Юрій Макаров залишає посаду шеф-редактора «Українського тижня»

15 Вересня 2009
23446
15 Вересня 2009
18:43

Юрій Макаров залишає посаду шеф-редактора «Українського тижня»

23446
Юрій Макаров залишає посаду шеф-редактора «Українського тижня»

Юрій Макаров іде з посади шеф-редактора «Українського тижня», залишаючись при цьому колумністом журналу та членом його редакційної ради. Цю інформацію пан Макаров підтвердив ТК особисто.

 

За його словами, таке рішення не є наслідком якихось конфліктів чи протиріч - воно є результатом особистої «внутрішньої еволюції».

 

Причинами, які спонукали до такого кроку, Юрій Макаров назвав невизначеність обов'язків шеф-редактора та відсутність чіткого розподілу повноважень між шеф-редактором та головним редактором видання, а також власне перевантаження іншими проектами - зокрема, телепрограмою «Культурний фронт» (Перший національний), документальним серіалом, який він готує до зйомок, та літературною творчістю.

 

ТК поспілкувалася з Юрієм Макаровим через годину після того, як він оголосив редакції про своє рішення.

 

- Коли з'ясовували стратегію журналу, мені було цілком зрозуміло, в чому полягає функція шеф-редактора, але нині мої обов'язки, по суті, зводяться до дублювання функцій головного редактора. Звісно, я би міг у такому стані проіснувати як завгодно довго, спочиваючи на лаврах, але... По-перше, я маю багато інших проектів, які потребують мого часу. По-друге, займаючись цими проектами, я почуваюся, м'яко кажучи, не зовсім затишно, бо з'являюся в редакції на кілька годин на день, а Сергій Литвиненко - надзвичайно адекватна людина і талановитий головний редактор - проводить там дні і ночі.

 

- Ви сказали, що залишили менеджерську посаду заради інших проектів. Уточніть, будь ласка, яких саме.

- По-перше, це «Культурний фронт» на Першому національному, де працюю лише я сам і ще режисер на півставки. Цього критично мало, але такими є зараз умови роботи. До того ж я маю розпочати ще один телепроект. Поки я не можу говорити, про що йдеться, завважу лише, що це документальний серіал. У якийсь момент  зрозумів, що не можу взятися за цей проект, бо мені на нього не вистачає взагалі нічого - ані часу, ані нервів, ані адекватності, ані здоров'я. І лише зрозумівши, що потягну ще пару днів - і він лусне, я спитав себе, що я взагалі роблю в цьому житті. Ну і є ще й третій проект - я завершую повість. Це знову буде пригодницька річ, але трохи серйозніша за мій «Культурний шар». Називатиметься вона «Геній місця». Я вже майже на виході, і мені важливо це дописати. Тож бачите, питання пріоритетів стало надто гостро.

 

- Хто тепер буде шеф-редактором «Українського тижня»?

- Вам це варто запитати не в мене, а в журналі. Але мені здається, цю посаду має бути ліквідовано.

 

P.S. ТК зв'язалася з Романом Цуприком, представником інвестора та головою редакційної ради УТ, проте пан Цуприк сказав, що наразі не готовий коментувати. У прес-службі УТ пообіцяли найближчим часом надіслати офіційне повідомлення щодо кадрових змін в редакції.

 

Фото - http://www.prostobank.ua/

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23446
Читайте також
19.01.2009 12:05
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
27 852
Коментарі
16
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віктор
3792 дн. тому
Професійно, але надто заангажовано й однобоко. Тому цей проект довго не проіснує.
Суземський
5336 дн. тому
цікаво, а ще хтось піде з Макаровим, як пішли з Кульчинським?
Родик
5336 дн. тому
хехе // 16.09.2009 23:45:23 ну наконец-то этого русофоба убрали.)) Почему у модераторов сайта такая странная избирательность? CENSORED Не обижайте звезду телевидения, журналистики, наконец, изящной словесности!
хехе
5336 дн. тому
ну наконец-то этого русофоба убрали. надеюсь, теперь в УТ будет больше хороших текстов и меньше национал-социализма
mark
5336 дн. тому
2Otar Dovzhenko. Отаре, Ви, мабуть не досить часто читаете/купуете цей журнал. Мiж ціною 5 і 9 гривень досить довго було 7 грн (принаймі в тому кіоску, де я його купую). Але ж це все другорядні речі. Журнал прогресуе і явно коштуе ці гроші
Телекритик
5337 дн. тому
Просто в редакції ввели контроль робочого часу.
Radko
5337 дн. тому
Не знаю Макарова особисто, тому не можу давати оцінки йому як людині. Але повірте - колонки Макарова в УТ - це така нудота! Жодну не зміг дочитати до кінця... Сподіваюся, його книги не будуть так збиткватися над читачами...
Уучхе: А Я ЦЕ ПРОГНОЗУВАВ :))
5337 дн. тому
ХА_ХА_ХА!!! Писав же тут хтось про любов "інвесторів" Українського Тижня до скандалів - справа тут не в попередніх редакторах, які пахали замість Макарова, і не в нинішніх редакторах, які пашуть замість Макарова. Справа навіть не в тряпці Макарову, який втратив керівництво над "власним проектом" остаточно. Справ у неуйомному Цуприку, який любить втрутитися в процем черговим геніальним "проривом", щоб розкрутити з цього скандал.---------------------------------------------- Із задоволенням цитую власний прогноз скандалів у Тижні, зроблений на ТелеКритиці у червні (http://www.telekritika.ua/news/2009-06-24/46448) : Поки результати їх задовольнали, то вони їх регулярно друкували. :) Ох і самодур же цей Цуприк, аж приємно спостерігати. Уміє наворочити справ протягом одного року: 1) Недостатньо державницька політика попереднього редактора - лютий 2) Взяв на роботу Шейка, відомого з "Контрактів" скандалом із заказняками - березень 3) Стеження за журналістами - квітень 4) "Кому заважає "Український Тиждень"?! - травень 5) Антиукраїнська змова ТНС проти "Тижня" - червень 6?) НЕДОСТАТНЬО ДЕРЖАВНИЦЬКА ПОЛІТИКА ЮРІЯ МАКАРОВА? - ОРІЄНТОВНО СЕРПЕНЬ-ВЕРЕСЕНЬ ---------------------Люди, не ходіть працювати до Цуприка!!! Він неадекват - запитайте Кульчинського і Бриниха! Макарова можна не питать, він вам про "внутрішню еволюцію" розповість :)
Г.Б.
5337 дн. тому
Украиноцентричное издание - это какое? С центром в Вашингтоне или Тель-Авиве, если не в Москве? ЭКВИЛИБРИСТЫ-ЦЕНТРИСТЫ СИДЯТ В ПРОМЕЖНОСТИ МЕЖДУ ДВУМЯ СТУЛЬЯМИ. Сидящих на киевской табуреточке пока не видно.
Алешенка
5337 дн. тому
Еще один удар по украиноцентричному изданию! Когда же это прекратиться? Что ни украиноцентричное издание, то на него каждый раз находятся силы, которые его уничтожают. Иногда они действуют изнутри самих работников изданий. А вообще - из разговора об "УТ". "Ты слышала о скандале вокруг Тижня?" - "О каком из них?"
Вася
5337 дн. тому
За каждым заваленным Юрой проектом были конкретные люди, лишенные зарплаты, премий. Вынужденные оправдываться и доказывать то, что они не верблюды. Сдача коллектива УТ просто получила громкий резонанс, а Юра сдавал без всякой вины людей пачками, даже толком не использовав их. Юре стоило бы сыграть Васисуалия Лоханкина, а желающих его выпороть выстроилась бы очередь. Но я не думаю, что он пропадет - время подобных Маниловых еще не прошло. Посмотрите - у нас президент тоже Манилов.
Странник
5337 дн. тому
К моему огромному сожалению, я не больше верю в потенциал господина Макарова. На него все еще работает его старый плюсовский имидж, не больше. Юра - лузер. Об этом говорят те проекты, которые зритель, благодаря Юре, так и не увидел, а все отснятые материалы тоннами остались лежать в архивах 1+1: документальный фильм о падении ракеты в Броварах - событие времен Кузьмука, документальный фильм по книге Вайля "Гений места" ( странно, что Юра теперь сам пишет повесть с таким же названием) - здесь тоже было отснято огромное количество видео, амбициозный проект "Наша цивилизация", где Юра должен был стать украинским Парфеновым....Словом, много чего....Юра, ваше место дома у камина, ноги в тазик и не нужно морочить людям голову своей интеллигентной внешностью и хорошим воспитанием.
уважний спостерігач
5337 дн. тому
Судячи с портфоліо деревообробника Р.Ц., його інвестування КНИЖНИКА і складу редакції покійнрго путівника в світі книг, сам майстер по дереву є елементарною шісткою, за якою стоять приховані українофоби з баксами. Макаров якнайкраще підходив на роль шеф-редактора україномовного журналу для запудрення мізків українців, зокрема української інтелігенції. Його проізраїльські пасажі викликали відому реакцію, називати яку бридко і не хочеться. Чому дали копняка шеф-редактору? Можливо тому, що національно і ментально дистильований "інтелігент", хоч і шаркав ніжкою перед хазяями, все ж таки недостатньо активно виконував іудину роль, задля якої і був поставлений смердіти над творчим колективом. Чи не занадто довгий строк випробування?
Otar Dovzhenko
5337 дн. тому
Думаю, журналу, який раптом вирішив, що коштує вже не 5, а 9 гривень, і нестиме плебсу прометеєве світло правди про Музику_Для_Обраних, скоро кранти. Шкода, звичайно, хоча за новою ціною я б його все одно не купував.
шимкун
5337 дн. тому
МАКАРОВУ - МАКАРА СМЕРТЬ! Сколько ты сдал коллег, сколько раз предавал коллектив? ЕСТЬ ВЫСШАЯ СПРАВЕДЛИВОСТЬ!
доля Макарова
5338 дн. тому
Книгу "Геній місця" вже давно написав Петро Вайль, пане Макаров. Краще напишіть, як ви здали Ромцю Кульчинського і його друзів, аби і року не висидіти!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду