СТБ, ви загралися

29 Жовтня 2010
25525
29 Жовтня 2010
10:05

СТБ, ви загралися

25525
Сцени з гей-порно в новинному сюжеті – це вже не смішно
СТБ, ви загралися

Можливо, багаторічний потік компліментів і регалій, що сиплеться на голову телеканалові СТБ й конкретно «Вікнам», викликав у розвеселих новинарів запаморочення від успіху, а може, це прощальна демонстрація можливих наслідків «свободи як відсутності обмежень» від Олексія Мустафіна? В усякому разі, сюжет Ольги Семак, що вийшов 27 жовтня у випуску «Вікон» о 22-й, продемонстрував відсутність у редакторів і журналіста тих найважливіших чинників самообмеження, які в ідеалі повинні замінювати «закони про мораль»: здорового глузду й почуття міри.

 

Матеріал «Тіло як доказ. Закритий показ» було присвячено візиту в Україну канадського режисера Брюса Лебрюса, якого запросили для участі в кінофестивалі «Молодість». Режисер не зовсім звичайний - знімає порнофільми, й не прості, а гомосексуальні. На фестивалі він дає майстер-клас із виробництва порнографії (до речі, забороненої в Україні законом) та є учасником позаконкурсної програми.

 

Не знаю, яке місце в ієрархії кінематографістів займають порнорежисери, навіть «культові», й чи можна вважати когось із них «зірками», гідними окремого сюжету в новинах, адресованих широкій аудиторії. В Україні заведено, що приїзд будь-якого кінорежисера «з-за бугра», навіть якщо його ім'я нічого не каже загалові, сприймається та висвітлюється як мегаподія. Якщо організатори «Молодості» вирішили, що зібране ними товариство прикрасить митець такого специфічного профілю - що ж, це їхня справа. Мені особисто ходіння на закриті покази порнофільмів видається ознакою декадансу, але, як то кажуть, «якщо вас це приколює»...

 

А ось демонстрація в загальнонаціональному телеефірі пристрасних поцілунків між оголеними чоловіками - це вже не чиясь приватна справа (відео). І хоч кадри з фільмів містера Лебрюса було дібрано порівняно «невинні», такі, що за всіма класифікаціями Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі має бути визнано еротикою, а не порнографією, видовище шокувало. Час демонстрації сцен чоловічого милування в ефірі був уже не зовсім дитячий, але ще не той, коли подібне дозволяє закон. А програма, в якій ці сцени було продемонстровано, для подібного відеоматеріалу аж ніяк не підходить. Ну, хіба що якби показали легендарне відео з кабінету судді Ігоря Зварича, тоді можна було би списати на суспільну важливість :). Люди, які сіли ввечері подивитися новини, не розраховують побачити щось подібне.

 

Сюжет Ольги Семак було розтягнуто на більш ніж чотири хвилини. Нечасто навіть справді важливій події присвячують у новинах стільки часу. У коментарях СТБ режисер розповідав, що порно може знімати кожен. Була там сцена зі свіжого твору Лебрюса під назвою «Зомбі», де напівголий юнак атлетичної статури присмоктується поцілунком до губ чоловіка, загримованого під труп. Тут уже декого може й знудити...

 

Навіщо було ілюструвати загалом мало кому цікаву й потрібну новину про приїзд канадського порнографа зразками порнографії? Такий собі демарш, середній палець, продемонстрований усіляким «моралістам» й експертним комісіям? Але насправді подібні прояви начебто провокаційного, а насправді - бездумного вільнодумства лише посилюють позиції «моралістів». Не належачи до гомофобів, багато хто все ж не бажає споглядати на екрані аж настільки відверті прояви одностатевого кохання; що вже казати про тих, хто з моральних, релігійних чи суто емоційних причин засуджує гомосексуалізм? Логічно, що такі телеглядачі, а їх немало, вимагатимуть прибрати ЦЕ з блакитних екранів, а разом із ЦИМ, «під шумок», знов приберуть зразки справжнього, а не порнографічного, мистецтва, де елементи еротики мають художню цінність.

 

Словом, передовикам українського телешоу-бізнесу й творцям найчастіше нагороджуваних новин варто було б замислитись, перш ніж удаватися до подібних провокацій. Популярність і любов аудиторії означає не вседозволеність, а навпаки - ще більшу відповідальність за глядачів, їхні емоції та почуття.

 

На фото - кадр із фільму Брюса Лебрюса

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25525
Читайте також
20.10.2010 10:50
Отар Довженко
33 827
19.10.2010 14:09
Отар Довженко
Отар Довженко, для «Главреда»
20 276
18.10.2010 09:15
Отар Довженко
8 174
28.09.2010 15:40
Отар Довженко
30 453
06.09.2010 10:03
Отар Довженко
Отар Довженко, «Медиапорт»
34 136
29.07.2010 08:07
Отар Довженко
31 690
27.07.2010 17:20
Отар Довженко
26 815
19.07.2010 09:36
Отар Довженко
32 818
01.07.2010 18:10
Отар Довженко
, для журналу «Главред»
28 829
Коментарі
47
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
so_happy
4914 дн. тому
лабрюс - не порнограф даже, по сути. классификация стб поверхностна, некорректна и ужасно желтая. а довженко не знаком с исходнім контентом. кто-то пишет маслом, кто-то акварелью, кто-то нарезает коллажи из журналов, а лябрюс паразитирует на гей-порно-эстетике, миксуя ее с другими, идеологически значительно удаленными. он манипулирует знаками, оторванными от своей сути и это имеет, прежде всего, политический характер - так или иначе. это трэш, поза, радикальная форма, деконструкция. это не порно вообще, хотя использует его визуальные коды. фестиваль трактовал его именно в роли "современного художника" и он сам говорил об этом чуть ли не на каждом шагу здесь) но к сожалению, анализ с культурологических позиций часто недоступен многим, и поэтому журналистика, на том уровне, на котором он находится здесь, трактует образ этого парня так однобоко. собственно, разница между журналистами и каким-нибудь одиозным персонажем, типа костицкого, порой полностью стирается. "порнография". оч формально. не знаю, вот какой-нибудь мураками, когда он появляется в пинчуке, подается ли так же однозначно.
автору
4931 дн. тому
Чем хорош Лебрюс - он порнографию, которую производит, называет порнографией. А вот СТБист Андрушко свою порнографию называет журналистикойи репортерством. Жаль, что автор так выборочно относится к порнухе СТБ: одну хулит, другую восхваляет.
Естетка
4932 дн. тому
Я залишаюсь при своїй думці, на яку маю право, як і всі. Справді, не бачила передмови, просто ввімкнула телевізор і натрапила на фільм "Помста немовляті". Я про те, що насувається страшне лихо, і якщо нічого не робити, воно скоро постукає у кожні двері. Персонально для кокотюхи: ваші великі-малі літери свідчать про те, що ви юні душею, себто інфантильні. З чоловіками це часто буває. Зичу всім миру й добра :).
Маргарита
4932 дн. тому
ааааа, як я вас усіх люблю! кокотюхо - ви супер, все, що пишете - супер. отаре - ви ще круче, не вірю я у ваше гомофобство:) стб - найпритомніші новини, аргумент кіно - найкрутіша передача. дякую!
кокотюха
4932 дн. тому
естетка вважає за доцільне вичитувати коментиі та підписувати свою анонімку з великої літери, що свідчить не про самоповагу, а про самозакоханість та самозамилування від власного Естетства. це є раз. прізвища костицький і табачник у коментах писатиму з малої, нарешті хоч хтось це помітив :) значить, таки є ехвект (естетко, тут або недбалість, або емоційність). це є два. якби були літери ще менші за малу, писав би прізвища костицького і табачника з цих літер, бо табачник - найгірший з людей планети Земля (естетко, я правильно написав назву планети?), а костицький - некомпетентний демагог, якому дали мацьопку владу і він намагається зробити цю владу великою, хоча його компетентність у тих питаннях, з приводу яких він висловлюється, дорівнює мінус десяти. естетко, для вас персонально запитання: чому костицький не засудив табачника за розпалювання міжнаціональної ворожнечі, боротьбі з якими прописана в положеннях неку (читайте сайт вашої улюбленої організації). нарешті - ви не знаєте, що таке горор? у програмі "Аргумент кіно", де ви побачили обурливий для вас фільм, Володимир Войтенко на початку представляє кожен фільм, пояснює культурний та кінематографічний контекст, тобто - бесідує з підготованою публікою і готує непідготовану. а ви, не знаючи броду, полізли у воду, а потім звинувачуєте воду в тому, що вона холодна і глибока. проте, повертаючись до теми тексту, Отар зачепив тему, яка сама по собі є подразником. тобто, навіть згадка про гомів уже ставить людину в ситуацію, коли треба виправдовуватися. а естетки відразу ж починають: гоми по телевізору - то таке, а там же ще після 00.00 кровяку показують...
Костицький
4932 дн. тому
Cюжет у "Вікнах" з гомиками переглянув, з Отаром не згоден.
Естетка
4932 дн. тому
Кількість помилок у коменті кокотюхи свідчить або про його емоційність у даному випадку, або про недбалість. І ще він явний Костицько-фоб. Проте справедливий: і себе, і Костицького пише з малої букви. Щодо змісту його зауваження, визнаю: спочатку дивилась це як просто фільм, а потім уже - як жахливе явище на наших масових екранах з вільним доступом будь-кого до таких "шедеврів". На жаль, це не єдиний такий фільм, на який "нариваєшся", а потім ходиш під огидним враженням. А сюжет у "Вікнах" з гомиками переглянула, згодна з Отаром.
pokalchuk
4932 дн. тому
"Веселі, брате, часи настали". Автору доводиться ще й виправдовуватись перед толерастами, що він не гомофоб. ..А лише обережно звернув увагу на педерастію в телевізорі...
Філолог
4932 дн. тому
Товариш-ґей? Гей, товариш!
Otar Dovzhenko
4932 дн. тому
Був у мене товариш-ґей, який якось закинув мені, що моє демонстративно лояльне ставлення до гомосексуалізму є лише ширмою для добре прихованої гомофобії, яка, у свою чергу, є ширмою для ще глибше прихованого гомосексуалізму))) Народ, може, досить уже шукати гомофобію там, де її нема? Вже сто разів пояснив, що сцени з еротичного фільму НЕ ОК в новинах, з будь-якого еротичного фільму, хоч за участю мікімаусів.
Кровосіся
4932 дн. тому
СТБ - ЗАЧОТ!!!!!
кокотюха
4933 дн. тому
і все ж таки Отар правий: пеерглянув коменти і зрозумів - СТБ таки підіграли людинофобу костицькому. А панночці, яка не змогла дивитися страшне кіно на плючах після 00.00 - ви не знали, що дивитесь? ви немогли вимкнути? так затягнуло криваве місиво?
Андрій
4933 дн. тому
Отар, Ты не прав(с). Абсолютно неприховано гомофобський спеск емоцій. Так ніззя. Це точно не найстрашніше, що є на ТБ. Можливо, то був несмак, але не порнографія ж. Якщо цілуються дядко з тіткою, або навіть самі тітки - все ок, правда ж?
Otar Dovzhenko
4933 дн. тому
Щодо звинувачень у гомофобії: еротичним сценам, тим більше фрагментам із порнофільмів, у принципі немає що робити в новинах. Їм нема чого робити в ефірі до 23.00 за законом. А те, що це було гомосексуальне порно, а не гетеросексуальне, свідчить про наміри СТБ епатувати глядачів, бо вони прекрасно знають ставлення до гей-дискурсу значної частини аудиторії. Я вже втомився за сьогодні це пояснювати. \ Иван, ну а це вже ні в які ворота. Це я не помічаю, що новини на СТБ кращі за інші канали? Та я про це щотижня пишу)))
ku-ku
4933 дн. тому
Товариші обурені, а як би сюжет стосувався звичайної порнухи, де оголена дівчина з голим хлопцем цілувался, вас це теж би збентежило? А як би цілувалися дві дівчини? Це б сподобалось? Просто цікаво, це якась спеціяльна нетолерантність саме до геїв, чи взагалі до порно індустріїї?
dima tereshkov
4933 дн. тому
давайте називати речі своїми іменами. гетеро-поцілунок на екрані не викликає шквал емоцій, а чому гомо поцілунок вас так чіпляє? отар, ви мислите стереотипно і по гомофобськи. я в шоці.
Иван
4933 дн. тому
Возможно СТБ и заигрались, я не видел этого сюжета. Но (!!!) сегодня новости на СТБ по смелости и освещению значимости тем га голову выше и "Интера" и особенно "1+1". Если "Интер" - это новости для хозяина, то плюсы - это галимая попса от которой просто тошнит. И почему это Отар этого не замечает...
Негатив
4933 дн. тому
Якщо ви такий "прихильник традиційного сексу", то , погляньте, шановний дописувач, як вашу дружину "традиційним способом" трах....є сусід!!! Познімайте їх на камеру, чолов'яго!!! Буде ЦНОТЛИВИЙ сюжетик, що можна протиставити збоченцям-телевізійникам!!! О!
Газетний
4933 дн. тому
Хлопці й дівчата, я категорично проти всілякогго збоченства. Мені дуже сумно, що такі справи пропагує мій улюблений телеканал і (якщо так є) моя улюблена ведуча.
***********
4933 дн. тому
Обуренню немає меж. Якщо у кореспондентки та редактора випуску новин немає внутрішньої цензури, то вам на телебаченні не місце. Пропагування гей-теми- це низість. Невже фестиваь "Молодість" запам'ятався вам лише цим фільмом і цим режисером? І ще. Якщо у авторів сюжету є сини, то виховуйте їх на подібних сюжетах та фільмах і буде вам щастя. Бажаю успіху!
Про позитив, стереотипи і новинарку...
4933 дн. тому
О так БРАВО!! "Молодості.... стереотипи... позитив....!" КЛАС!! Якщо це вам так позитивно, погляньте, шановний редактор, як вашого синочка однокласник трах....є в ср..ку!!! Познімайте його на камеру, татку!!! Буде супер РЕЙТИНГОВИЙ сюжетик вам у випуск!!! О! А ви, авторко-новинарко, влаштуйте для сина справжній День народження! Запросіть мускулистих ПЕД...РИЛ і нехай кульмінацією стане груповий секс мальчіків-спальчіків!!! ШО, колеги, ГИДКО???? Та НУ ВАС!!! ЦЕ Ж так РЕВОЛЮЦІЙНО!!! Це ж ваша МО-ЛО-ДІСТЬ! Це ж так ПОЗИТИВНО! ЦЕ Ж ТАК ПРИРОДНЬО!!! ГАНЬБА СТБ!!! НЕ ДУМАВ. ЩО ДО ТАКОГО ДОКОТИТЕСЬ..... ФУ... Піду БЛЮВАТИ на вас і на ваш сюжет і на те, що на ПРЕВЕЛИКИЙ ЖАЛЬ МЕНІ ПОКАЗАЛИ..... ((((((((((((
Газетний
4933 дн. тому
СТБ, для мене особливий телеканал. Можна вважати, що це телеканеал моєїї молодості.Він першим ламав стереотипи советської тележурналістики (зокрема Скрипін) , відроджує спаравждню українсьек мову. Тримайтеся там хлопці і дівчата (маю на увазі натурально) Не традиційних сиксуальних не сприймаю. А одна "новинарка" СТБ для мене то просто супер, настрій підвищується як її бачу...На жодному телеканалі такої позитивістки немає..
Надія
4933 дн. тому
Ілоно, щодо того, що телевізор - це ТІЛЬКИ розвага, абсолютно не згодна. Йому зараз хочуть залишити тільки цю функцію, до того ж не дуже переймаючись якістю цих розваг. Чому - це питання для іншої дискусії, хоча відповідь, думаю, ви знаєте самі. Ви кажете, що телевізор не повинен нічого виховувати і формувати, але ж він робить це, причому із знаком "мінус", отакою своєю неперебірливістю розмиваючи уявлення про те, що є добре, а що погано у загальнолюдському розумінні. Результат ми всі бачимо у вигляді загального падіння рівня культури, в тмоу числі побутової і культури співжиття - був колись такий термін і таке поняття. Звісно, можна не дивитися телевізор разом з дітьми і спробувати заборонити їм робити це самим. А, може, краще подивитися разом щось гарне, а потім поговорити про це? Але такої альтернативи, на жаль, телебачення нам майже не залишає, і через це сумно...
stasov
4933 дн. тому
Абсолютно адекватный сюжет о вполне состоятельном (в художественном плане) режиссере. Как рассказать о нем более невинно, и чтоб при этом ни в коей мере не оскорбить ханж и домохозяек, не имею ни малейшего представления. Можно было, конечно, промолчать, но значимых событий в культуре, имеющих отношение к банановой республике под названием Украина и так немного, дабы игнорировать последние. Для Естетка - ссылка на весьма уважаемый сайт Allmovie, который Вам расскажет, почему фильм, который на плюсах назывался "Месть младенцу" имеет художественную ценность и оценку выше, чем подавляющее большинство любимых Вами картин. http://allmovie.com/work/inside-416240
WSG
4933 дн. тому
гомосятина - то мерзота, але не менше мене дратують і такі ізгої як Отар Довженко. Тітка Олька захотіла, та й зробила цей репортаж. Вона ж не ПР-овські сідниці облизувала. Чого ти Отаре в за_упу лізеш?
Белона
4933 дн. тому
Оця Ілона, виглядає, й працює на дебілізацію слов"ян,українськогго народу зокрема
Ілона
4933 дн. тому
Надіє, телевізор - це РОЗВАГА. він не повинен нічого виховувати і формувати. не треба взагалі дивитися із дітьми телевізор, для чого - щоб потім перекладати відповідальність за дітей на якийсь ящик? у суспільстві взагалі поширена думка, що все має чомусь навчати: література має виховувати добре й вічне, телевізор формувати якісь правильні уявлення про щось. телевізор - лише коробка, яка може нас розважати час від часу, і не більше. і ставитися до нього треба саме так. але для новин одзнозначно можна було б обрати й іншу тему:)
Надія
4933 дн. тому
Тим, хто проти Костицького, раджу посадити при перегляді подібних сюжетів поруч із собою власну дитину шкільного віку і спробувати пояснити їй, що відбувається на екрані. Або бодай трошки замислитися над тим, який стереотип сімейних, дружніх, любовних тощо стосунків він нав'язує нам і нашим дітям через "любовні" серіали.
Киянка
4933 дн. тому
Недавно в новинах на 1+1 Наталія Мосейчук оголосила: "А тепер, батьки, заберіть дітей від екранів телевізорів". Звісно, хто й не дивився новин, одразу біля них прикипіли. Далі йшлося про відкриття якоїсь секс-виставки чи щось таке. І інтерв'ю підстаркуватої порнозірки, яка нарешті зрозуміла, що таке справжній секс. Може, це осінь так на канали впливає?
Естетка
4933 дн. тому
Нещодавно спробувала дивитись фільм по каналу 1+1 "Помста немовляті". Додивитись не змогла. Фільм йшов у дозволений законом час, але, на мою думку, його взагалі слід заборонити. Якийсь моторошний мікс із теми вагітності та материнства + звіряча жорстокість та ріки крові. У кінці (вже тільки епізодично вмикала) після удару матері по голові залізним ломом починаються пологи, але народити вона не може. Тож Їй розпанахують живіт ножицями. Фінальна картина - розірване тіло та криваве немовля у руках майже такої ж пошматованої... Вибачте за такий детальний виклад. Але якою логікою сюжету можна виправдати цей кошмар? Згодна з автором - межу перейдено. І комісію з моралі, хай її дії деколи й незугарні, підтримую. Потрібно негайно вводити цензуру, бо своїх дітей ми калічимо.
Ілона
4933 дн. тому
Та, власне, мені йшлося лише про те речення, у якому хтось "не бажає споглядати на екрані аж настільки відверті прояви одностатевого кохання", наче відверті сцени різностатевого кохання чимось кращі. що за дискурс такий печерний? АЛЕ. тепер, оскільки я вже побачила, що цей матеріал написали Ви, то не буду сперечатися, бо я Вас дуже люблю і з цікавістю читаю все, що Ви пишете:) пишіть ще
Otar Dovzhenko
4933 дн. тому
Ілоно, яка тут заангажована категорія? Гомосексуалізм? Я ні слова не сказав про "мораль", бо це поняття індивідуальне.
Ілона
4933 дн. тому
ой-ой-ой. я чомусь подумала, що цей матеріал написала якась авторка, а не Ви, не знаю, чому. перепрошую дуже, Отаре:) просто у Вас вийшло якесь дуже жіноче письмо. але моя думка в тому, що, якщо Ви навіть дуже доцільно все підмітили про якусь проблему, то використання недоречних заангажованих категорій зведе всю Вашу роботу нанівець.
Otar Dovzhenko
4933 дн. тому
Поліція моралі, не відповів, бо сенсу сперечатися з суто казуїстичними закидами не бачу. В картинці цій немає нічого ні еротичного, ні порнографічного, на відміну від сцен, що були продемонстровані в сюжеті. Можете порівняти, передивившись сюжет і зазираючи до "Критеріїв" Костицького і Ко.
Поліція моралі
4933 дн. тому
Але Ви не відповіли, чи нормально ілюструвати сценами з ПОРНОфільму вашу колонку?
Otar Dovzhenko
4933 дн. тому
Ілоно, як вам довести, що я не гомофоб? :))))) Разом із тим, я впевнений, що гомосексуальні сцени, з огляду на специфічне ставлення (продиктоване хоча б релігійними упередженнями) значної частини аудиторії, є сильнішими подразниками, ніж гетеросексуальні. Чи нормально ілюструвати новинний репортаж сценами з ГЕТЕРОсексуального ПОРНОфільму? Як на мене, теж ні.
Partos
4933 дн. тому
Муділи, вкотре пишу не наїжджайте на Костицького. Він ще якась, хоч і не значна, перепона дибілізації народу і всякій нечисті.
Ілона
4933 дн. тому
"Не належачи до гомофобів, багато хто все ж не бажає споглядати на екрані аж настільки відверті прояви одностатевого кохання" - та да, зовсім не належачи до гомофобів. тобто якби це було різностатеве кохання - тоді ок? нібито й слушну думку висказала авторка - порнографія і новини, але все одно користується гомофобськими категоріями, які цю суть нівелюють. "що вже казати про тих, хто з моральних, релігійних чи суто емоційних причин засуджує гомосексуалізм? Логічно, що такі телеглядачі, а їх немало, вимагатимуть прибрати ЦЕ з блакитних екранів" - хай собі засуджують, це їхні проблеми. на всіх, хто там і що засуджує, не догодиш.
Поліція моралі
4933 дн. тому
А як щодо ілюстрації довженкового обурення кадрами з того самого фільму? Час і зараз недитячий!!
кокотюха
4933 дн. тому
Отаре, разом із костицьким пораділи гоми - вони птрапили в новини в якості гомів і не в прикольному контексті.
ТКС
4933 дн. тому
От Ви і поясните це Костицькому принагідно
Otar Dovzhenko
4933 дн. тому
ТКС, якщо ви не вловили прямим текстом висловлену думку, що подібні вчинки журналістів є величезним подарунком Костицькому і Ко, бо посилюють їхню позицію, то я навіть не знаю, як іще пояснити.
ТКС
4933 дн. тому
Оп-па! Як Довженко заговорив. "Популярність і любов аудиторії означає не вседозволеність". Костицький, приймай нового члена!!
BBB
4933 дн. тому
Враження, що ця Олена, підставна, човловічий гомік. Розумію, що віддавна такі люди були у суспільстві, але категорично проти їх популяризації. Хай скриваються як завгодно і не "качають права". Зволочі...
Олена
4933 дн. тому
Нішевий режисер, маргінал, не найсильніший учасник "Молодості". Хотів би Ля Брюс слави чи ні, а його роботи - точно не для всіх, бо в них не лише порно. З точки зору мистецтва, дуже цікавий режисер. Забороняти показ його фільмів - все рівно, що забороняти "вбивцю" Джорджа Ромеро. Крутити таке кіно в кінотеатрах і на ТБ - на рівні проведення гей-парадів та ще з агресивними гаслами. Гадаю, творчість Ля Брюса в Україні сприймають і розуміють не всі. І я (безвідносно до моралі публікації а взагалі) не відчуваю жодної неповаги до глядачів, які бачать у таких фільмах лише порно - все ж смаки та рівень ерудиції. Натомість мені зовсім незрозуміла творчіть колег, які нібито й мають знатися на кіномистецтві, та чомусть часто висвітлюють кіноподії, виходячи з якоїсь скандальної дупи. Оце справжня порнографія - знатися на чомусь і з-поміж цілої гами аспектів обирати жовте.
trq
4933 дн. тому
Butthurt?
Зритель
4933 дн. тому
Ужас! Вначала веселые, типа "безобидные" юморески про Дулина, теперь - гомосятина в новостях... Далеко пойдем, товарищи!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду