виникнення проблем, явищ та чинників, що створюють небезпеку національним інтересам України у цій сфері і негативно впливають на суспільний розвиток та реалізацію її інтеграційних прагнень.
 
Відтак, виведення Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення зі сфери управління Державного комітету телебачення та радіомовлення України суперечить інтересам національної безпеки в інформаційній сфері, а тому не відповідає частині першій статті 17 Конституції України, згідно з якою забезпечення інформаційної безпеки держави є однією з її найважливіших функцій і яка згідно зі статтею 8 Основного Закону України є нормою прямої дії», - йдеться в Указі.
 
Президент зупинив постанову, керуючись частиною першою статті 17, пунктами 1 і 17 частини першої статті 106 Конституції України та відповідно до пункту 15 частини першої статті 106 Конституції. Таким чином, КРРТ залишається в підпорядкуванні Державного комітету телебачення і радіомовлення.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18581
Читайте також
28.11.2008 11:48
Артем Вакалюк, «Экономические известия»
38 168
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Докуч
5601 дн. тому
Необходимо и срочно остановить необоснованное повышение тарифов с янв. концерном РРТ- иначе региональные ТРК поставите на колени вместе со свободой слова...
Александр
5602 дн. тому
правильно сделали. Гибридное (смесь транспорта и связи) министерство и так не справляется со своей непосредственной работой. Не могут "проводники" телевидением заниматься, это не природно.
Къин
5602 дн. тому
Интересно, сколько у Юща за это взяли!?
Цифровик
5602 дн. тому
Користуючись сленгом - пАцталом!!! І ще вони дивуються, а звідки питання про виселення президента разом з усіма...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду