Нацрада відмовилась від MPEG 2. Додався 5-й мультиплекс для потреб регіональних мовників

23 Квітня 2008
26907
23 Квітня 2008
17:13

Нацрада відмовилась від MPEG 2. Додався 5-й мультиплекс для потреб регіональних мовників

26907
Нацрада відмовилась від MPEG 2. Додався 5-й мультиплекс для потреб регіональних мовників
23 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила внести зміни до «Плану розвитку телерадіопростору», згідно з якими перехід на цифрове телевізійне мовлення в Україні здійснюватиметься виключно у форматі MPEG 4. Про такий намір Національної ради «Детектор медіа» вже повідомляла.
 
Згідно з ухваленими змінами, цифрових мультиплексів для наземного цифрового мовлення (DVB-T) буде 5 - МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-4, МХ-5. Мультиплекс МХ-5 зарезервовано для потреб локальних мовників. У частині мультиплексів передбачене кодоване мовлення, що має запобігти руйнуванню рекламного ринку.
 
Ще два мультиплекси, як і передбачалося раніше, буде виділено для мобільного телебачення (DVB-H), решта - для телебачення високої чіткості (HD).
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26907
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
GRaFkiyv
5522 дн. тому
1.Если MPEG-4 вещание станет платным и кодированым - я его , лично, буду бойкотировать и всех своих знакомых "подобью",а те далее и будет в итоге провайдерам большое счастье :) 2.В Киеве уже сформировался значительный парк приставок DVB-T MPEG2 Strong SRT, их теперь что - выкидывать? 3.MPEG-4 контент украинского производства кто-то видел? Нет? Ну тогда до 2015 можно и не начинать тестирование.
Володимир
5585 дн. тому
Дякувати Богові нарешті прийняли правильне рышення, яке дозволить економно використовувати державний радійний ресурс. Стосовно сет-топ боксів - це не є такою страшною втратою, як втрата частотного ресурсу. Треба ще спеціальну телепрограму зробити про впровадження цифрового мовлення високої чіткості і проблеми цього впровадження.
beginner_2001ua
5824 дн. тому
Так какого же ... сейчас ведётся трансляция на 22-х каналах в MPEG-2 ? Уже тысячи телезрителей приобрели сет-топ боксы, работающие именно в этом формате. И кто им компенсирует затраты, когда их придётся выкинуть из-за дебильности НР.
Валентин
5846 дн. тому
Господи спасибо что надослал озарение на этих слепых из нац рады!
Ющенко
5847 дн. тому
Любі друзі, все буде донбасс!
ExTV
5847 дн. тому
Все дело в СЕТ-ТОП-БАКСАХ!
царь Дадонъ
5847 дн. тому
Решение передать отдельный мультиплекс регионам - суперправильное! Верно Нацрада, хоть тут по-государственному подошли. Но вот с MPEG-4, ой как тормозно всё будет в реальности. В реальности это означает, что перевод вещания на цифру будет очень долгим в силу дороговизны. А регионы появятся на этом мультиплексе наверное уже после 2015 года.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду