Компанія Віктора Балоги увійшла до складу засновників «Української цифрової телемережі»

7 Жовтня 2008
20097
7 Жовтня 2008
20:10

Компанія Віктора Балоги увійшла до складу засновників «Української цифрової телемережі»

20097
Компанія Віктора Балоги увійшла до складу засновників «Української цифрової телемережі»
В одного з засновників компанії «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ), яка є провайдером та оператором цифрового мультиплексу МХ-4, відбулися зміни в структурі власності. Зі складу засновників компанії ТОВ «Центральноєвропейські медіаініціативи», яка володіє 15 % УЦТМ, вийшов Черниш Олег Миколайович, натомість увійшов ТОВ «Корвет». Таку інформацію «Детектор медіа» отримала в Головному управлінні статистики у місті Києві.
 
Юридичною адресою ТОВ «Корвет» є офісний центр у місті Мукачеве на вулиці Івана Франка, 132, так званий будинок «Барви», де мають прописку такі підприємства як сама ТОВ «Барва», «Корпорація "Західна нафтова група "Карпати"», ТОВ «Мікро», а також ЗМІ умовного медіахолдингу Віктора Балоги –  «Радіо Закарпаття FM», М-СТУДІО (ТРК «Мукачево»), газета «Старий замок». Усі ці підприємства належать до умовної групи «Барва», субєкти якої пов’язані з членами сім’ї Віктора Балоги, глави секретаріату Президента та члена президії партії «Єдиний центр» (детальніше про «Барву», її співвласників та підприємства, що входять в групу – читайте на сайті Сергія Руденка).
 
Директором ТОВ «Корвет» є Лилик Іван Іванович, який також є директором ТОВ «Барва» та співзасновником газети «Старий замок».
 
ТОВ «Центральноєвропейські медіаініціативи» є одним із трьох співвласників ТОВ «УЦТМ». Решта двоє – ТОВ «Капіталінвест» (екс-мажоритарій каналу НТН, пов’язуваний із Едуардом Прутніком) має 15 % компанії; ТОВ «Сідіан» – 50%.
 
«Детектор медіа» звертала увагу на той факт, що голосування в Нацраді щодо призначення УЦТМ провайдером цифрового мультиплексу відбулося на засіданні 16 січня 2008 року, одночасно із внесенням змін в структуру власності компанії. До 16 січня засновниками УЦТМ були ТОВ «Сідіан», м. Київ – 80%; ТОВ «Капіталінвест», м. Київ – 20%.
 
Позитивне голосування щодо призначення УЦТМ провайдером цифрового мультиплексу, а згодом і оператором МХ-4 (попри публічні висловлювання першого заступника голови Нацради Ігоря Куруса щодо того, що оператором МХ-4 буде Концерн РРТ), пов’язують із входженням в ТОВ «УЦТМ» третьої юридичної особи –  ТОВ «Центральноєвропейські медіаініціативи».
 
Зміни у складі ТОВ «Центральноєвропейські медіаініціативи» було зареєстровано 3 квітня 2008 року. Засновниками ТОВ «Корвет» є інофірми – приватна акціонерна компанія «Сівекс лімітед», Кіпр, Нікосія, вул. Кеннеді, 8, офіс 101; та Міжнародна комерційна компанія «Акура Оверсіз Лімітед» (Беліз М Беліз вул. Маркет Сквер буд. 60 п/с 1906).
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20097
Читайте також
24.09.2008 11:12
«МедиаБизнес»
21 064
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Эгус Кабулус
5679 дн. тому
Фух...ну нарэшти официально озвучили ещё одну фамилию..а то зациклились на Курусе и {CENSORED}..а тут хопа..и ещё одна "тёмная лошадка"..Мандривныка пытаются продать..Ждём выставления на торги Котыгорошка?))
5679 дн. тому
Вот где правда о Украинском цифровом ТВ....... Оказывается в Мукачево :-)
2
5679 дн. тому
Развел Игорек Витю, а кто ответит за базар и бабки?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду