«Український тиждень» висловив недовіру TNS

24 Червня 2009
32420
24 Червня 2009
19:07

«Український тиждень» висловив недовіру TNS

32420
«Український тиждень» висловив недовіру  TNS

Журнал «Український тиждень», народні депутати та експерти висловили недовіру результатам досліджень ринку друкованої преси, які проводить компанія TNS Ukraine. На їхню думку (певною мірою підтверджену раніше дослідженням «Детектор медіа»), дослідницька компанія свідомо дискримінує україномовні видання.

 

«Ми постійно стикаємось із ситуацією, коли нас переводять у нижчий ранг через те, що наше видання є україномовним. Це попри те, що аудиторія зростає, і зростає не лише в Києві та на Заході. У нас значно динамічніше зростає аудиторія на Сході: у Донецьку. Дніпропетровську та Запоріжжі», - заявив Микола Шейко, генеральний директор «Українського тижня» під час прес-конференції «Представники громадськості закликають державу протистояти цілеспрямованому витісненню української мови з ринку пресу за допомогою маніпулятивних технологій», у якій взяли участь народні депутати Віктор Уколов (Блок Юлії Тимошенко) та Олесь Доній («Наша Україна - Народна Самооборона»), а також директор Фонду демократичних ініціатив Ілько Кучерів.

 

«Зараз ніхто з українців не має права отримали інформацію своєю рідною мовою або інформацію з міжнародних брендових видань, які на сьогодні не виходять в Україні українською. Навіть смішно собі уявити «Playboy» україномовним. Але той же самий міжнародний бренд в Латвії, Естонії, Литві виходить національними мовами», - наголосив пан Шейко.

 

За словами пана Шейка, однією з причин цієї ситуації є діяльність «організації, яка багато років переконувала своїх клієнтів у тому, що україномовне видання не є ринковим, конкурентноздатним, не має своєї аудиторії». 

 

Його підтримав Ілько Кучерів, заявивши, що дослідження на ринку друкованих видань компанії «TNS Україна» не відповідає професійним стандартам, а Олесь Доній запропонував створити альтернативне агентство для вимірювань рейтингів преси. 

 

Учасники прес-конференції надіслали на ім'я Президента, прем'єр-міністра та Голови Верховної Ради заяву щодо цілеспрямованого витіснення української мови з ринку преси за допомогою маніпулятивних технологій, в яких прямо звинуватили «TNS Україна»

 

Анна Добривечір, заступник генерального директора «TNS  Україна», досить різко прокоментувала заяви учасників прес-конференції.

 

«Виступ названих вами добродіїв наочно демонструє те, що сьогодні при проведенні прес-конференції можна не перейматись перевіркою фактів, достатньо голослівних заяв, що і продемонстрували названі вами добродії. Їхні заяви не відповідають дійсності. Дослідження MMI проводиться двома мовами, у дослідженні можуть брати участь всі видання, які відповідають умовам включення (за функціональними показниками - це географія виходу, присутність видання на ринку не менше 6 місяців і заявлений тираж). Дослідження повністю відповідає світовим стандартам, як і всі проекти, які проводить TNS. Аудит проводився у кінці 2006 року незалежним експертом Жілем Буассоном, із висновком якого ринок був ознайомлений. Ні від одного з названих Вами добродіїв чи організацій, які вони представляють, не надходив запит щодо мови проведення опитування. Цікаво задати питання добродіям, які озвучили настільки голослівні звинувачення, на чому вони ґрунтуються? Напевно, вони вважають, що перевірка фактів не відноситься до журналістської роботи?», - відповіла пані Добривечір на запит ТК.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32420
Читайте також
25.12.2009 15:55
Ростислав Паранько
, для «Детектор медіа»
43 890
25.06.2009 18:11
Елена Шкарпова, Journalism.com.ua
31 440
Коментарі
20
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр. Полтава
5427 дн. тому
Читав дослідження TNS по Полтавській області. У рейтинг ввійшла газета "15 минут", яка взагалі тут не розповсюджується!!! То до того ж не на останніх позиціях це видання!!! То як можна вірити TNS?! Хто заплатив - той і потрапив у рейтинг? До речі. в тому рейтингу взагалі відсутні окремі тиражні видання на Полтавщині. Ганьба TNS!!!
Зануда
5429 дн. тому
2 proff +1.
proff
5429 дн. тому
Данный конфликт по всей видимости выгоден УТ для оправдания перед инвесторами, депутатам для паира (жаль Доний был без тачанки:)) . Проблема не в ТНС, а в двуязычности и качестве продукта. Интересно кто из этой тусовки УТ хоть раз был в поле с ТНС на анкетировании или сидел на КАТИ (интервью по телефону). Анна все ответила правильно. Касательно монополизма ТНС-недовольным коллегам никто не мешает провести тендер и выбрать новую компанию для исследований. Деловые издания так и сделали. А вообще УТ с прессухой - детский сад. ТК респект за рейтинговую тему:)
Антон Зікора
5429 дн. тому
Я еще в начале года говорил, что решение об увольнении Кульчинского-Солодька неверно, потому что принимается во время, когда на Землю влияет Ретроградный Меркурий. Кроме того, не был еще закончен Год Крысы - это были его последние дни. Нужно было дождаться Земляного Быка. Тогда все было бы иначе, и не пришлось бы привлекать к "экспертизе" всякую сволоту типа Падония.
Зануда
5429 дн. тому
Хм... поднял данне ММІ... Аудитория одного номера: волна 2008-3 + 2008-4 = 25 голосов, соотв. аудитория 43,88 тыс; волна 2008-4 + 2009-1 = 19 голосов, соотв. 29,95 тыс. Ну, упала аудитория... а при чем здесь собственно TNS ? Что конкретно не нравится Николаю Ивановичу ? - а то из приведенного сборника цитат не понятно :(
Прокоп
5429 дн. тому
Почему-то никто из 150 изданий, кроме менеджмента УТ, не жалуется на ТНС. Антиукраинский сговор в ТНС - это, IMHO, смешно. УУЧХЕ, вы немного напутали - AFAIK, Шуйко пришел в журнал еще в январе. Но на февраль тоже можна поставить событие с Цуприком во главе - борьба с профсоюзной ячейкой в редакции :)
Wazzup
5429 дн. тому
Прокоп // 25.06.2009 14:30:58 +1 Але з монополією TNS таки треба щось робити. Хто його зна, що то за незалежний (від кого?) експерт в якомусь 2006 році перевіряв їх діяльність.
Уучхе
5429 дн. тому
Поки результати їх задовольнали, то вони їх регулярно друкували. :) Ох і самодур же цей Цуприк, аж приємно спостерігати. Уміє наворочити справ протягом одного року: 1) Недостатньо державницька політика попереднього редактора - лютий 2) Взяв на роботу Шейка, відомого з "Контрактів" скандалом із заказняками - березень 3) Стеження за журналістами - квітень 4) "Кому заважає "Український Тиждень"?! - травень 5) Антиукраїнська змова ТНС проти "Тижня" - червень 6?) Недостатньо державницька політика Юрія Макарова?- орієнтовно серпень-вересень
123
5430 дн. тому
Все предельно ясно. Продажи упали, реклама не собирается. Кто виноват - TNS, Россия, плохая погода и Папа Римский. Быстренько собираем пресс-конференцию, обвиняем правительство, Верховную Раду, МВФ (кого-нибудь еще). Как смешны вы, функционеры "Украинского тыжня", как достали вы всех на рынке. Всерьез вас уже никто не воспринимает.
Прокоп
5430 дн. тому
Вот, пожалуйста - о чем я предупреждал месяц назад - http://www.telekritika.ua/news/2009-05-14/45596 . Товарищ Цуприк не может без скандалов, это его хлеб. Сейчас неделю побушуем насчет неправильных рейтингов, а завтра можно вернуться к очередной чистке в редакции :)) При всем при этом журнал местами выходит очень даже неплохой, риспект журналистам, которые там остались. А Цуприк с Шуйком нужно работать, а не скандалить - раньше-то журнал рос.
Yale
5430 дн. тому
Цитата з "листа протесту: "Зокрема, журнал «Український тиждень» в одному з останніх досліджень отримав результат, який було занижено не менше, ніж утричі, порівняно з об’єктивними цифрами продажів, не кажучи про безкоштовну роздачу під час промо-акцій." Оце, шановні, і є результат кадрових чисток в "Тижні", проведених відомим дровосєком Цуприком за мовчазного, а потім не дуже мовчазного схвалення сєрмяжного інтіліхєнта Макарова. ПОТРІЙНЕ ПАДІННЯ ПРОДАЖІВ. А безкоштовні роздачі - це чудово, це прекрасний комерційний успіх.
Yale
5430 дн. тому
На жаль, ТНС правий... :-)
Вася
5430 дн. тому
Факты?! Ну все, что написано в этой заметке и есть факты. По-моему, достаточно. А сравнивать творчество УТ и творчество Тургенева - это, простите, паранойя. Впрочем, судя по сообшениям из этого издания, там паранойя - обычное явление. Опозорились по полной. Не справились с коммерческими заданиями, уволили людей со скандалом на всю Украину и Европу, а теперь из себя патриотов рисуют. Тургеневы, понимаешь, украинские.
greta
5430 дн. тому
До Вася // 25.06.2009 10:56:43 Чи не могли ви, пане, довести на фактах, що УТ "занимается пропагандой" укр. мови? І чи не є пропагандою рос мови відомий вислів Тургєнєва "В минуты тягостных раздумий о судьбах моей родины, ты один был мне опорой, великий и могучий русский язык". Чому про рос мову можна таке писати і "пропаганди" немає, а як про укр мову хтось згадав, то зараз же "боєвой лісток" ?
Святослав
5430 дн. тому
Поддерживаю "Укр. Тиждень". Рейтинги печатних изданий как рейтинги политиков. За деньги и точка.
Вася
5430 дн. тому
В коммерции журналов дело не в языке издания, а в его качестве. Если издание занимается пропагандой языка, то это пропаганда, а не коммерция. Более того, это не коммерческая реклама, а политическая. УТ становится боевым листком и требует признания себя политическими методами, с помощью определенных политических сил. От тока не надо после этого про объективность!
mark
5430 дн. тому
Имел возможность своими глазами наблюдать полевые (то есть первичные) исследования ТНС по прессе. Вопросов к их качеству, к сожалению, уйма. Аппеляции Анны Добрывечер к "мировым стандартам" уже откровенно надоели. Они может быть "их" стандартам и соответствуют, но имеют весьма далеки от объективности в отношении многих сегментов прессы, а особенно деловых и общественно-политических. Менять (или внедрять) что-либо новое однозначно нужно
Achtung Baby!
5431 дн. тому
зворотня пропорція: інформації TNS не можна довіряти на 100% вже тому, що вони в цій галузі фактично монополісти на цьому ринку
Саня
5431 дн. тому
Вот только УТ постоянно влезает в какие-то скандалы.
читателль
5431 дн. тому
я почти уверен, что вот это вот TNS ни при чем. и тем не менее, в заявлении украинских медиа есть зерно истины. причем здоровенное, "як той гарбуз". ведь украинские сми реально находятся в подавленном положении в украине! я это специально пишу на своем втором родном языке; миллионы "двуязычных" с удовольствием читали бы качественную украинскую прессу - но только тысячи, а то и сотни из нас, знают, что ее нет не только и не столько потому, что нету кадров - а потому, что их реально теснят. а УТ я каждую неделю покупаю. это вам не шароварщина, а настоящая интеллектуальная украина.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду