СТБ: Сюжет, на який скаржиться «Любов проти гомосексуалізму», відповідає вимогам законодавства

16 Листопада 2010
16666
16 Листопада 2010
13:32

СТБ: Сюжет, на який скаржиться «Любов проти гомосексуалізму», відповідає вимогам законодавства

16666
СТБ: Сюжет, на який скаржиться «Любов проти гомосексуалізму», відповідає вимогам законодавства

Сюжет «Тіло як доказ. Закритий показ», що вийшов в ефір каналу СТБ в рамках програми «Вікна-новини», відповідає вимогам чинного законодавства. На цьому наголосили в коментарі ТК представники юридичного департаменту каналу СТБ.

 

«Аналізуючи зміст заяви представників ГО "Любов проти гомосексуалізму", можна дійти висновку, що вона є не більш ніж "вибухом емоцій". Про це свідчить той факт, що автори звернення не розуміють значення термінів, які вони вживають, і зовсім не знають чинного законодавства України, в тому числі і закону "Про захист суспільної моралі", на який вони неодноразово посилались», - зазначають юристи каналу.

 

Вони наводять такий приклад: «Любов проти гомосексуалізму» з посиланням на закон України «Про захист суспільної моралі» стверджують, що телеканал СТБ мав позначити сюжет візуальними позначками. Але зазначений закон не містить вимог щодо маркування телепрограм (а тим більше сюжетів у програмах) візуальними позначками.

 

Як повідомляла ТК, представники Всеукраїнської громадської організації «Громадський рух людей з майбутнім "Любов проти гомосексуалізму"» подали звернення до Генеральної прокуратури України, Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на предмет порушення норм українського законодавства за фактом демонстрації в новинах СТБ сюжету Ольги Семак про закритий показ у Києві фільмів режисера Брюса Ля Брюса, який вийшов під час випуску «Вікон» на телеканалі СТБ 27 жовтня о 22-й.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16666
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду