«Український тиждень» відмовився від дослідження TNS, бо вважає дані некоректними (ДОПОВНЕНО)

15 Травня 2012
9205
15 Травня 2012
18:11

«Український тиждень» відмовився від дослідження TNS, бо вважає дані некоректними (ДОПОВНЕНО)

9205
Журнал заявляє, що TNS визначає не аудиторію видання, а кількість людей, ознайомлених із брендом
«Український тиждень» відмовився від дослідження TNS, бо вважає дані некоректними (ДОПОВНЕНО)

Журнал «Український тиждень» відмовився від співпраці з компанією «TNS Україна», оскільки вважає, що вона занижує показники видання у даних «MMI Україна». Про це йдеться в заяві колективу журналу.

 

Видання вважає роботу дослідника некоректною, оскільки «порівняння власного аналізу, здійсненого "Українським тижнем", з даними звіту TNS MMI2011/4 вказує на невідповідність реальної присутності видання в тих чи інших регіонах та оцінок. Для прикладу: дослідження TNS MMI2011/4 у 3,5 раза занижують вагу реальної аудиторії «Українського тижня» в м. Києві, одному з базових регіонів для нашого журналу», - йдеться у заяві.

 

Колектив «Українського тижня» наголошує, що навіть «у разі підвищення професійних стандартів сама система вимірювань не дасть змоги рекламодавцям оптимально витрачати рекламні кошти»: «З огляду на специфіку сформульованих запитань в анкеті дослідження "TNS Україна" фактично визначають не аудиторію видання, а кількість людей, ознайомлених із брендом. Таким чином, видання, що мають украй невеликі наклади (особливо продавані), але вкладають гроші в зовнішню рекламу, потрапляють на верхні позиції рейтингу TNS, а ті, в яких реально затребуваний контент і, відповідно, значний реалізований наклад, - у його хвіст».

 

Видання звертає увагу на те, що світова практика ґрунтується на тому, що рекламодавець отримує прозору інформацію щодо кількості продаваного накладу кожного видання та якості його аудиторії. «Перше питання вирішується шляхом сертифікації накладів, друге - шляхом конкуренції компаній-дослідників. В українських реаліях "TNS Україна" є монополістом у проведенні досліджень. Оскільки сертифікації накладів у нашій країні немає, ця компанія також монопольно визначає й аудиторію видань. Отже, рекламодавці, що відштовхуються лише від рейтингу TNS, ризикують розмістити рекламу у виданні, про яке чули, але не читають, переплачуючи значні кошти за неіснуючу аудиторію. А прикрі помилки в процесі вимірювань узагалі можуть перекреслити логіку ухвалення ними рішень», - йдеться у заяві.

 

У коментарі «Детектор медіа» заступник гендиректора TNS в Україні Ганна Добривечір зазначила, що це не перший випадок, коли видання не задоволене існуючим рейтингом: «Як правило, після того як зникають емоції, видання з'ясовує причини ситуації, що склалася, і усуває їх, тобто веде грамотну, послідовну роботу зі своєю аудиторією. Як буде вирішувати подібні питання "Український тиждень", нам невідомо. У будь-якому випадку, це внутрішнє рішення видавничого дому».

 

Нагадаємо, у 2009 році «Український тиждень» вже висловлював недовіру результатам досліджень «TNS Україна» і звинувачував компанію у свідомій дискримінації україномовних видань.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9205
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
вован
4368 дн. тому
TNS обдурює читачів... Тиждень не задовольняє читачів (мабуть, теж маніпулює) й закриває коментарі... Печальна картина тотального українського жлобства
поміркований
4368 дн. тому
Тиждень вкотре приємно дивує підняттям проблеми, яку інші боятсья зачіпати. Поміж собою медійники хаять ТНС за продажність, але голосно ніхто про це не говоре
chitorial
4368 дн. тому
спочатку Тиждень відмовився від співпраці із своїми читачами, закривши коментарі. Тепер відкидає можливість почути оцінку експертів бодай якусь. Звісно, й читачі і експерти винні самі, що не люблять такий чудовий журнал. А що у ньому чудового? Навіть "гострі" наїзди на Яника й Азарова - це переповідки по мотивах інших ЗМІ. нічого свого
shrek
4368 дн. тому
Совершенно согласен. Бороться с ТНС нереально в одиночку. Вот все и молчат в тряпочку. А авиалайнеру с женской фамилией советую сменить профессию как можно быстрее. Заодно и пол.
Katrusya78
4368 дн. тому
TNS регулярно обдурює читачів, просто Тиждень - перший, хто про це відкрито сказав
Моисеенкова
4368 дн. тому
Согласен с предыдущим комментатором, нечего на зеркало пенять, коли рожа крива. В Тыждэнь вложены колоссальные деньги, а дело пшык. Выгнали Кульчинского и назначили его начальника по "Контрактам" Сергея Литвиненко. А журнал местечковый, на какую авторскую колонку не плюнь. Вот мы украинцы пуп земли, а во всех бедах виноват Янык с Азарычем. Литвиненко видать чует, что скоро инвестор пинками выгонит, вот и делает громкие заявления. Как в случае с Харченко, мы ж оппозиция "свидома", нас душат. Да хрень все это. И в самолеты отказываются брать журнал не по политическим причинам (Янык душит), а по простой причине надоело выкидывать нечитаемый журнал. Никто не берет. Говорю это не понаслышке, сам работаю в пресс-службе авиакомпании. Гнать надо Литвиненко, как выгнали уже Шейка Миколу Ивановича . Они хорошие ребята, но жлобы. А таким ни национальная идея до конца не раскрывается, ни должности в украиномовных журналах не светят.
shrek
4368 дн. тому
Расскажи эти сказки Добрывечир. Если ты платишь ТНС за одно-два издания, то и рейтинг получишь фиговый. Потому что зло побеждает либо бабло, либо Андрущенко.
зліьтьь
4369 дн. тому
"Тиждень" багато хто перестав читати. Журнал перетворився на каталог нудних колонок, не цікавих, як якісь шкільні приписи. Не на дзеркало TNS треба кривитися, а думати, чого ж опинилися серед аутсайдерів.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду