Ігор Курус знає, хто стоїть за компанією, яка зупинила цифровий конкурс. Але не скаже

27 Лютого 2008
25094
27 Лютого 2008
21:34

Ігор Курус знає, хто стоїть за компанією, яка зупинила цифровий конкурс. Але не скаже

25094
Ігор Курус знає, хто стоїть за компанією, яка зупинила цифровий конкурс. Але не скаже
У Національній раді з питань телебачення  і радіомовлення знають, хто стоїть за компанією «Аквасвіт», позов якої до Нацради задовольнив Київський обласний господарський суд. Про це повідомив перший заступник голови Національної ради Ігор Курус у ході семінару для журналістів  «Впровадження цифрового мовлення в Україні». Втім, він не погодився назвати, кого саме має на увазі, зазначивши лише, що це не представники Мінтрансзв’язку.
 
Нагадаємо,суд заборонив Нацраді проводити конкурс на мовлення у загальнонаціональному багатоканальному мультиплексі МХ-4(MPEG-4). Наразі Ігор Курус стурбований лише тим, що, за його словами, рішення суду гальмує розвиток цифрового телебачення в державі. Він упевнений, що розвиток цифрового мовлення в будь-якому разі йтиме за планом, розробленим Нацрадою.
 
Занепокоєна цим і Наталія Чобітько-Сапоненко, директор ТОВ «Українська цифрова телемережа», яку Нацрада визначила провайдером МХ-4. За її словами, не дивлячись на рішення суду, «УЦТМ»  активно веде переговори з потенційними постачальниками обладнання. Окремо у компанії думають над тим, як забезпечити незаможні верстви населення цифровими приставками, без яких прийом цифрового сигналу – неможливий.   Як зазначила Наталя Чобітько-Сапоненко, «УЦТМ» готова виділити для цього 23 мільйони доларів США.
 
За підрахунками компанії, у червні–липні нинішнього року цифрове телебачення має запрацювати у перших шести зонах (загалом Україна поділена на 81 зону). Повноцінний же запуск МХ-4 очікують у 2010 році. Розвивається й мережа мобільного телебачення (DVB-H). Про це журналістів поінформував Віктор Гайворонський, директор ТОВ ТРК «Етер», яке розвиває цей стандарт цифрового телебачення у Києві, на 49 каналі. Зараз у компанії працюють над прорахунком зон покриття. 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25094
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тая
5905 дн. тому
Що Ігорьок догрався з Прутніком та Балогою. Хотіли самі заграбастати гроші від цифрового мовлення, а виявляється хтось розкусив ваш "патріотично-корупційний план"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду