УАВПП протестує проти приєднання ДП «Преса» до «Укрпошти»

19 Червня 2009
22435
19 Червня 2009
16:59

УАВПП протестує проти приєднання ДП «Преса» до «Укрпошти»

22435
УАВПП протестує проти приєднання ДП «Преса» до «Укрпошти»

Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) звернулася з відкритим листом до виконувача обов'язків Голови Антимонопольного комітету України Олександра Мельниченка, висловилюючи протест проти приєднання ДП «Преса» до УДППЗ «Укрпошта».

 

«На думку експертів галузі друкованих ЗМІ, концентрація цих підприємств є недоцільною і призведе до настання негативних наслідків, які будуть шкідливими для галузі та держави в цілому», - зазначається у повідомленні УАВПП.

 

Головні аргументи видавців «проти» приєднання ДП «Преса» до УДППЗ «Укрпошта» такі:

 

- Концентрація неминуче змінить існуючу організаційну структуру ДП «Преса», а відтак призведе до втрати налагоджених виробничих зв'язків та механізмів взаємодії. Зміна організаційної структури ДП «Преса», а саме втрата працівників, які сьогодні забезпечують доставку видань, призведе до значного погіршення якості послуг, а у період «переходу» ДП Преса до УДППЗ Укрпошта на певний час взагалі паралізує налагоджений роками процес.

 

- Погіршення якості доставки видань передплатникам (запізнення) є неприпустимим, адже це означає погіршення якості обслуговування ключових клієнтів ЗМІ - читачів, передплатників;

 

- Погіршення якості доставки видань є вкрай небажаним саме зараз, оскільки це погіршить і без того непросте економічне становище видавничих компаній;

 

- Погіршення якості доставки преси, зменшення кількості та якості видавничої продукції, в першу чергу, негативно відіб'ється на реалізації громадянами свого права на своєчасну та об'єктивну інформацію. А це є просто неприпустимим напередодні чергових президентських виборів.

 

УАВПП наполягає на збереженні ДП «Преса» як самостійного підприємства та його організаційної структури, а також відстроченні процедури реформування до моменту стабілізації економічної ситуації в Україні.

 

З повним текстом відкритого листа можна ознайомитись тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22435
Читайте також
17.08.2009 12:36
Ґіза Функ, Христина Ніколайчук, Deutsche Welle
37 669
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду