Азаров і джинса

29 Липня 2010
31688
29 Липня 2010
08:07

Азаров і джинса

31688
Прем’єр уже втретє звинувачує журналістів у тотальній продажності. Що це – нерозважливість чи демонстрація готовності до репресій?
Азаров і джинса

Усі знають медіаконсультантів Януковича. А ось хто консультує Азарова? Хотілось би поглянути на цих проФФесіоналів, які нарадили (чи то пак, не відрадили) своєму шефу методично принижувати всіх без винятку журналістів звинуваченнями у тотальній продажності.

 

«Любое решение, если ты хочешь навести порядок, вызывает жесткое сопротивление. Сопротивление людей, обладающих ресурсами финансовыми. Для которых никаких проблем не составляет заказать статью, где угодно оплатить услуги любого журналиста, сделать любой телевизионный сюжет. Где угодно. Никаких проблем, подчеркиваю, нет», - цитата за СТБ. Це вже третя за останні два тижні заява Миколи Яновича в цьому ключі. І це при тому, що донедавна медіа зовсім не входили до кола його особистих та політично-управлінських інтересів.

 

17 липня, захищаючи від «нападок» журналістів свого підлеглого Зиновія Митника, він кинув в обличчя журналістам: «Я бачу тільки, що вони (фармацевтичні компанії) хочуть дорватися до фінансових потоків, замовляють платні статті, замовляють платні телепередачі. Ви, ваші колеги по перу, берете гроші і берете участь у цій брудній кампанії». Перед тим - звернувся до Національної спілки журналістів України із пропозицією разом боротись із замовними матеріалами. Останнє, звісно, звучить трохи як анекдот, хоча, з іншого боку, не до «ґрантожерів» же ж йому, Азарову, йти з такою пропозицією. Ідея ж створення механізму запобігання появи в ЗМІ замовних матеріалів пахне не більше не менше - репресіями. Адже всім відомо, якими методами діяв Азаров у підконтрольних йому сферах.

 

Дивує, що, намагаючись огризнутись у відповідь на не таку вже й рясну, - а якщо чесно, то зовсім ріденьку, - «кампанію» проти його уряду в ЗМІ, Азаров завдав непропорційно потужнішого удару, автоматично оголосивши будь-яку критику «стабільності і реформ» заказухою, оплаченою опозицією. Коли так, цікаво, скільки заплатила опозиція Віктору Януковичу, який публічно критикував азаровський Податковий кодекс?

 

До речі, звинувачення на адресу замовників значно абстрактніші, ніж на адресу журналістів. У ролі перших постають певні «сили, наділені фінансами» - жодних прізвищ чи назв політичних сил; натомість продажні журналісти - всі. На цьому Азаров спеціально наголосив, щоб ні в кого зі співрозмовників - а сказано це було на прес-конференції - не виникло враження, що особисто його закид не стосується. Попередниця Миколи Яновича, Юлія Тимошенко, теж любила пояснювати свої іміджеві негаразди засиллям заказухи, але розважливо розставляла акценти: винними проголошувала олігархів-медіавласників, журналісти ж у її виступах поставали мимовільним, а відтак, невинним знаряддям. Нинішній владі, прихід якої всі без винятку олігархи-медіавласники вітали з квітами й феєрверками, звинувачувати їх незручно. Ось і виходить, що вся справа в продажній, гнилій природі журналістів як таких - не можуть і дня прожити, не продавшись «противникам стабілізаційних процесів».

 

Певна річ, карма у прем'єра й без того така порепана, що ставлення журналістів до себе він особливо цими заявами не змінить. Фантазувати на тему «Азаров налаштує проти себе журналістів і зашкодить своїй майбутній кар'єрі» смішно, адже в інформаційній та суспільній шкаралупі, в якій живе і діє Микола Янович та очолюваний ним уряд, такими речами навряд чи переймаються. На проблеми іміджу й пабліситі тут або не зважають, або вирішують їх гуртом, методами безвідмовними й глибоко непарламентськими.

 

І взагалі, вже не вперше дивують аж такі розбіжності у поглядах між Лідером та його соратниками. Янукович постійно повторює, що в Україні - свобода слова, кожен пише, що хоче, й у ЗМІ все нормально, тож незрозуміло, чого ці дивні журналісти бігають у своїх футболках. А послухаєш прем'єр-міністра, й виходить, що навпаки - медіа в нас суцільна продажна брехня. Вони би вже якось між собою розібралися...  

 

Не виключено, що деякі матеріали про чинний уряд та його окремих членів справді замовні; не виключено також, що їх оплачує опозиція, хоча мені здається, що про цей уряд можна і без грошей, для чистого задоволення, достатньо нарити. До того ж, якщо приводом для антижурналістських філіпік Азарова стали саме матеріали про корупцію в Міністерстві охорони здоров'я, то вуха, які стирчать із цих матеріалів, прем'єрові слід шукати найперше серед однопартійців, які прагнуть узяти охорону здоров'я у свої руки. Кампанію проти Митника веде аж ніяк не опозиція. І стосунки з'ясовувати, відповідно, в кулуарах партз'їзду. Але тепер, якщо бачите, що якийсь ворог чинного ладу (навіть якщо він має нахабство прикриватись, наприклад, виборчим штабом Партії регіонів) намагається розмістити джинсу, можна сміливо бити з ноги - Азаров дозволив :)

 

Якщо серйозно, то тільки Азарова та «азаровщини» нам на фронті боротьби з джинсою та іншими медійними проблемами й бракувало. Після СБУ, міліції та інших органів, які заявляють свої права на втручання в діяльність засобів масової інформації та регуляторних органів, не вистачало хіба що цього. Втім, не задіяним залишається ще міністерство оборони.  Гепнути з мінометів по редакціях, що поширюють брудні замовні матеріали - чим не вихід? Суто державницький, капітальний підхід.

Фото - http://www.dsnews.ua/

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31688
Читайте також
29.10.2010 10:05
Отар Довженко
25 521
25.08.2010 10:30
Отар Довженко
42 878
16.08.2010 13:25
Отар Довженко
29 702
27.07.2010 17:20
Отар Довженко
26 813
23.07.2010 15:26
Отар Довженко
21 019
13.07.2010 12:00
Отар Довженко
32 708
09.07.2010 10:30
Отар Довженко
15 812
05.07.2010 12:22
Отар Довженко
36 677
01.07.2010 18:10
Отар Довженко
, для журналу «Главред»
28 828
17.06.2010 10:36
Отар Довженко
23 989
14.06.2010 17:53
Отар Довженко
для «Детектор медіа»
22 000
10.06.2010 14:33
Отар Довженко
89 402
08.06.2010 03:44
Отар Довженко
86 240
31.05.2010 17:00
Отар Довженко
25 256
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Партия регионов то леся
5020 дн. тому
Зацепили вопросы? Злимся? Хотим забанить? Требуем угадывать ответы на свои собственные вопросы? Вот это и есть Свобода слова? Или журналистские стандарты? Вы нашли чем гордиться - тем что вы - общество с ограниченной ответственностью, а не сми. Я вас поздравляю. Ответственность действительно ограниченная. Как и уровень развития. Это видно. Не нравится критика? Бесят обвинения? Понимаю. Только это значит, что вы не журналист. Вы работник общества с ограниченной ответственностью с ограниченными возможностями. C чем вас и поздравляю.
Леся Ганжа
5020 дн. тому
Форма власності вказана на сайті. Все мимо - і про форму власності, і про гонорари, і про податки, і про мої звички. Варто спочатку дізнаватися факти, а потім вумнічати. Шкода, що Партія регіонів чинить навпаки. А ви за тушок податки заплатили? З кожного чемодана? 200 грн? Як ПП чи фізососба? За який вид діяльності? Відповідайте на всі запитання коротко без демагогії і хамства. А якщо не впораєтеся - доведеться вас забанити.
Александер
5020 дн. тому
Для пр. насчет ненужного - поздравляем, батенька, соврамши.. аудитория у сайта ест постоянная - значит востребованы. Эт раз. А куда б вы бежали , родимые, если б не было этих "продажных"? С поганой овцы хоть шерсти клок..
Партия регионов то леся
5020 дн. тому
Значит все таки "зарплата". Про гонорары по-привычке приврала. А теперь также "искренне" расскажите о системе налогообложения сайта. Это единый налог? Да. Конечно. Это твои 200 гривен, родная страна. И никаких социальных фондов, прибыли и прочей роскоши. 200 грвен и куча морализаторского текста о любви к родине. Ни копеечки с баннерной рекламы родине, да? Зарплаты все минимальные, а деятельность убыточная? Это увидит налоговая проверяя Ваше частное предприятие? Вы чп? Или физлицо СПд? Как вам легче не платить налоги, мои правдорубы?
Леся Ганжа
5021 дн. тому
Про свою зарплатню я все знаю і вчитися у вас брехати не збираюся. Так само як і виправдовуватися мені не треба. Ви спитали про податки і зарплату - я вам відповіла. Називати мене милою вам не дозволяю. Ви мені не подобаєтеся.
Партия регионов To леся
5021 дн. тому
Вас не покупали. Никто не купит не нужное. Вы давно покупали гуталин или яичный порошок? Вас не покупают так как вы не влияете на умы избирателей. В принципе. Вообще. Но все кто хоть как-то интересен пиплу прошли через партии и их бизнес. Это правда. Вам это очень даже известно. А у тех никому не известных ребят, решивших что они журналисты, которые посчитали что слова о продажности касаются непосредственно их, прошу прощения. Вас купят только тогда, когда вы будете интересны. И еще, леся, вы поинтересуйтесь у знакомого главбуха или юриста что вы получаете официально: зарплату или гонорары. Просто это не совместимо, милая. В следующий раз оправдываясь будете врать профессионально:)
Леся Ганжа
5021 дн. тому
до Партії регіонів: зарплатня у нас біла, гонорари теж, податки платимо і "тушок" за чемоданчики не купуємо. Cвоє презирство дешевизною послуг висловлюйте на тих сайтах, де ви купуєте замовні статті. А у нас ви ніколи нічого не купували і не купите. Тож знову ви збрехали.
to Партия регионов
5021 дн. тому
раз ты, рЫгиональное быдло, такой смелый и откровенный - так назови суммы, кому платили - и за что. А то ведь иначе получается, что брехло гнилое - это ты и твой Азарович
Партия регионов
5021 дн. тому
Азаров знает что говорит. Он же штабные сметы подписывал и сам тысячи раз видел журналистов, шныряющих по нашему партийному офису. Он точно знает вам, ребята, цену. Знает как и что и за что пишите. Я просто дурею от вашей нечестности: вы насквозь продажные и завистливые, ленивые и недалекие, к тому же дешевые. Факт! Но вы все время пытаетесь факт вашей продажности скрыть, как дочь-проститутками на субботнем обеде у родителей. Зачем? Перед кем вы рисуетесь? Вот этот сайт: он что налоги платит ? Белую зарплату? Он информагентство? СМИ? Нет и еще раз нет. Судите сами себя. Гляньте на эти многтонный бревна в глазах, мои джинсовые критики
о.к.
5021 дн. тому
владці в цццп сахалися демонстративного гламуру, тому й мали снагу маніпулювати довше, цих винищить найстрашніша зброя проти дикуна - нєжний камфорт
кокотюха
5022 дн. тому
Отаре, цій владі ВЖЕ пипець. Хоча б тому, що вона або мовчить, або дуже тупо в чомусь виправдовується. Бо гаслами про демократію і Конституцію в період з 1917 по 1991 прикривалася радянська влада, і це як раз всі проходили. Тому радянська влада - 2 приречена, як будь-який сіквел завідомо поганого фільму. Просто хочеться, аби вона гавкнула швидше, проте треба зрозуміти - вона гавкнула вже, і працює на холостих обертах. Влада, на яку від самого початку не сподівалися, а обирали назло тимошенко, не має перспектив. Тому вони так типу лютують.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду