Ігор Курус та УЦТМ вважають звинувачення Томенка безпідставними: «Балога чи не Балога, а робота була зроблена»

10 Жовтня 2008
22821
10 Жовтня 2008
19:43

Ігор Курус та УЦТМ вважають звинувачення Томенка безпідставними: «Балога чи не Балога, а робота була зроблена»

22821
Ігор Курус та УЦТМ вважають звинувачення Томенка безпідставними: «Балога чи не Балога, а робота була зроблена»
Перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус прокоментував заяву народного депутата України (фракція Блоку Юлії Тимошенко) Миколи Томенка щодо необхідності розслідувати причетність глави Секретаріату Президента Віктора Балоги до розгортання мережі цифрового телебачення в Україні. Нагадаємо, пан Томенко просив Генеральну прокуратуру перевірити інформацію, оприлюднену «Детектор медіаю», щодо входження компанії «Корвет» - однієї з фірм групи «Барва», яку пов’язують із паном Балогою, - до складу компанії-засновника «Української цифрової телемережі», провайдера та оператора цифрового мультиплексу МХ-4.
 
«Політики часто роблять гучні заяви, результатів від яких немає, - сказав «Детектор медіа» Ігор Курус. – Пам’ятаєте заяви щодо купівлі «Динамо-Київ», або щодо того, що хтось із депутатів купив мало не пів берега Дніпра? Якщо до нас буде відповідний запит, ми піднімемо документи і дамо відповідь, що засновниками УЦТМ є ТОВ «Сідіан», ТОВ «Капіталінвест» та ТОВ «Центральноєвропейські медіаініціативи». Компанії з «мукачівською пропискою», на яку посилається Томенко, у документах немає. Тому, якщо пан Микола знає щось більше, то, звичайно, ця інформація нам дуже всім потрібна». Нагадаємо, компанія «Корвет» увійшла до складу засновників названої паном Курусом компанії «Центральноєвропейські медіаініціативи».
 
Директор УЦТМ Наталія Чобітько пояснила «Детектор медіа», що засновники компанії не змінились, а про те, що «засновники наших засновників» змінились, пані Чобітько дізналась із публікації «ТК». В усякому разі, директор УЦТМ вважає, що заклики пана Томенка до Генпрокуратури «здійснити заходи щодо визначення наявності корупційних дій» у процедурі конкурсу на провайдерство МХ-4 не мають стосунку до компанії. «Ми збирали документи, готували пропозиції. Балога чи не Балога, але робота компанією була зроблена. Крім нас, ніхто на конкурс не подавався, то хто ж у тому винен?», - сказала Наталія Чобітько.
 
Наталія Чобітько також повідомила «ТК», що УЦТМ має намір звернутись до Національної ради вже втретє із проханням відкласти термін розгортання цифрової телемережі. Перший раз терміни розгортання мережі переносилися із квітня на липень, вдруге кінцевим терміном було визначене 1 листопада 2008 року.
 
«Зараз ми оголосили тендер, на який подали заявки 11 компаній – 10 іноземних та українська «Квант-ефір». Ми детально вивчили пропозиції і склали шорт-лист із чотирьох компаній, чиї пропозиції нас цікавлять. Але усі потенційні підрядники вимагають на проведення робіт до 5 місяців. Отже, до 1 листопада, як було попередньо узгоджено з Нацрадою, ми точно не встигнемо», - пояснила пані Чобітько причини відкладення розгортання мережі.
 
 «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22821
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Уничтожитель дебилов
5677 дн. тому
Наконец кто-то обратил внимание на коррупцию в Нацсовете, возглавляемую Курвусом, надеюсь что у Томенко хватит энергии уничтожить дебилов
5679 дн. тому
зуб даю, победитель тендера "Квант-эфир". А неуспевают, потому что одно место, напару с нацрадой, меньше шухать надо. Откладывали бы уже на 2016 год, так хоть оправдвние было почему частоты просрали.... НР могла бы смело сказать что "Женеву" криво написали.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду